Dr. Alina Dascălu, Sanador: tumorile ovariene și endometrioza

Dr. Alina Dascălu, medic primar obstetrică-ginecologie, Sanador, vorbește pe larg despre cum se investighează și tratează tumorile ovariene și endometrioza.

Tumorile ovariene și endometrioza reprezintă probleme de sănătate cu care se confruntă la ora actuală multe femei. Anual, sute de mii de femei din întreaga lume sunt diagnosticate cu diverse forme de tumori ovariene, benigne sau maligne. Cât despre endometrioză, incidența acestei afecțiuni este mult mai mare. Conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 190 de milioane de femei sunt afectate.

Tumorile ovariene apar ca urmare a dezvoltării unui țesut anormal la nivelul ovarelor. În schimb, endometrioza presupune dezvoltarea de țesut similar celui endometrial în afara uterului, cu apariția durerilor și infertilității.

În contextul frecvenței mari a afecțiunilor ginecologice, specialiștii recomandă respectarea programului de vizite regulate la medic.

„Prima vizită la ginecolog se face de obicei fie la pubertate, fie după debutul vieții sexuale. După debutul vieții sexuale, se poate face un control ginecologic clasic. Pe de altă parte, se impune un control de rutină o dată pe an. Dacă sunt simptome de orice fel, indiferent de problema genitală, orice femei ar trebui să ajungă la medicul ginecolog” spune dr. Alina Dascălu, medic primar obstetrică-ginecologie, din cadrul Sanador, cu competențe în colposcopie, ultrasonografie obstetricală și ginecologică, tratamentul infertilității cuplului și reproducere umană asistată, histeroscopie, chirurgie laparoscopică ginecologică.

În cadrul unui control de rutină sau după anumite simptome, medicii ginecologi pot depista prezența unor formațiuni tumorale la nivelul ovarelor. Acestea sunt de cele mai multe ori benigne, însă pot fi deranjante.

„Frecvența tumorilor ovariene benigne, așa-numitele chisturi ovariene, este de 50 la sută din afecțiunile genitale. Chisturile ovariene benigne pot să fie seroase, banale. Dar tot chisturi benigne sunt și teratoamele și chisturile endometriozice. Chisturile endometriozice sunt destul de deranjante, dureroase și au tot felul de urmări în viața pacientelor” adaugă medicul Alina Dascălu.

Mai multe informații despre cum se investighează și tratează tumorile ovariene și endometrioza puteți afla din interviul video realizat cu Alina Dascălu, medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul Sanador!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Alina Dascălu - Medic primar Obstetrică-ginecologie
Dr. Alina Dascălu este Medic Primar în specialitatea Obstetrică – Ginecologie și Director Medical în cadrul Oestrogène Clinique, dar activează și la Maternitatea Polizu din București și la Centrul Medical SANADOR. Competențe: colposcopie, ultrasonografie obstetricală și ginecologică, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar Obstetrică-ginecologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult