LIVE: SANADOR inaugurează singurul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din țară, inaugurează singurul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România.

Aducem infrastructura la nivelul centrelor medicale internaționale

Dr. Doris Andronescu, Director General SANADOR: Cele mai performante intervenții chirurgicale în condiții de siguranță pentru pacienți. Stabilim noile repere pentru ce înseamnă în bloc operator în prezent in România. Aducem infrastructura la același nivel cu centrele medicale internaționale. Investim în tehnologia de ultima generație, dar și în oameni, cea mai buna resursă. Vom continua să dezvoltăm ceea ce am făcut organic, până acum.

Spitalul a reinvestit tot profitul pentru modernizarea tuturor secțiilor

Conf. dr. Doru Herghelegiu, Directorul Spitalului Clinic SANADOR: Excelența pentru noi este un pilon de bază care a stat la baza conceptului acestui spital. Nu putem răzbi pe piața serviciilor medicale decât dacă vom fi în top și vom oferi servicii medicale de excelență. În acești 11 ani, spitalul a reinvestit în mod permanent tot profitul pentru modernizarea tuturor secțiilor. Centru Oncologic este conectat cu spitalul printr-un pod suspendat.

Vom încerca sa ne implicăm cat de curând și în chirurgia cardiacă pediatrică. Vom încerca sa facem echipa cu specialiști din sănătate. Este un proiect de viitor, mai anevoios, care este in orizontul de așteptare.

Pacienții pot beneficia de tratamente sigure

Dr. Bogdan Marțian, Directorul Medical al Spitalului Clinic SANADOR: Radiografia intervențională, angiogramele noastre permit montarea unor valve și a unor proteze ale aortei toracice minim invazivă. Se pot rezolva anevrisme cerebrale sau se pot distruge tumori hepatice. Acestea permit ca o serie de pacienți să beneficieze de tratamente care să-i plaseze într-o zonă de siguranță.

Transplantul este o intervenție complexă, o logistică deosebită, un necesare de personal bine antrenat și o colaborare bună intre echipele multidisciplinare. Transplantul hepatic presupun prelevarea de la o persoană în viață, care trebuie și ea ferită de complicații.

Ne dorim ca pacienții să obțină maximum de tratament în conditii de maxim de siguranta, cu minimul de riscuri și în condiții de confort.

Noul centru Sanador are capacitatea să crească numărul operațiilor cardiovasculare cu 15% pe an

Prof. dr. Victor Costache, Directorul Clinicii CCV, Spitalul Clinic SANADOR: Boala cardiacă ischemică este principala cauză de mortalitate în România. Noul centrul Sanador are capacitatea de a crește de peste 15% numărul intervențiilor pe cord deschis în România. Se practică în jur de 5.000 de operații pe an și avem nevoie de 17.000 de operații pe an.

Spitalele private sunt spitale cu vocație publică. Aici lucrează medici din sectorul public.

Facilitățile oferite de acest bloc operator îmbunătățesc modalitățile de tratament pentru pacienți

Dr. Stanislav Rurac, Șef Secție Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Clinic SANADOR: Continuăm ceea ce am început cu mulți ani în urmă, prin inițierea unui centru de chirurgie cardiacă minim invazivă. Suntem la nivelul de top în România. Facilitățile oferite de acest bloc operator îmbunătățesc modalitățile de tratament pentru pacienți. Aceste sunt efectuate în condiții de siguranță. Sistemele 4 K, 3D, mașini de inimă de ultima generație, aparate de radiologie mobile pentru proceduri hibride ne permit și transmiterea live din sala de operație. Nu trebuie să uităm că chirurgia cardiovasculară este o muncă de echipă multidisciplinară.

Dincolo de tehnologie, este spiritul omenesc

Dr. Mihaela Crăciun, Șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară: Blocul operator îmi oferă instrumentele să văd mai clar în timp real ce se întâmplă cu pacientul. Vezi transformarea din pacient. Pacientului o să-i ofere încredere, prețuire și angajament din partea semenilor lui. Aceasta tehnologie a presupus un efort logistic, este facilă de accesat, integrativă, care dă informațiile în timp real. Dincolo de tehnologie, este spiritul omenesc, cu resursele pe care nu le putem evalua decât când suntem în situații limită.

Asigurările de sănătate complementare

Prof. dr. Victor Costache, Directorul Clinicii CCV, Spitalul Clinic SANADOR: Asigurările complementare asigură în integralitate decontarea unei intervenții cardiovasculare, în Europa. Aceste lucru nu se întâmplă în România. Avem un mare deficit de finanțare corectă a actului medical. De un an de zile avem posibilitatea ca aceste asigurări complementare să asigure acest beneficiu.

Pacienții se subscriu la aceste asigurări complementare pentru a evita să scoată din buzunar mii de euro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult