Patru MISIUNI pediatrice la Spitalul Clinic Sanador în 2023. D. Andronescu: „Este un sentiment extraordinar să privești copiii pe care i-ai salvat”

În anul 2023, la Spitalul Clinic Sanador au fost realizate patru misiuni dedicate micilor pacienți cu probleme cardiovasculare, iar epopeea din unitatea medicală continuă.
  • Publicat:

În anul 2023, la Spitalul Clinic Sanador au fost realizate patru misiuni dedicate micilor pacienți cu probleme cardiovasculare, iar epopeea din unitatea medicală continuă. Prin fiecare acțiune întreprinsă de Sanador, de echipele medicale multidisciplinare, dar și de fundațiile și oamenii cu suflet mare, se contribuie la redarea speranței unor copii pentru ca aceștia să se bucure pe deplin de viață, ca adulți sănătoși.

„Este un sentiment extraordinar să privești copiii pe care i-ai salvat”

Directorul general Sanador, Doris Andronescu, a mărturisit că sentimentul pe care îl are atunci când privește micuții vindecați este unul aparte, ce nu poate fi redat în cuvinte.

„Este un sentiment extraordinar în momentul în care te uiți la toți copiii pe care i-ai salvat, cărora le-ai redat o nouă viață, le-ai redat zâmbetul părinților. Este un sentiment extraordinar pe care nu-l poți descrie decât prin lacrimile care ne apar în ochi.

Este scopul nostru pentru oricine, nu doar pentru copii, ci pentru fiecare pacient care intră în Sanador. Ne dorim să iasă foarte bine, să iasă vindecat, să aibă o nouă viață mult mai frumoasă și fără griji. Este scopul Sanador”, a precizat directorul general Sanador.

Toate intervențiile din cadrul misiunilor umanitare sunt realizate pro bono de echipele medicale implicate, la Spitalul Clinic Sanador.

„În anul 2022 a fost prima misiune. Am fost plini de emoții. Într-adevăr, nu știam dacă totul va decurge extraordinar. Am avut foarte multe emoții. A fost prima oară și ne-am organizat de la început, dar și pe parcurs. A ieșit foarte bine, am căpătat curaj. Este un lucru foarte frumos, emoționant. Să redai viața unui copil este extraordinar. Am continuat și sperăm ca toate aceste misiuni să aibă o frecvență din ce în ce mai mare”, a adăugat Doris Andronescu.

Misiunea umanitară este compusă dintr-o echipă dedicată de chirurgi cardiovasculari, medici anesteziști și de terapie intensivă, cardiologi, perfuzioniști și asistenți medicali specializați din Marea Britanie, coordonată de Dr. Șerban Stoica, chirurg cardiovascular de origine română, medic primar la Spitalul Universitar din Bristol.

Intervențiile de la SANADOR sunt realizate împreună cu echipa Centrului de excelență în chirurgia cardiovasculară condusă de Prof. Dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum este tratat cancerul de endometru?
Cum este tratat cancerul de endometru?