Prof. dr. Vladislav Brașoveanu: despre performanță în transplantul hepatic

Prof. dr. Vladislav Brașoveanu, unul dintre medicii de top din România, explică pe larg provocările uneia dintre cele mai complexe intervenții din chirurgie: transplantul hepatic.

Prof. dr. Vladislav Brașoveanu este medic primar chirurg, Șeful Secției de Chirurgie și Transplant Hepatic din cadrul Spitalului Clinic Fundeni din București și coordonatorul Centrului de Excelență în Boli Hepatice Sanador.

De-a lungul carierei sale, prof. dr. Vladislav Brașoveanu a realizat numeroase intervenții chirurgicale laborioase, care au salvat viața și sănătatea pacienților.

La ora actuală, transplantul hepatic este una dintre cele mai complexe intervenții din chirurgie care se face cu succes și în România. În cadul interviului video pe care ni l-a acordat, medicul chirurg Vladislav Brașoveanu a vorbit despre indicațiile transplantului hepatic, dar și despre provocările acestui tip de intervenție amplă.

„Performanțele transplantului hepatic sunt deosebite având în vedere că în aprilie 2022 se vor împlini 22 de ani de la realizarea primei intervenții de acest fel din România. Este vorba despre pacientul Penea care este foarte bine la 21 de ani de la intervenție.

În această perioadă de aproape 22 de ani, au fost realizate 1100 de transplanturi de toate tipurile. Vorbim în primul rând despre transplant hepatic de la donator cadaveric, baza programului de transplant din România. Transplantul hepatic de la donator viu reprezintă 10-15 la sută din totalul intervențiilor. Iar într-un procent mai mic se face transplantul hepatic pediatric, fie de la donator cadaveric, fie de la donator viu” ne-a declarat prof. dr. Vladislav Brașoveanu.

Mai multe informații despre ceea ce presupune transplantul hepatic și cum se realizează în Spitalul Clinic Sanador, puteți afla din materialul video realizat cu medicul chirurg Vladislav Brașoveanu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu - Medic primar Chirurgie generală
Prof. Dr. Vlad Brașoveanu este Profesor universitar, medic primar Chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR. Medic primar chirurg Clinică de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic “Dan Setlacec”, Institutul Clinic Fundeni, București Competență în Chirurgie Oncologica Competență ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar Chirurgie generală
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Recomandări: