Second opinion, echipe multidisciplinare și echipamente de top la Centrul Oncologic SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Second opinion, echipe multidisciplinare și echipamente de top la Centrul Oncologic SANADOR

Conceptul de „second opinion” – a doua opinie medicală – implică solicitarea de către pacient a unei revizuiri a diagnosticului, respectiv a strategiei terapeutice propuse inițial de un medic sau de o echipă medicală.

A doua opinie medicală se poate acorda și prin orientarea pacientului către echipe medicale multidisciplinare, având în vedere că acestea sunt alcătuite din medici cu specialități medicale complementare și pot găsi împreună soluții mai eficiente decât cele oferite individual.

Second opinion este cel mai frecvent utilizată de pacienții oncologici, care, la aflarea diagnosticului, vor nu doar confirmarea diagnosticului, ci și să beneficieze de cea mai experimentată echipă medicală și cele mai performante echipamente medicale pentru cele mai bune opțiuni terapeutice.

Nu de puține ori, pacienții caută să obțină o a doua opinie abia după ce terapia inițială nu a dat rezultatele așteptate. Din păcate, pe măsură ce boala avansează, resursele terapeutice se epuizează, iar eventualele beneficii ale unei a doua opinii sunt considerabil diminuate. Din acest motiv, second opinion ar trebui solicitat imediat după aflarea diagnosticului inițial.

Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziția pacienților cu neoplazii, aflați la primul consult sau în căutarea în căutarea celei de-a doua opinii medicale, o comisie oncologică multidisciplinară (Tumor Board), alcătuită din medici cu experiență remarcabilă și rezultate de succes, din arii medicale de interes complementare (oncologie medicală, radioterapie, chirurgie oncologică, radiologie-imagistică medicală etc., după caz).

Această comisie recomandă, pe baza celor mai recente ghiduri și protocoale terapeutice, tratamente personalizate optimizate, precum și combinația și ordinea intervențiilor medicale multimodale (oncologie, chirurgie, radioterapie). Decizia finală asupra tratamentului va fi luată împreună cu pacientul, după ce îi sunt prezentate opțiunile disponibile, cu avantajele și limitările lor.

Centrul Oncologic SANADOR reprezintă o alegere de încredere pentru pacienții oncologici aflați în căutarea unei a doua opinii medicale nu doar prin specialiștii de prestigiu, ci și prin gama de echipamente de înaltă performanță pentru diagnosticul și tratamentul cancerului.

Radioterapia externă este realizată cu ajutorul acceleratoarelor Varian TrueBeam STx High Definition și TrueBeam, iar brahiterapia (radioterapia internă) cu echipamentul Varian GammaMedPlus iX. Varian este recunoscut ca lider de piață în producția echipamentelor medicale de radioterapie.

Seria dotărilor de înaltă performanță continuă cu o linie completă de imagistică medicală avansată:

Siemens Symbia Intevo Bold pentru scintigrafie și SPECT-CT, care poate identifica modificări la nivel celular încă din stadiu incipient;

Siemens Biograph Horizon 3R pentru PET-CT, cea mai modernă metodă de imagistică nucleară disponibilă în domeniul medical;

Computer tomograf Philips Big Bore 4D, primul computer tomograf din lume specializat în radioterapie;

Ecograful bk3000 pentru fusion biopsy – permite fuziunea în timp real a imaginii ecografice cu rezultatul RMN multiparametric și astfel pacienții cu suspiciune de cancer de prostată beneficiază de biopsii rapide și țintite.

Descoperă Centrul Oncologic SANADOR.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân