Intervenții laparoscopice minim invazive la SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Intervenții laparoscopice minim invazive la SANADOR

Intervențiile chirurgicale laparoscopice constituie, în prezent, o opțiune modernă de tratament minim invaziv pentru majoritatea afecțiunilor tubului digestiv sau a pereților zonei abdominale. Chirurgia generală utilizează tehnologii și echipamente chirurgicale performante, care ajută chirurgii să trateze cu succes afecțiuni complexe și astfel să depășească limitele intervențiilor clasice cu abord deschis. În apendicită, colecistită sau pentru herniile inghinale sau abdominale, chirurgia laparoscopică aduce pacientului numeroase avantaje și beneficii.

Chirurgia generală cu abord minim invaziv laparoscopic are aplicabilitate largă în tratamentul apendicitei sau colecistitei acute, inclusiv în tratamentul defectelor de perete abdominal de tipul herniilor inghinale sau ombilicale.

Metoda laparoscopică se poate aplica cu succes în scoaterea chirurgicală a apendicelui inflamat (apendicectomie), a veziculei biliare (colecistectomie) și în repararea herniilor peretelui abdominal datorate apariției unui punct slab de minimă rezistență la nivelul peretelui muscular. Tratamentul chirurgical laparoscopic se poate aplica și în tratamentul de urgență al complicațiilor apendicitei sau colecistitei acute, provocate de diseminarea infecției la nivelul întregii cavități abdominale.

Chirurgia laparoscopică a devenit indicația de primă intenție în tratamentul unei game largi de afecțiuni, deoarece și-a dovedit eficacitatea prin numărul mare de cazuri tratate cu succes, dar mai ales prin recuperarea rapidă pe care o acordă pacientului, postoperator. Tratamentul chirurgical laparoscopic al apendicitei acute sau al colecistitei acute înseamnă pentru pacient spitalizare scurtă, cicatrici puțin vizibile, reluarea imediată a activităților de zi cu zi, precum și complicații postoperatorii minime.

Apendicectomia, colecistectomia sau intervenția chirurgicală de tratament a herniilor inghinale sau ombilicale, abordate prin metode laparoscopice, au rezultate postoperatorii excelente. Mai mult, riscul de apariție a unor complicații severe precum sângerarea abundentă, durerea insuportabilă sau blocajul intestinal este semnificativ diminuat.

La Spitalul Clinic SANADOR, cei mai experimentați chirurgi practică o gamă largă de intervenții laparoscopice pentru a rezolva cazuri complexe. Echipa de Chirurgie generală este formată din medici cu experiență operatorie bogată, care practică cu succes intervenții minim invazive laparoscopice sau robotice, în funcție de particularitățile și indicația operatorie a fiecărui pacient. SANADOR oferă astfel toate opțiunile pentru tratamentul chirurgical al apendicitei, colecistitei sau al herniilor de perete abdominal.

Chirurgia laparoscopică vine să compenseze limitele chirurgiei clasice din intervențiile de apendicectomie, colecistectomie sau de reparare protetică a herniilor și defectelor de perete abdominal. La SANADOR, s-au efectuat numeroase intervenții laparoscopice, iar abordarea minim invazivă a unor proceduri chirurgicale extrem de complexe este posibilă cu puține complicații, cu spitalizări scurte și, cel mai important, cu cele mai bune rezultate. Descoperă promoțiile pentru intervențiile de chirurgie generală practicate pentru tratamentul apendicitei, a colecistitei sau a herniilor abdominale inghinale și ombilicale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”