Caută în:

Prof. dr. Irinel Popescu: despre bolile de ficat ale românilor şi terapii de top pentru ciroză şi cancer hepatic VIDEO

Prof. dr. Irinel Popescu, medic primar chirurgie generală, Şeful Centrului de Excelenţă în Boli Hepatice Sanador, ne-a acordat un interviu în care a trecut în revistă cele mai frecvente afecţiuni hepatice de care suferă romănii la ora actuală şi care sunt tratamentele de top aplicate în astfel de situaţii.

Conform declaraţiilor prof. dr. Irinel Popescu, steatoza hepatică (ficatul gras) este printre cele mai frecvente probleme de sănătate care afectează ficatul, iar printre cauzele responsabile pentru această situaţie se numără stilul de viaţă actual, care implică un consum crescut de alimente procesate, dar şi sedentarism.

Apoi, la fel de frecvente sunt şi cazurile de hepatită, în ultimii ani, virusuri hepatice noi, altele decât A, B şi C, ducând la îmbolnăvire. Una dintre consecinţele pe termen lung ale infectării cu virusuri hepatice este ciroza hepatică, precursor al cancerelor hepatice.

Cum se tratează bolile ficatului

Sfatul principal al profesorului doctor Irinel Popescu pentru toţi cei care vor să menţină sănătatea ficatului este să mergem anual la medic pentru un set de analize şi un control de rutină care să includă o ecografie abdominală. De asemenea, un simptom extrem de important trebuie semnalat urgent medicului: este vorba despre oboseala accentuată, inexplicabilă.

La ora actuală, clinicile de top oferă pacienţilor cu afecţiuni hepatice posibilitatea de a recurge la terapii performante, care variază de la regimul de viaţă igieno-dietetic până la proceduri ample, precum transplantul hepatic, care se poate face în regim privat, în cadrul Centrului de Excelenţă în Boli Hepatice Sanador.

Mai multe informaţii despre tratamentele eficiente în cazul afecţiunilor hepatice de care suferă la ora actuală românii oferă în interviul video prof. dr. Irinel Popescu, medic primar chirurgie generală, Şeful Centrului de Excelenţă în Boli Hepatice Sanador.

 

Citește și:
Ficatul gras: 12 alimente bune
Ficatul: iată ce obiceiuri îi dăunează
Cum îţi dai seama că ai ficatul bolnav


Gastroenterolog: Nu ignora aceste semne! Ce boli grave pot ascunde durerile abdominale Doctorulzilei.ro Gastroenterolog: Nu ignora aceste semne! Ce boli grave pot ascunde durerile...
Nostradamus, previziuni 2020: Inceputul sfarsitului Infoactual.ro Nostradamus, previziuni 2020: Inceputul sfarsitului
De ce ne-a făcut Dumnezeu asemeni oilor? De ce nu au fost alese alte animale? Misterul a fost dezvăluit Animalzoo.ro De ce ne-a făcut Dumnezeu asemeni oilor? De ce nu au fost alese alte...

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .