Stereotaxie cu echipamente de ultimă generație la Centrul Oncologic SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Stereotaxie cu echipamente de ultimă generație la Centrul Oncologic SANADOR

Stereotaxia (radiochirurgia și radioterapia stereotaxică) este o tehnică de radioterapie externă avansată, indicată pentru tratamentul metastazelor cerebrale. Oferă precizie și acuratețe maxime prin iradierea țintită a tumorii cu doze foarte mari, eficiente, reducând totodată iradierea organelor învecinate.

Tratamentul stereotaxic cel mai frecvent utilizat este constituit din 3 până la 5 ședințe și este activat la aproximativ o lună după intervenția chirurgicală.

În cazul în care există cel mult 4 metastaze cerebrale, studiile actuale indică o preferință pentru utilizarea stereotaxiei, atât radiochirurgie, cât și stereotaxie fracționată, față de iradierea în întregime a creierului, cu mențiunea că pacienții vor fi urmăriți succesiv prin controale imagistice (precum imagistica prin rezonanță magnetică cerebrală), cu o periodicitate de aproximativ 3 luni.

Centrul Oncologic SANADOR este dotat cu două acceleratoare liniare de ultimă generație, TrueBeam și TrueBeam STX, produse de Varian, lider mondial în domeniu.

Aceste echipamente de înaltă tehnicitate oferă pacienților un tratament rapid, cu precizie ridicată a iradierii și doze scăzute de radiații asupra țesuturilor sănătoase.

Planul de tratament stereotaxic este stabilit de o comisie multidisciplinară (Tumor Board) din care fac parte medici bine pregătiți și cu experiență vastă, din domenii complementare: Oncologie medicală, Radioterapie, Chirurgie oncologică, Neurochirurgie, Radiologie-imagistică medicală, Anatomie patologică etc., după caz.

Tratamentul este personalizat și optimizat pentru necesitățile pacientului și este planificat pe baza celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice.

Centrul Oncologic SANADOR este cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale.

Pacienții SANADOR au acces la o gamă complexă de servicii moderne și integrate de diagnostic și tratament al cancerului, dar și de urmărire post-terapeutică.

Află mai mult despre aplicațiile clinice ale stereotaxiei în tratamentul metastazelor cerebrale dintr-un material realizat de Dr. Cristina Iftode, medic primar Radioterapie, cu competențe în radiochirurgie și stereotaxie, coordonator pentru stereotaxie la Centrul Oncologic SANADOR.

Stereotaxie
Dr. Cristina Iftode, medic primar Radioterapie
Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Cristina Iftode - Medic primar radioterapie
Dr. Cristina Iftode este medic primar Radioterapie cu competențe în radiochirurgie și stereotaxie, coordonatoarea Departamentului Stereotaxie din Centrul Oncologic SANADOR. Arii de interes: Radiochirurgie – cerebrală, vertebrală; SBRT – stereotaxie pulmonară, prostatică, pancreatică, ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân