În ce situații este recomandată iodoterapia?

Iodoterapia este o opțiune de tratament pentru pacienții cu cancer tiroidian diferențiat și cei cu hipertiroidism. Află mai multe despre terapia cu iod radioactiv.
  • Publicat:
  • Actualizat:
În ce situații este recomandată iodoterapia?

Iodoterapia sau terapia cu iod radioactiv (radioiod) este o opțiune de tratament destinată pacienților diagnosticați cu cancer tiroidian diferențiat (papilar, folicular și cel cu celule Hurthle) și celor cu hipertiroidism, atât prin boală autoimună (boala Basedow-Graves), cât și prin gușă nodulară toxică.

Terapia cu iod radioactiv constă în administrarea pe cale orală a unei capsule de iodură de sodiu, conținând I-131 (un izotop radioactiv al iodului). Iodoterapia se bazează pe faptul că celulele glandei tiroide au capacitatea de a capta iodul administrat.

Iodul radioactiv se concentrează astfel în glanda tiroidă, distrugând parțial sau total celulele tiroidiene prin radioactivitatea eliberată.

În funcție de doza administrată, pacienții pot fi tratați în ambulatoriu sau pot fi spitalizați pentru 2–3 zile, tratamentul radioactiv fiind eliminat complet în câteva zile.

Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziția pacienților diagnosticați cu cancer tiroidian servicii moderne de radioiodoterapie, în cadrul primei secții dedicate terapiei izotopice din sistemul medical privat.

Aceasta oferă un nivel performant de dotări și servicii medicale ce vin în sprijinul pacienților afectați de neoplasm tiroidian și nu numai.

Secția beneficiază de circuite separate și condiții speciale de izolare, precum și de personal medical cu înaltă pregătire, astfel încât tratamentele sunt administrate în condiții de maximă siguranță și confort, în acord cu protocoale terapeutice internaționale.

Terapia cu iod radioactiv aduce beneficii importante pacienților, scăzând rata de recidive și îmbunătățind ratele de supraviețuire.

Centrul Oncologic SANADOR oferă pacienților o abordare integrată complexă, de ultimă generație, pentru managementul cancerului, în conformitate cu cele mai recente ghiduri și protocoale disponibile la nivel internațional.

Pe lângă Tumor Board, la Centrul Oncologic SANADOR pacienții au acces la specialiști cu experiență în:

  • Oncologie medicală
  • Radioterapie (inclusiv stereotaxie și brahiterapie)
  • Medicină nucleară (cu SPECT-CT și PET-CT)
  • Terapie izotopică
  • Chirurgia oncologică
  • Imagistică medicală
  • Laboratorul de analize și anatomia patologică

Află mai multe despre serviciile de iodoterapie disponibile la Centrul Oncologic SANADOR.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân