Caută în:

Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortoped, Sanador: cum se diagnostichează şi tratează afecţiunile umărului VIDEO

Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie şi traumatologie, Şef Secţie Ortopedie şi Traumatologie, Sanador, ne-a acordat un interviu prin Skype despre cele mai frecvente afecţiuni ale umărului şi terapiile moderne la care au acces la ora actuală şi pacienţii din România.

Conform declaraţiilor medicului primar ortoped Liviu Ojoga, există două categorii mari de pacienţi care se confruntă cu afecţiunile umărului. În prima categorie intră persoanele care fac sport şi care în urma unor mişcări şi manevre greşite se accidentează la umăr. În cea de-a doua categorie, intră persoanele vârstnice care, odată cu trecerea timpului, se confruntă cu fenomene degenerative care afectează structurile umărului.

Simptomele şi tratamentele afecţiunilor umărului

Principalul simptom al afectării umărului îl reprezintă durerea. Pe lângă durere, persoanele cu afecţiuni ale umărului constată că nu mai au aceeaşi mobilitate a membrului afectat, iar mişcările sunt îngreunate. În aceste condiţii, vizita la medicul ortoped nu trebuie deloc amânată. În funcţie de fiecare situaţie în parte, medicul ortoped poate recomanda teste şi investigaţii precum radiografia, tomografia computerizată sau rezonanţa magnetică.

Odată diagnosticate, afecţiunile umărului pot fi tratate cu succes prin metode moderne, cum sunt tehnicile artroscopice. De asemenea, la ora actuală, se folosesc proteze performante pentru a înlocui structurile afectate.

De mare importanţă pentru refacerea umărului sunt şi programele de recuperare, care trebuie respectate ca la carte. Acestea pot dura câteva săptămâni, iar pacienţii sunt sfătuiţi să respecte recomandările medicilor ortopezi şi kinetoterapeuţilor. În plus, pentru a evita afecţiunile umărului, persoanele care fac sport sunt sfătuite să nu rateze încălzirea şi exerciţiile de stretching.

Dr. Liviu Ojoga, medic primar ortopedie şi traumatologie, Şef Secţie Ortopedie şi Traumatologie, Sanador explică pe larg tratamentele şi soluţiile disponibile la ora actuală pentru persoanele care se confruntă cu afecţiuni ale umărului.

 Primul semn al cancerului care afectează cele mai multe românce. Nu îl ignora! Doctorulzilei.ro Primul semn al cancerului care afectează cele mai multe românce. Nu...
Sigur nu știai asta! Cum alegi cele mai sănătoase roșii de la piață? Infoactual.ro Sigur nu știai asta! Cum alegi cele mai sănătoase roșii de la piață?
Poveste EMOȚIONANTĂ a unui cățel orb și a prietenului său patruped I FOTO Animalzoo.ro Poveste EMOȚIONANTĂ a unui cățel orb și a prietenului său patruped...
S-au redeschis bordelurile. Ce nu mai au voie prostituatele Substantial.ro S-au redeschis bordelurile. Ce nu mai au voie prostituatele
Autoritățile avertizează: Atenție la măștile periculoase din comerț! Cum le recunoști Gandul.ro Autoritățile avertizează: Atenție la măștile periculoase din comerț!...
Mare atenție la aceste fructe care există pe piață! Au o substanță otrăvitoare care vă pot creat ravagii în organism VoxBiz.ro Mare atenție la aceste fructe care există pe piață! Au o substanță...

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .