De ce este bine să consumi zilnic nuci – VIDEO by CSID

Nu există o alegere mai bună pentru gustările dintre mese decât nucile. Urmăreşte acest video pentru a vedea de ce este bine să consumi zilnic nuci.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Scad nivelul colesterolului
Chiar şi numai o mână de nuci, aproximativ 57 de grame, poate ameliora nivelul colesterolului rău (LDL) din organism şi întăreşte pereţii vaselor sanguine. Persoanele care aleg nucile drept gustare zilnică au înregistrat valori mai reduse ale colesterolului decât cele care nu consumă nuci în mod regulat. Extra bonus: nucile sunt bogate în grăsimi mononesaturate care pe lângă faptul că te ajută să obţiiun abdomen plan, reduc riscul de boli de inimă, de obezitate sau de diabet.

Îmbunătăţesc memoria
Un studiu publicat în 2012 în Journal of Alzheimers Disease aarată că nucile, ca parte a dietei mediteraneene, îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de a învăţa. Antioxidanţii din nuci ajută la menţinerea capacităţilor mentale odată cu înaintarea în vârstă şi chiar pot contribui la reducerea riscului de boli neurodegenerative, precum Alzheimer.

Au proprietăţi antiinflamatorii
Nucile sunt o excelentă sursă de omega 3, cupru, magneziu, dar şi în acid alfa linoleic. Acizii graşi omega 3 au capacitatea de a reduce inflamaţiile şi de a preveni unele boli cronice (boli cardiovasculare şi artrita).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Narcis Rosioru
Cu peste doi experienţă ca producător video şi încă pe atât ca redactor online, am grijă să selectez cele mai interesante şi relevante subiecte pentru publicul CSID, pe care le transform, ulterior, în clipuri video marca “Ştiai că”. Este un job fun, din care învăţ şi eu, alături ...
citește mai mult