Dr. Simona Fătulescu, Sanador: despre tratament și recuperare în hernia de disc

Dr. Simona Fătulescu, medic primar medicină fizică și reabilitare în cadrul SANADOR, vine cu recomandări pentru pacienții cu hernie de disc.

În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, dr. Simona Fătulescu a explicat în primul rând ce trebuie să știe pacienții cu hernie de disc care nu au indicație de operație.

„Pacienții trebuie să înțeleagă în primul rând ce înseamnă exact o hernie de disc și ce ar trebui să facă pentru a opri evoluția acesteia. În al doilea rând, pacienții ar trebui să-și schimbe stilul de viață. Și aici ne referim la fumat, greutate corporală, la aspectele legate de activitatea de la birou, de cea casnică și cea sportivă.

În al treilea rând, este vorba despre programele de recuperare care sunt cele mai importante. Acestea au ca obiective combaterea durerii, dar și a deficitului motor dacă acesta s-a instalat. De asemenea, obiectivele programelor de recuperare sunt oprirea și chiar regresia herniei de disc deja instalate.

Acestea se fac prin metode deja știute de pacienți, prin proceduri de fizioterapie cu rol analgezic și de electrostimulare pentru deficitul motor. Se aplică tehnici de masaj, se fac diverse exerciții de kinetoterapie, dar și elongații ale coloanei cervicale și lombare, cu efect direct asupra regresiei herniei de disc.

Printre altele, pacienții pot face și hidrokinetoterapie. Aceasta are un rol foarte bun în detensionarea musculaturii, îmbunătățirea circulației și creșterea mobilității articulare.

Dacă este necesar, putem trimite pacientul la stațiune pentru a urma o cură balneară cu aplicații de nămol sau hidrokinetoterapie în bazine cu apă sărată” ne-a declarat dr. Simona Fătulescu.

La ora actuală, hernia de disc este o problemă de sănătate frecventă, care afectează între 5 și 20 de persoane din 1000. Hernia de disc apare mai frecvent în decadele 3 și 5 de vârstă. Numărul bărbaților care suferă din cauza acestei probleme este dublu față de cel al femeilor.

Multe persoane au hernie de disc fără să se confrunte cu simptome. Atunci când hernia se manifestă prin dureri, amorțeli și afectează calitatea vieții trebuie tratată. Medicamente, exerciții fizice, intervenție chirurgicală, alături de alte metode, pot salva sănătatea pacienților. La fel de importantă este și recuperarea medicală dupa operație.

Mai multe informații despre ce presupun recuperarea și stilul de viață optim al pacienților cu hernie de disc puteți afla din interviul realizat cu dr. Simona Fătulescu, medic primar medicină fizică și reabilitare în cadrul SANADOR.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Simona Fătulescu - Medic primar Medicină fizică și de reabilitare
Dr. Andreea Simona Fătulescu este Medic primar Medicină fizică și de reabilitare cu competență în electromiografie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR. EDUCAȚIE 2000-2006: Universitatea de Medicină “Carol, Davila”, Facultatea de Medicină Generală, Bucureşti 2013: Diplomă “Injecţiile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar Medicină fizică și de reabilitare
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult