Situaţiile de criză au nevoie de oameni pregătiţi şi de măsuri de siguranţă

Pentru a le oferi viitoarelor mame siguranţa că sunt sănătoase şi că vor naşte într-un spaţiu securizat, Spitalul Clinic Sanador testează gratuit fiecare pacientă la internare.
03.04.2020
Situaţiile de criză au nevoie de oameni pregătiţi şi de măsuri de siguranţă

Perioada sarcinii este una dificilă şi plină de griji pentru fiecare părinte. În contextul pandemiei de coronavirus, se adaugă noi îngrijorări provocate de restricţiile impuse de autorităţi şi de posibilitatea infectării într-o perioadă în care există limite semnificative asupra medicamentelor ce pot fi prescrise pacientei.

Pentru a le oferi viitoarelor mame siguranţa că sunt sănătoase şi că vor naşte într-un spaţiu securizat, Spitalul Clinic Sanador testează gratuit fiecare pacientă la internare. Măsura este una menită să confirme că mama şi copilul sunt sănătoşi, dar şi să asigure protecţia întregii echipe medicale. În plus, se evită astfel contaminarea zonelor în care se află pacienţii. În acest fel, Spitalul Clinic Sanador rămâne un spaţiu sigur pentru efectuarea intervenţiilor medicale de urgenţă pentru toate specialitaţile chirurgicale. 

Aceeaşi măsură este luată pentru toţi pacienţii care se prezintă la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) Sanador cu afecţiuni ce necesită internare şi intervenţie chirurgicală.

Ca urmare a testării, atât blocul operator (dotat cu plafoane cu flux laminar ce asigură un grad de asepsie 3 sau 4 şi face ca riscul pentru infecţii nosocomiale să fie nesemnificativ), cât şi întregul spital se menţin zone sigure pentru pacienţi şi pentru personalul medical.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”