Intervențiile minim invazive pentru afecțiunile coloanei vertebrale, explicate de dr. Dan Benția, SANADOR

Dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie, de la Spitalul Clinic SANADOR, explică pe larg beneficiile intervențiilor chirurgicale minim invazive în patologia coloanei vertebrale.

Intervențiile chirurgicale minim invazive câștigă tot mai mult teren în ultima vreme. Aceasta datorită beneficiilor superioare unei operații clasice. Acestea se pot face și pentru patologia coloanei vertebrale.

„Prin chirurgia minim invazivă, se pot rezolva multe patologii de la nivel spinal. În primul rând, vorbim despre patologii degenerative, precum hernia de disc sau stenoza de canal care poate fi lombară sau cervicală. Tot aici vorbim despre tasările vertebrale pe fond de osteoporoză, o boală foarte frecventă. Și patologiile tumorale se pot rezolva minim invaziv, precum metastazele multiple vertebrale.

Cele mai frecvente patologii din practica noastră medicală curentă sunt hernia de disc, care poate fi cervicală sau lombară și stenoza de canal (cervicală sau lombară. Aceste patologii se rezolvă în clinica noastră minim invaziv,  microchirurgical, sub microscop operator, cu tehnici minim invazive.

Ca frecvență, urmează îndeaproape patologia fracturilor vertebrale, cele mai frecvente pe fond osteoporotic. Este vorba despre tasările vertebrale, în care noi putem injecta ciment prin vertebro și cifoplastie. Printr-un ac, se injectează ciment și se întărește vertebra. Nu în ultimul rând, în metastazele multiple, se pot face decompresiuni spinale cu ajutorul microscopului operator și se poate întări vertebra afectată de procesul tumoral, tasarea pe os patologic, prin proceduri de vertebro și cifoplastie, cu injectare de ciment.

Se poate stabiliza și coloana prin introducerea unor șuruburi, prin proceduri minim invazive, prin piele. Deci patologia e foarte largă” ne-a declarat în interviul video dr. Dan Benția, medic primar neurochirurgie, cu supraspecializare în microchirurgie și tehnici minim invazive cerebrale și spinale, de la Spitalul Clinic SANADOR.

Ce beneficii au pentru pacienți aceste intervenții puteți afla din materialul video realizat cu medicul neurochirurg!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Dan Benția - Medic primar neurochirurgie
Dan Benția este medic primar, supraspecializat în microchirurgie și tehnici minim invazive cerebrale și spinale. În prezent dl dr. poate fi găsit în cadrul Spitalului Clinic SANADOR. Educație și formare 1998 Diplomă Curs de Prim Ajutor Medical 1993 - 1999 Diplomă de licenţă, media ...
citește mai mult