Cum se tratează cancerul testicular

Dr. Bogdan Pârlițeanu, medic specialist urologie în cadrul Sanador, explică în interviul video cum se tratează cancerul testicular.

Cancerul testicular apare mai ales la bărbații cu vârstă tânără și reprezintă 1 la sută din totalul cancerelor urologice care apar la sexul masculin. Cele mai multe cazuri sunt diagnosticate la persoanele de sex masculin cu vârstele între 15 și 35 de ani. Însă există și situații când apare mai târziu.

„Printre factorii de risc ai cancerului testicular, se numără factorii endocrinologici, care se manifestă la vârste fragede. Și aici vorbim de sindroamele Down, Klinefelter, al testiculului feminizant. Apoi, vorbim de factori de risc cum ar fi criptorhidia, când testiculul nu coboară în sacul scrotal. Diferența de temperatură dintre abdomen și scrot va duce la o displazie a țesutului testicular” explică factorii de risc ai cancerului testicular dr. Bogdan Pârlițeanu.

Cum se tratează cancerul testicular

Printre simptomele cancerului testicular se numără durerea la nivelul scrotului. Aceasta apare în 30 la sută din cazuri. De asemenea, la autopalpare, pacienții pot simți apariția unui nodul. În astfel de situații, pacienții trebuie să ajungă la un medic urolog. Diagnosticul de precizie în cancer testicular se pune în urma biopsiei țesutului cu suspiciune de cancer. Înainte de aceasta, medicii efectuează examenul clinic în contextul medical al pacienului, alături de ecografie și computer tomograf.

Dr. Bogdan Pârlițeanu, medic specialist urologie în cadrul Sanador, oferă informații despre cum se tratează cancerul testicular.

„În funcție de rezultatul histopatologic, în funcție de stadializarea în care se află pacientul, se va hotărâ ce tip de tratament va trebui să urmeze. La ora actuală, pentru cancerul testicular vorbim de chirurgie, chimioterapie și radioterapie. Pe lângă aceste tratamente, mai există și cel al recidivelor adenopatice” ne-a declarat medicul Bogdan Pârlițeanu.

Aflați toate informații despre cum se tratează cancerul testicular din interviul video cu dr. Bogdan Pârlițeanu, medic specialist urologie în cadrul Sanador. De asemenea, dr. Bogdan Pârlițeanu explică și modul cum poate fi păstrată opțiunea de a avea urmași în cazul pacienților care sunt diagnosticați cu cancer testicular!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Bogdan Pârlițeanu - Medic specialist Urologie
Dr. Bogdan Pârlițeanu este medic specialist în Spitalul Clinic Sanador, unde operează și acordă consultații începând din 2018. Dr. Bogdan Pârlițeanu este medic specialist în Spitalul Clinic Sanador, unde operează și acordă consultații începând din 2018. Membru al Asociației Române ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist Urologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult