Tumoră vezicală infiltrativă și adenocarcinom prostatic, tratate cu succes la SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Tumoră vezicală infiltrativă și adenocarcinom prostatic, tratate cu succes la SANADOR
Conf. Dr. Constantin Gîngu

Tumorile vezicale infiltrative se caracterizează prin invazia țesutului tumoral în stratul muscular al vezicii urinare, incidența acestora crescând odată cu înaintarea în vârstă. Statisticile spun că 70% din pacienți dezvoltă simptome după vârsta de 65 de ani.

Cistectomia radicală este metoda de tratament cu prognostic de supraviețuire ridicat și control al bolii pe termen lung, în aceste situații. Intervenția presupune rezecția în totalitate, controlată, a cancerului, cu prezervarea maximă a țesuturilor normale și reconstituirea vezicii urinare.

Ureterele se cuplează apoi pe un segment de intestin subțire, ce va constitui neo-vezica. Cu alte cuvinte, se realizează o vezică nouă, din intestinul subțire al pacientului, păstrând și sfincterul vezical extern. Acest tip de operație asigură îmbunătățirea calității vieții prin prezervarea erecției și o continență bună a urinei.

Lipsa necesității unei pungi colectoare pe abdomen oferă pacientului confort psihologic. De asemenea, sângerările sunt minime, iar recuperarea se realizează relativ rapid.

Pentru tratamentul adenocarcinomului prostatic, rezecția tumorală transuretrală a prostatei (TURP) este procedura cel mai puțin agresivă.

Echipa de chirurgi urologi de la Spitalul Clinic SANADOR are o vastă experiență în intervenții chirurgicale din spectrul chirurgiei urologice oncologice și reconstructive, astfel că pacienții primesc frecvent recomandarea de a trata aceste tipuri de afecțiuni la SANADOR.

Nicolaie, în vârstă de 67 de ani, cu un istoric de papiloame vezicale îndepărtate laparoscopic, care recidivau la 6-12 luni, confirmate ca fiind carcinoame la examinarea histopatologică, cu potențial de cuprindere a peretelui vezical sau de metastazare (tumoră vezicală infiltrativă), își amintește cum a ajuns la consult la Conf. Dr. Constantin Gîngu, la SANADOR:

La recomandarea șefului secției de urologie dintr-un alt spital, am mers la consult la domnul doctor, apoi am efectuat un RMN și m-am programat la operație. Conf. Dr. Constantin Gîngu este o persoană deosebită, apropiată, caldă cu pacientul, ne-a explicat, mie și soției, foarte clar cum se va desfășura toată intervenția.

Intervenția de cistectomie radicală tip neovezică ileală realizată pentru Nicolaie la Spitalului Clinic SANADOR a fost una foarte complexă. Procedura chirurgicală de reconstrucție a vezicii urinare a durat peste 7 ore și a fost efectuată de o echipă mixtă de specialiști urologi și de chirurgie generală, printr-o colaborare de excepție.

Evoluția pacientului a fost bună, fără complicații postoperatorii:

Recuperarea a fost rapidă, m-am simțit foarte bine. Tot personalul medical a fost de nota 10+, nu am avut nicio problemă. Să îi dea Dumnezeu multă sănătate domnului Conf. Dr. Constantin Gîngu, să poată ajuta cât mai multă lume. Echipa dumnealui a fost tot timpul alături de mine, niște oameni de înalt rang, de la vorbă până la faptă.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, este unul dintre medicii de elită ai echipei Spitalului Clinic SANADOR și abordează cu succes intervenții de mare complexitate, în diverse arii urologice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Conf. Dr. Constantin Gîngu - Medic primar Urologie
Conf. Dr. Constantin Gîngu este doctor în științe medicale, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, Spitalul Clinic SANADOR. Dr. Constantin Gingu are titlurile de Conferentiar Universitar (Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân