Beneficiile brahiterapiei interstițiale, explicate de dr. Beatrice Anghel

Beneficiile brahiterapiei interstițiale sunt explicate pe larg de dr. Beatrice Anghel, medic specialist radioterapie, în cadrul Centrului Oncologic Sanador.

La ora actuală, radioterapia este o componentă importantă în tratamentul cancerului. Printre metodele de aplicare a radioterapiei (iradierea tumorilor maligne) se numără și brahiterapia interstițială, care are multiple beneficii.

Ce este brahiterapia interstițială?

Brahiterapia interstițială presupune o iradiere internă, cu precizie înaltă. Beneficiile brahiterapiei au fost dovedite în cazul cancerelor de col uterin avansate, dar și în alte tipuri de tumori maligne. Brahiterapia permite utilizarea unei doze mari de radiaţii asupra tumorii, cu protecția maximă a ţesuturilor sănătoase. Brahiterapia se face în sala de operației, sub anestezie, cu ajutorul unor aplicatori speciali și țintește tumora restantă dupa iradierea externă şi chimioterapie.

Cine poate beneficia de brahiterapia interstițială?

Brahiterapia interstițială este recomandată pacientelor cu cancer de col uterin local avansat, în cancerul de endometru, în cancerul vaginal sau de vulva. În plus, de brahiterapia interstițială pot beneficia și pacienții cu cancer de prostată sau penian. Brahiterapia interstiţială poate fi folosită ca unică modalitate de terapie sau poate completa iradierea externă.

Care sunt beneficiile brahiterapiei interstițiale?

Un prim beneficiu al brahiterapiei interstițiale este reducerea expunerii la iradiere a ţesuturilor sănătoase: vezică urinară, intestin gros şi subțire, rect. De asemenea, la pacienții care fac brahiterapie, apare o toxicitate minimă post tratament, dar şi pe termen lung. În plus, există beneficii și în ceea ce privește calitatea vieții sexuale post tratament.

Unde se poate face brahiterapia interstițială?

La ora actuală, brahiterapia interstițială se poate face în cadrul Centrului Oncologic Sanador din București. Centrul Oncologic Sanador este dotat cu echipament pentru brahiterapie Varian GammaMedPlus iX, care oferă siguranță, precizie și flexibilitate.

Brahiterapia este efectuată de echipe medicale extinse, care includ, pe lângă medicul radioterapeut, medic anestezist, fizicieni medicali, asistenți medicali. În Centrul Oncologic Sanador, brahiterapia se efectuează fără internare, pacientele având posibilitatea de a relua imediat activitățile cotidiene.

Despre beneficiile brahiterapiei interstițiale, am stat de vorbă pe larg în interviul video cu dr. Beatrice Anghel, medic specialist radioterapie în cadrul Centrului Oncologic Sanador din București.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Beatrice Anghel - Medic specialist radioterapie
Beatrice Anghel este medic primar radioterapie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR și a absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Medicină Farmacie "Carol Davila" din București în 2011. După 3 ani petrecuți în rezidențiat la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", d-na ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist radioterapie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Recomandări: