930.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge în curând în cabinetele medicilor de familie

24.11.2020
930.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge în curând în cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sănătății anunță, într-un comunicat de presă, că 930.000 de doze de vaccin gripal vor ajunge, săptămâna aceasta, la direcțiile de sănătate publică și mai apoi în cabinetele medicilor de familie, pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătății a repartizat 2.430.000 de doze de vaccin gripal, reprezentând peste 80% din numărul total achiziționat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranșă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC, se arată în comunicatul MS.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin gripal către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți.

Până la data de 15 noiembrie anul curent, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății au fost vaccinate 652.393 de persoane din categoriile la risc.

Conform INSP, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinica, IACRS și pneumonii) a fost de 43.871, cu 48,1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.603) și cu 2,6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.068).

Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism
Recomandări: