Mâncare de cartofi cu Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru’

Pentru că ne plac rețetele rapide și simple, care nu necesită să fii vreun maestru în bucătărie, venim către tine cu o propunere clasică, dar absolut delicioasă: Mâncare de cartofi cu Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru’.
  • Publicat:
Mâncare de cartofi cu Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru’
Mâncare de cartofi cu Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru’

Pentru ne plac rețetele rapide și simple, care nu necesită fii vreun maestru în bucătărie, venim către tine cu o propunere clasică, dar absolut delicioasă: Mâncare de cartofi cu Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru’.

Rețetă delicioasă de mâncare de cartofi cu Cotlet Haiducesc Matache Măcelaru

Ingrediente:

1 kg cartofi
1 ceapă mare
2-3 căței de usturoi
2 morcovi
1 ardei gras (roșu sau verde)
3 linguri de ulei
2 linguri de pastă de tomate
1 linguriță de boia de ardei dulce
Sare și piper după gust
1 legătură de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Taie bucățele Cotletul Haiducesc.

Curăță și taie cartofii în cuburi de dimensiuni medii.

Taie ceapa mărunt, usturoiul felii subțiri, morcovii rondele și ardeiul gras cuburi.

Se trage în tigaie Cotletul Haiducesc, apoi se lasă deoparte, În aceeași tigaie adaugăceapa și călește-o până devine translucidă.

Adaugă morcovii și ardeiul gras și călește-le împreună pentru câteva minute.

Adaugă usturoiul și mai călește încă 1-2 minute.

Adaugă cartofii în tigaie și amestecă bine.

Adaugă pasta de tomate și boiaua de ardei. Amestecă pentru a acoperi cartofii uniform.

Toarnă suficientă apă pentru a acoperi cartofii (aproximativ 400-500 ml).

Adaugă sare și piper după gust.

Acoperă tigaia cu un capac și lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, sau pânăcând cartofii sunt fierți.

Adaugă Cotletul Haiducesc, acoperă și mai lasă totul la foc mic încă 5-10 minute, pentru a se combina aromele.

Presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra înainte de servire.

Servește mâncarea de cartofi alături de o salată proaspătă sau murături.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”