Ce poți face pentru un zâmbet de nota zece

  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce poți face pentru un zâmbet de nota zece

Ziua Internațională a Zâmbetului este sărbătorită anual în prima vineri a lunii octombrie, însă la Clinica de Stomatologie SANADOR zâmbetul este sărbătorit zi de zi.

Pentru o dantură de nota zece trebuie ca, înainte de toate, să vă curățați temeinic dinții, urmând câteva reguli simple de igienă orală. Efectuați un periaj corect zilnic, așa cum v-a explicat medicul stomatolog, folosiți de preferință o periuță electrică, apa de gură și mijloacele de igienizare interdentară (ață dentară și irigatoare orale).

La fel de important este si ceea ce mâncați. O alimentație bogată în fructe și legume proaspete vă poate ajuta să aveți dinți frumoși și sănătoși, în timp ce băuturile acidulate, cafeaua, țigările și mâncărurile bogate în zahăr, v-o pot distruge iremediabil.

Dacă vă doriți un zâmbet cu o strălucire de invidiat, aveți din start două opțiuni. Vă puteți albi dinții acasă, cu un kit de albire dat de medicul stomatolog, kit care include o substanță de albire, o gutieră de albire personalizată și un gel desensibilizant sau remineralizant.

Cealaltă opțiune este albirea într-un cabinet stomatologic, unde tratamentul se poate face fie tradițional, cu ajutorul unei lămpi de fotopolimerizare, fie modern, cu ajutorul tehnologiei laser. Dintre cele două, tratamentul cu laser este de preferat, întrucât durează mai puțin și are rezultate mult mai bune.

Ca în orice tratament există, desigur, și unele riscuri. Tratamentele excesive de albire pot duce la sensibilitate dentară și la deshidratarea dinților, întrucât substanța de albire folosită în concentrație mare trebuie să stea minimum zece minute pe suprafața dinților. Din fericire, utilizarea terapiei laser pentru albirea dinților are darul să înlăture aceste neplăceri.

Atunci când sunteți nemulțumiți de aspectul dinților, puteți opta pentru realizarea de fațete dentare. În cazul în care este necesară înlocuirea unui dinte care nu mai poate fi tratat sau care lipsește cu desăvârșire, este recomandat un implant dentar.

Acesta reprezintă o terapie minim invazivă, în care, spre deosebire de lucrările clasice de tip „punte”, nu este necesară șlefuirea dinților sănătoși vecini pentru a înlocui un singur dinte lipsă.

Dacă vă doriți o dantură impecabilă, pe care s-o etalați fără grijă în orice situație, apelați cu încredere la Clinica de Stomatologie SANADOR, unde veți găsi o echipă medicală de top și echipamnete de specialitate de ultimă generație.

Puteți beneficia de servicii premium în domeniul implantologiei, chirurgiei oro-maxilo-faciale, ortodonției, pedodonției, proteticii dentare, tehnicii 3Step și, nu în ultimul rând, de servicii de profilaxie și estetică dentară.

Printre echipamentele de ultimă generație, disponibile în cadrul Clinicii de Stomatologie SANADOR, se numără:

  • Microscop Karl Zeiss – aparat de ultimă generație cu ajutorul căruia este determinat și vizualizat corect canalul dentar. Tratamentul endodontic efectuat cu ajutorul microscopului este în prezent cel mai complex mod de lucru în endodonție.
  • Scannerul intraoral digital 3Shape Trios – o soluție cu ajutorul căreia se pot realiza amprente dentare de înaltă precizie, într-un timp foarte scurt. Tratamentul este non-invaziv și relaxant, fără stresul amprentelor clasice.
  • Laserul WaterLase iPlus – contribuie la tratamente sigure și precise ce cresc gradul de confort al pacientului în clinica stomatologică, reducând semnificativ durerea și grăbind vindecarea.

Aflați mai mult despre serviciile medicale premium disponbile la Clinica de Stomatologie SANADOR!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân