Dr. Răzvan Dragomir, SANADOR: cum se tratează instabilitatea genunchiului?

Dr. Răzvan Dragomir, medic primar ortopedie și traumatologie, cu competență în chirurgie artroscopică, la Spitalul Clinic SANADOR, explică cum se tratează prin metode moderne instabilitățile genunchiului.

Dacă aveți senzația de instabilitate a genunchiului, ar trebui să mergeți la un medic ortoped. Aceasta pentru că poate fi vorba de exemplu de o ruptură de ligamente încrucișate. Neglijarea senzației că genunchiul se deplasează poate agrava problemele de sănătate de la nivelul genunchiului.

„Articulația genunchiului este o articulație complexă. Printre structurile extrem de importante ale articulației sunt ligamentele. Cele mai importante ligamente sunt în număr de 4. Avem ligamentele încrucișate (antero-extern și postero-intern) și avem ligamentele colaterale (medial și lateral). Orice afecțiune care implică aceste structuri duce la instabilitate.

Aceste structuri sunt de fapt niște benzi elastice fibroase, care au o anumită tensiune. În momentul în care aceste ligamente suferă niște leziuni, ele nu-și mai fac treaba. Cel mai frecvent, leziunile ligamentare sunt traumatice. Există câteva categorii importante de traumatisme care produc cel mai frecvent rupturi de ligamente.

Traumatismeele sportive sunt uneori pe primul plan. În zilele noastre, oamenii sunt activi, practică diverse sporturi. Nu toți au cea mai bună condiție fizică și atunci, uneori, suferă accidentări, traumatisme. Săriturile la aterizare, cu piciorul prins pe sol și o torsiune a corpului cu piciorul fixat pot duce la o ruptură de ligamente.

La sportivii profesioniști, această afecțiune este des întâlnită, pentru că ei își testează articulațiile la extrem și, în anumite situații, forța aplicată pe articulații depășește rezistența mecanică a ligamentului. Acesta cedează și suferă o ruptură. Apoi, sunt traumatismele prin accidente rutiere sau cele casnice preucm căderea de pe scară, de pe o treaptă. Un pieton lovit pe o trecere de pietoni din lateral de o mașină poate suferi o leziune ligamentară. În esență, sunt leziuni traumatice” ne-a declarat în interviul video dr. Răzvan Dragomir, medic primar ortopedie și traumatologie, cu competență în chirurgie artroscopică, la Spitalul Clinic SANADOR.

Mai multe informații despre cum se manifestp instabilitățile genunchiului și ce soluții există puteți afla din materialul video relizat cu medicul primar ortoped Răzvan Dragomir!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Răzvan Dragomir - Medic primar Ortopedie și traumatologie
Dr. Răzvan Ionuț Dragomir este medic primar Ortopedie și traumatologie, supraspecializat în chirurgie articulară reconstructivă și traumatologie sportivă la Spitalul Clinic SANADOR. Specializat în tratamentul afecțiunilor genunchiului, umărului și șoldului, Dr. Dragomir utilizează tehnici ...
citește mai mult
Recomandări: