Soluții moderne pentru a preveni și trata uzura dentară

  • Publicat:
  • Actualizat:
Soluții moderne pentru a preveni și trata uzura dentară

Uzura dinților este un proces fiziologic, cumulativ odată cu înaintarea în vârstă. Acest proces normal necesită o intervenție stomatologică de specialitate atunci când sunt atinse unele niveluri de afectare a smalțului. Mai exact, dacă uzura dentară depășește smalțul și afectează structurile interne, dinții vor fi expuși cariilor și infecțiilor.

Prin progresia uzurii dentare, se poate produce pierderea dinților. Aceasta, cuplată cu scăderea dimensiunii etajului inferior al feței dau un aspect îmbătrânit, accentuând ridurile din jurul gurii.

Pentru a reduce uzura dentară, pot fi adoptate o serie de măsuri profilactice, la îndemâna oricui. Acestea includ reducerea stresului și anxietății, tratarea problemelor legate de somn, asigurarea unei igiene corecte, reducerea cantității de acid din cavitatea bucală și, nu în ultimul rând, îndreptarea dinților.

Bruxismul este cea mai frecventă cauză a uzurii dentare și, atunci când apare în timpul zilei, este strâns legat de nivelul de stres și anxietate.

Bruxismul nocturn apare ca urmare a apneei în somn (oprirea temporară a respirației) și are consecințe nu doar asupra dinților, ci și asupra articulației temporo-mandibulare.

Pentru a asigura o igienă orală corectă, periajul de două ori pe zi, dimineața și seara, este suficient. Periajul prea energic sau cu paste de dinți abrazive poate accentua uzura. Același efect negativ îl are și utilizarea zilnică a produselor pentru albire.

Dacă nici intervențiile în alimentație sau în tratarea bolii de reflux gastroesofagian (pentru a combate aciditatea orală) și nici tratamentele ortodontice nu au dat rezultate, pacienții au la îndemână una dintre cele mai moderne tehnici de tratament prin metoda aditivă, 3Step. Aceasta este o abordare minim invazivă de tip teragnostic, pentru uzura dentară, care nu doare, se realizează în doar 3 vizite la medicul stomatolog și poate fi oricând urmată de alte tratamente, deoarece procedura nu implică șlefuirea dinților.

Uzura dentară este, de obicei, o afectare a întregii danturi, nu doar a unui singur dinte, astfel că este nevoie de o abordare unitară, în care gura să fie privită ca un întreg, luând în calcul aspectele funcționale și pe cele structurale, fără a le neglija, desigur, pe cele estetice.

Clinica de Stomatologie SANADOR îți oferă servicii moderne, de înaltă ținută, realizate de medici cu vastă experiență, supraspecializați pentru a îți putea oferi cele mai bune soluții. Echipamentele utilizate sunt de ultimă generație și dispun de tehnologii avansate, pentru a permite obținerea rezultatelor pe care ți le dorești.

La SANADOR, îți asigurăm cel mai bun tratament pentru uzura dentară, prin tehnica 3Step. Principalele beneficii ale acestui tratament sunt satisfacția rezultatului, rapiditatea execuției (2 săptămâni) și costul redus.

Află mai multe detalii și programează o consultație la Clinica de Stomatologie SANADOR!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân