Cum alegi maternitatea potrivită?

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum alegi maternitatea potrivită?

Alegerea maternității potrivite, unde va veni pe lume bebelușul, este foarte importantă pentru fiecare părinte. Dotările maternității și personalul medical cântăresc mult în decizia pe care o iau părinții, pentru a avea siguranța că orice situație neprevăzută poate fi gestionată în siguranță.

Unul din zece bebeluși se naște înainte de termen. Prematuritatea este definită ca nașterea înainte de termen, deci înainte de începutul celei de-a 37-a săptămâni de sarcină. Istoricul mamei de naștere prematură, de pierdere de sarcină sau de avort, sarcina gemelară, fertilizarea in vitro, afecțiunile uterului, ale colului cervical sau ale placentei, fumatul, infecțiile, traumatismele sau stresul sunt unii dintre factorii de risc cunoscuți pentru nașterea prematură.

Riscurile la care sunt supuși copiii prematuri sunt cu atât mai mari cu cât nașterea se produce la o vârstă gestațională mai mică. Prematuritatea se asociază frecvent cu o serie de complicații grave, amenințătoare de viată, precum hemoragia intraventriculară, insuficiența respiratorie, intoleranța digestivă și retinopatia de prematuritate.

Acestea reprezintă principalele cauze ale mortalității și morbidității copiilor născuți înainte de termen. Bebelușii născuți prematur sunt mai predispuși la dezvoltarea unor afecțiuni cronice (infecții, astm, tulburări de alimentație) și au nevoie de spitalizări frecvente, precum și de servicii de sănătate complexe.

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat din România, pune la dispoziția viitoarelor mămici Maternitatea SANADOR, un spațiu modern, construit special pentru siguranța și confortul viitoarelor mămici și ale bebelușilor lor.

Maternitatea SANADOR este compusă din:

  • Bloc de nașteri cu 3 săli de naștere moderne, aseptice, fiecare sală de operație fiind deservită de o centrală proprie de tratare a aerului;
  • Secție de neonatologie modernă și complexă;
  • Secție de terapie intensivă neonatală ultraperformantă;
  • Rezerve single sau duble, cu rooming-in pentru nou-născuți;
  • Compartiment de primiri urgențe pentru adulți și copii cu 21 de linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

Toți nou-născuții de la SANADOR beneficiază de monitorizare permanentă, realizată cu ajutorul personalului medical înalt calificat. Liniile de gardă sunt asigurate de medici supraspecializați, cu o bogată experiență în coordonarea activității medicale din cadrul secției de nou-născuți. Asistentele medicale specializate în neonatologie și terapie intensivă neonatală sunt prezente în număr mare, raportul dintre nou-născuți și asistente fiind supraunitar.

Departamentul de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Clinic SANADOR oferă nou-născuților prematuri îngrijiri optime în funcție de gradul de prematuritate și de complicațiile apărute. Datorită echipamentelor moderne, deosebit de performante, și personalului medical cu experiență vastă, nou-născuții beneficiază de susținere și supraveghere atentă a funcțiilor vitale.

Departamentul de Terapie Intensivă Neonatală are în dotare incubatoare moderne, care monitorizează temperatura, umiditatea, nivelul de zgomot și gradul de luminozitate al mediului ambiant, astfel încât trecerea bruscă, prematură de la mediul intrauterin la cel extrauterin să nu afecteze buna dezvoltare a bebelușului.

Evoluția optimă a nou-născutului este asigurată cu ajutorul ventilatoarelor performante, care asigură toate tipurile de ventilație (non-invazivă, convențională sau cu frecvență înaltă), cu ajutorul aparatelor de monitorizare și al aparatelor de administrare a oxigenului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân