Dr. Doru Negru, medic primar diabet şi boli de nutriţie, Sanador: analize recomandate în obezitate INTERVIU VIDEO

Dr. Doru Negru, medic primar diabet şi boli de nutriţie în cadrul Sanador, explică importanţa testelor pentru persoanele care suferă de obezitate, teste care se fac şi în cadrul Sanador.
  • Publicat:

Obezitatea este o problemă gravă de sănătate la nivel global: numărul persoanelor care suferă din cauza kilogramelor în plus s-a triplat faţă de 1975. La ora actuală, 1,9 miliarde de oameni sunt supraponderali, iar dintre aceştia 680 de milioane sunt obezi. Kilogramele în plus sunt periculoase şi pentru că sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare, diabet şi cancer.

Pentru a evita astfel de probleme grave, medicii recomandă programele de teste şi analize cum sunt cele din pachetul Anti-Obezitate, disponibil în cadrul Sanador. În urma testelor, dar şi a evaluărilor imagistice, specialiştii pot recomanda adoptarea unui stil de viaţă sănătos, cu dietă şi mişcare. Pacienţii supraponderali sunt sfătuiţi să nu adopte regimuri alimentare fără a consulta un medic, singurul care poate monitoriza procesul eliminării kilogramelor în plus şi al menţinerii greutăţii optime.

Am stat de vorbă în interviul video cu dr. Doru Negru, medic primar diabet şi boli de nutriţie în cadrul Sanador, despre testele recomandate pacienţilor cu obezitate şi despre riscurile acestei boli pe termen lung.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult