Biopsia de fuziune, importantă în diagnosticul cancerului de prostată

Dr. Bogdan Pârlițeanu, medic specialist urologie în cadrul Sanador, explică pe larg în interviul video protocolul de diagnostic în cancerul de prostată care include și biopsia de fuziune.

Biopsia de fuziune face parte astăzi din protocolul modern de diagnostic al cancerului de prostată. La ora actuală, cancerul de prostată este al doilea ca frecvență în rândul bărbaților. Se estimează că 1, 4 milioane de bărbați fac anual acest tip de cancer.

Tumorile maligne ale prostatei se pot trata cu succes dacă sunt depistate în stadii cât mai incipiente. Aceasta presupune ca bărbații să meargă regulat la urolog, în funcție de datele genetice din familie în ceea ce privește cancerul de prostată. În plus, efectuarea testului PSA din sânge poate pune în evidență modificări ale glandei prostate. În funcție de fiecare rezultat în parte, medicii recomandă investigații suplimentare.

Diagnosticul de certitudine în ceea ce privește cancerul de prostată se pune numai după efectuarea unei biopsii. Medicii analizează la laborator țesuturile care ridică suspiciuni în urma altor investigații și pun diagnosticul. Biopsia de fuziune este o investigație modernă în cancerul de prostată care se face cu succes în cadrul Spitalului Clinic Sanador.

Ce avantaje are biopsia de fuziune?

„Noi putem oferi pacienților cu suspiciune de cancer de prostată, cu leziuni mici de 3-5 mm, efectuarea unei puncții ghidate, atât ecografic, cât și RMN. În același timp, softul și tehnica de fuziune, prin folosirea unui aparat care suprapune imaginea de RMN peste cea reală, ecografică, ne ajută și ne ghidează pe noi, medicii. Astfel, puncția va fi mult mai precisă. Pacientul nu va fi nevoit să facă o nouă puncție prostatică, dacă la prima nu s-a identificat nimic” spune dr. Bogdan Pârlițeanu, medic specialist urologie în cadrul Sanador.

Mai multe informații despre beneficiile acesti investigații puteți afla din interviul video!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Bogdan Pârlițeanu - Medic specialist Urologie
Dr. Bogdan Pârlițeanu este medic specialist în Spitalul Clinic Sanador, unde operează și acordă consultații începând din 2018. Dr. Bogdan Pârlițeanu este medic specialist în Spitalul Clinic Sanador, unde operează și acordă consultații începând din 2018. Membru al Asociației Române ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist Urologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult