Centrul Oncologic Sanador aniversează 2 ani de existență

  • Publicat:
  • Actualizat:
Centrul Oncologic Sanador aniversează 2 ani de existență

Centrul Oncologic Sanador aniversează 2 ani de existență, perioadă în care s-a impus pe piața serviciilor medicale oncologice ca principala alternativă în domeniu din sistemul de sănătate privat din România.

Centrul Oncologic Sanador a fost creat pentru a le oferi pacienților din România acces la cele mai avansate tehnologii de diagnostic și tratament al cancerului. În prezent, continuăm să dezvoltăm oferta de servicii disponibile, pentru a le asigura pacienților noștri cele mai mari șanse de supraviețuire, cu o calitate a vieții cât mai bună, în lupta cu o boală atât de redutabilă, a declarat Dr. Doris Andronescu, director general Sanador.

Centrul Oncologic Sanador, cel mai mare centru specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului din sistemul medical privat românesc, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale, integrează o gamă complexă de servicii moderne de diagnostic, tratament și urmărire post-terapeutică, oferite fie ambulatoriu, fie prin spitalizare de zi și continuă: oncologie medicală, radioterapie, medicină nucleară.

Totodată, Centrul Oncologic Sanador este parte integrantă din Spitalul Clinic Sanador, astfel că oferă pacienților și accesul la infrastructura acestuia: bloc operator la standarde internaționale (fiecare sală de operație este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3–4, asigurând protecție avansată împotriva infecțiilor intraspitalicești), anestezie și terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, compartiment de primiri urgențe (24/24H) cu 18 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

În cei doi ani de activitate, numărul pacienților care au beneficiat de serviciile medicale oferite de Centrul Oncologic Sanador a depășit 150.000. Peste 350 de persoane – personal medical, tehnic și administrativ – asigură buna funcționare a Centrului Oncologic Sanador.

Fiecare caz medical este analizat individual, de către o comisie oncologică multidisciplinară (Tumor Board), alcătuită din medici cu experiență, din diferite specialități (radioterapie, chirurgie oncologică, oncologie medicală, imagistică, anatomie patologică, nutriție etc., după caz), cu scopul de a oferi pacienților soluții medicale personalizate, care să le asigure cel mai bun rezultat terapeutic posibil.

Odată cu aniversarea a doi ani de existență, gama serviciilor de medicină nucleară disponibile la Centrul Oncologic Sanador se extinde pentru a include și PET-CT, pe lângă SPECT-CT și radioiodoterapie (singurul centru din sectorul medical privat care deține secție dedicată pentru terapia izotopică).

Centrul Oncologic Sanador înglobează în construcția sa casa desemnată monument istoric din str. Sevastopol nr. 5.

Imobilul, restaurat de Sanador, datează din anul 1895, avându-l ca arhitect pe Richard Kraft.

Clădirea reflectă influența arhitecturii eclectice de proveniență austriacă: pinioane baroce, bosaje și coloane renascentiste, ferestre în arc de cerc aplatizat, balustrade metalice din fier forjat. În ansamblu, aceasta poartă amprenta stilistică a palatelor urbane vieneze aplicată unor volume la o scară mai mică.

Înființat în anul 2001, Sanador a cunoscut o dezvoltare continuă, în prezent deținând cel mai mare spital clinic privat din țară, policlinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie imagistică medicală de top. Spitalul Clinic Sanador este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, fiind dotat și cu compartiment de primiri urgențe adulți și copii, 18 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”