Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortoped, Sanador: cum se diagnostichează şi tratează afecţiunile umărului VIDEO

Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie şi traumatologie, Şef Secţie Ortopedie şi Traumatologie, Sanador, trece în revistă afecţiunile umărului şi soluţiile disponibile în cadrul Sanador pentru tratamentul acestor afecţiuni.

Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie şi traumatologie, Şef Secţie Ortopedie şi Traumatologie, Sanador, ne-a acordat un interviu prin Skype despre cele mai frecvente afecţiuni ale umărului şi terapiile moderne la care au acces la ora actuală şi pacienţii din România.

Conform declaraţiilor medicului primar ortoped Liviu Ojoga, există două categorii mari de pacienţi care se confruntă cu afecţiunile umărului. În prima categorie intră persoanele care fac sport şi care în urma unor mişcări şi manevre greşite se accidentează la umăr. În cea de-a doua categorie, intră persoanele vârstnice care, odată cu trecerea timpului, se confruntă cu fenomene degenerative care afectează structurile umărului.

Simptomele şi tratamentele afecţiunilor umărului

Principalul simptom al afectării umărului îl reprezintă durerea. Pe lângă durere, persoanele cu afecţiuni ale umărului constată că nu mai au aceeaşi mobilitate a membrului afectat, iar mişcările sunt îngreunate. În aceste condiţii, vizita la medicul ortoped nu trebuie deloc amânată. În funcţie de fiecare situaţie în parte, medicul ortoped poate recomanda teste şi investigaţii precum radiografia, tomografia computerizată sau rezonanţa magnetică.

Odată diagnosticate, afecţiunile umărului pot fi tratate cu succes prin metode moderne, cum sunt tehnicile artroscopice. De asemenea, la ora actuală, se folosesc proteze performante pentru a înlocui structurile afectate.

De mare importanţă pentru refacerea umărului sunt şi programele de recuperare, care trebuie respectate ca la carte. Acestea pot dura câteva săptămâni, iar pacienţii sunt sfătuiţi să respecte recomandările medicilor ortopezi şi kinetoterapeuţilor. În plus, pentru a evita afecţiunile umărului, persoanele care fac sport sunt sfătuite să nu rateze încălzirea şi exerciţiile de stretching.

Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie şi traumatologie, Şef Secţie Ortopedie şi Traumatologie, Sanador explică pe larg tratamentele şi soluţiile disponibile la ora actuală pentru persoanele care se confruntă cu afecţiuni ale umărului.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Liviu Ojoga - Medic primar Ortopedie și traumatologie
Dr. Liviu Ojoga este Medic primar Ortopedie și traumatologie, Doctor în Științe Medicale și Șef Secție Ortopedie-Traumatologie, Spitalul Clinic SANADOR. EDUCAȚIE Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, 1990 - 1996 Asistent de Cercetare ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar Ortopedie și traumatologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Avantajele scintigrafiei miocardice
Avantajele scintigrafiei miocardice