Cistectomie radicală cu neovezică ileală, realizată cu succes la SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cistectomie radicală cu neovezică ileală, realizată cu succes la SANADOR
Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă în cadrul Spitalului Clinic SANADOR

Cistectomia este intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează, complet sau parțial, vezica urinară. Cistectomia radicală (totală) este indicată pentru tumorile vezicale maligne care infiltrează peretele vezical și este cea mai bună opțiune terapeutică, prevenind extinderea sau recurența cancerului și crescând șansele de supraviețuire.

După intervenția de cistectomie radicală, este necesară asigurarea unei noi căi de evacuare a urinei. Rezervorul vezical de substituție (neovezica) este una dintre cele mai recomandate soluții în acest caz, pentru că permite evacuarea urinară în condițiile de dinaintea intervenției chirurgicale. Soluția este însă condiționată de păstrarea uretrei și a aparatului sfincterian.

Toader a fost diagnosticat cu formațiune tumorală vezicală infiltrativă pentru care, la Spitalul Clinic SANADOR, echipa chirurgicală condusă de Conf. Dr. Constantin Gîngu a realizat o intervenție chirurgicală cu viză curativă: cistectomie radicală cu neovezică ileală.

Am aflat că voi fi nevoit să trec printr-o operație grea, cistectomie radicală – îndepărtarea în întregime a vezicii urinare, ca urmare a unei tumori. Fiind vorba de o intervenție dificilă și riscantă, am vrut ca viața mea să fie în mâinile celor mai buni medici.

La recomandarea verișoarei mele, care este medic, am mers la domnul Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic urolog la Spitalul Clinic SANADOR. S-a realizat o cistectomie radicală cu neovezică ileală, adică îndepărtarea vezicii, cu construcția unei vezici noi. Intervenția a decurs fără probleme. Acum, mi-am reluat viața și mă simt foarte bine.

La un an de la intervenție, Toader este recuperat în întregime, iar rezultatele analizelor sunt în parametri normali.

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților acces la intervenții urologice complexe, realizate de medici cu o bogată experiență în chirurgia minim invazivă, și la echipamente medicală de ultimă generație.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, este unul dintre medicii de elită ai echipei Spitalului Clinic SANADOR și abordează cu succes intervenții de mare complexitate, în diverse arii urologice.

Recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepție, conferențiarul Gîngu realizează la Spitalul Clinic SANADOR o gamă extinsă de intervenții, inclusiv prin chirurgie robotică urologică utilizând sistemul chirurgical robotic de ultimă generație da Vinci Xi:

  • Chirurgie onco-urologică și reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală – nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală – rezecții endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale – neovezică la bărbați sau femei;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecție retroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecții inghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei – rezecții de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecții;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

Spitalul Clinic SANADOR are, în portofoliul său de echipamente medicale de elită, robotul da Vinci Xi, cel mai avansat sistem robotic chirurgical din lume.

Da Vinci Xi asigură o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic postoperator foarte bun. Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ mai puține complicații (precum infecțiile), durere și sângerare reduse, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, recuperare rapidă și perioadă de spitalizare mai scurtă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Conf. Dr. Constantin Gîngu - Medic primar Urologie
Conf. Dr. Constantin Gîngu este doctor în științe medicale, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, Spitalul Clinic SANADOR. Dr. Constantin Gingu are titlurile de Conferentiar Universitar (Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc
Recomandări: