Dr. Codrin Huszar: cum se tratează corect monturile

Dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, vine cu informații despre soluțiile și tratamentele recomandate persoanelor care se confruntă cu monturile.

La ora actuală, monturile afectează sute de mii de persoane din întreaga lume. Acestea apar mai ales după vârsta de 65 de ani. Dar există și persoane mai tinere care se confruntă cu monturile.

De ce apar monturile?

„Principalul factor de risc pentru apariția monturilor este purtarea încălțămintei cu vârf îngust. În mod obișnuit, față de bărbați, femeile poartă pantofi cu vârf mai îngust. Și din această cauză, monturile apar mai ales la femei.

Acest factor de risc vine să acționeze pe o mulțime de alte posibile conformații aparte ale piciorului, o mulțime de alți factori predispozanți, traumatisme etc.

Având în vedere că principalul factor de risc este reprezentat de purtarea pantofilor înguști, marea majoritate a pacienților care ajung la medic sunt femei. Monturile pot apărea și la bărbați. Însă de cele mai multe ori, când întâlnim monturi la bărbați, vorbim fie despre o particularitate de conformație, fie despre o activitate aparte care predispune la apariția monturilor.

Un exemplu tipic îl reprezintă monturile care apar la fotbaliști, care apar din cauza purtării ghetelor de fotbal cu vârf îngust, dar și a traumatismelor ca urmare a lovirii repetate a mingii în zona degetului mare. Iar acesta ajunge până la urmă să se deformeze.

Conform dicționarului, montul ar fi ceva care a crescut într-o zonă a corpului. Numele șttințific este Hallux valgus și se referă la o deformare a articulației de la degetul mare. Din cauza purtării încălțămintei neadecvate, articulația se deformează în felul următor: osul de la baza degetului mare este deviat spre interiorul piciorului și apare proeminent sub piele. În același timp, degetul mare alunecă de pe soclul lui natural și împinge din ce în ce mai mult degetele mici” descrie apariția monturilor dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR.

Mai multe informații despre monturi și tratamentul corect, chirurgical, puteți afla din materialul video, realizat cu medicul primar ortoped Codrin Huszar, din cadrul Spitalului Clinic SANADOR.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Codrin Huszar - Medic primar Ortopedie și traumatologie
Dr. Codrin Huszar este medic primar Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR. Experiență profesională • Medic primar, Ortopedie – Traumatologie sportivă, Spitalul SANADOR, Feb 2012 – prezent • Medic specialist, Ortopedie – Traumatologie, Spitalul Universitar de ...
citește mai mult