Dr. Stanislav Rurac: performanțele chirurgiei cardiovasculare

Dr. Stanislav Rurac, șef secție chirurgie cardiovasculară Sanador, trece în revistă cauzele bolilor cardiovasculare și soluțiile performante.

Dr. Stanislav Rurac, medic primar chirurgie cardiovasculară, este unul dintre medicii care tratează cele mai frecvente boli de la nivel global. Este vorba despre bolile cardiovasculare care afectează anual milioane de oameni din întreaga lume. Am stat de vorbă într-un interviu video cu dr. Stanislav Rurac care ne-a explicat la început cauzele acestor afecțiuni frecvente.

„Vorbim despre o multitudine de factori, nu există o singură cauză care duce la apariția bolilor cardiovasculare. Dintre factorii importanți, aș menționa stresul care ne afectează în fiecare zi, obezitatea, sedentarismul, hipertensiunea arterială și diabetul zaharat” spune medicul Stanislav Rurac.

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite prin schimbarea stilului de viață. Este vorba despre o dietă echilibrată, bazată pe carne slabă, pește, legume, fructe și cereale integrale. Aceasta trebuie completată de mișcare, strategii de combatere a stresului, dar și un program de teste și investigații regulate. În cazul în care există anumite simptome, se impune în primul rând vizita la medicul de famile.

„În cadrul analizelor generale, ar trebui evaluat nivelul colesterolului, al trigliceridelor. Apoi, se poate face o electrocardiogramă. În funcție de rezultate, medicul de familie poate trimite pacientul către medicul cardiolog. Simptomele diferă în funcție de patologia pacientului. Dacă vorbim de cardiopatie ischemică, aceasta fiind cauza numărul de mortalitate în lume, primul simptom este durerea în piept. Aceasta poate avea mai multe caractere precum gheară în piept sau apăsare. Durerea poate să fie localizată doar la nivelul sternului, dar poate să și radieze” adaugă dr. Stanislav Rurac, medic primar chirurgie cardiovasculară.

Odată apărute, bolile cardiovasculare pot beneficia de terapii moderne. Care sunt acestea puteți afla din materialul video realizat cu dr. Stanislav Rurac, șef secție chirurgie cardiovasculară, Sanador.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Stanislav Rurac - Medic primar Chirurgie cardiovasculară
Dr. Stanislav Rurac este Medic primar Chirurgie cardiovasculară, Șef Transplant Cardiopulmonar, Asistență Circulatorie și Chirurgie Cardiacă Minim Invazivă la Spitalul Clinic SANADOR. Competențe în chirurgie cardiacă minim invazivă, chirurgie endovasculară și transplant pulmonar. STUDII: 1997-2004: ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar Chirurgie cardiovasculară
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult