Alimentul pe care trebuie să îl consume bărbații pentru îmbunătățirea calității spermei

Doar 75 de grame de nuci pe zi contribuie la îmbunătăţirea vitalității, mobilității şi morfologiei spermatozoizilor în cazul bărbaţilor sănătoşi, cu vârsta între 21 şi 35 de ani.
  • Publicat:
Alimentul pe care trebuie să îl consume bărbații pentru îmbunătățirea calității spermei
Profimedia

Doar 75 de grame de nuci pe zi contribuie la îmbunătăţirea vitalității, mobilității şi morfologiei spermatozoizilor în cazul bărbaţilor sănătoşi, cu vârsta între 21 şi 35 de ani.

Peste 50% dintre cuplurile din lume se confruntă zilnic cu probleme ce ţin de fertilitate, iar contrar aparențelor mare parte dintre eșecurile de reproducere sunt atribuite bărbaţilor.

Din cauza poluării, obiceiurilor dăunătoare de viaţă, dietei de tip occidental calitatea materialului seminal a scăzut alarmant.

Un studiu organizat în urmă cu câțiva ani de către doctorul Wendie Robbins şi colegii săi de la “Universitatea din California” au investigat dacă o posibilă creştere a nivelului de acizi graşi polinesaturaţi ar putea creşte calitatea spermei la bărbaţii chiar şi atunci când aceştia au un stil de viaţă mai puțin echilibrat.

Cea mai bună sursă de acizi graşi constă în alimente precum peşte şi suplimente de ulei de peşte, ulei din seminţe de in, şi, bineînţeles, nuci…

La studiu au participat aproape 120 de bărbaţi sănătoşi, aleşi aleator – cu vârsta între 21 şi 35 de ani. O parte dintre aceştia au inclus în dieta lor şi consumul de nuci, un alt grup evitând consumul de fructe cu coajă tare.

Specialiştii au ales nici mai mult, nici mai puţin de 75 de grame de nuci (gramajul nu a fost ales întâmplător, ci pe baza unor studii anterioare care au demonstrat că aceasta este cantitatea la care nivelul lipidelor din sânge încep să se schimbe).

Înainte de începerea studiului şi 12 săptămâni mai târziu, calitatea materialului seminal masculin a fost analizată în raport cu parametrii convenţionali ai fertilităţii: concentraţia spermei, vitalitatea, morfologia şi posibile anomalii cromozomiale.

Citește și: Nucile – 5 motive pentru a le consuma

Concluzia de atunci, valabilă și în prezent a fost una optimistă pentru bărbaţii care au consumat nuci: creşterea nivelului de omega – 6 şi omega – 3 a determinat îmbunătăţirea vitalităţii şi a morfologiei spermatozoizilor.

De asemenea, în timp ce grupul de control nu a prezentat nicio evoluţie pozitivă, cei în a căror alimentaţie au fost introduse nucile au prezentat, în sperma lor, mai puţine anomalii cormozomiale.

Niciun bărbat, indiferent de grupul de care a apraţinut, nu a manifestat modificări semnificative în ceea ce priveşte indicele de masă corporală.

Află aici de ce este bine să consumi zilnic nuci – VIDEO by CSID

Sursa: ScienceDaily

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”