Tromboembolismul venos – cauze și tratament

  • Publicat:
  • Actualizat:
Tromboembolismul venos – cauze și tratament

Tromboembolismul venos reprezintă procesul format din două patologii relaționate: tromboza venoasă profundă, complicație ce poate să apară în urma intervențiilor chirurgicale majore, și tromboembolia pulmonară, afecțiune ce reprezintă a treia cea mai frecventă patologie cardiovasculară.

Diagnosticul clinic al acestei afecțiuni este dificil, iar faptul că managementul bolii este realizat de medici din specialități diferite nu ușurează procesul. De aceea, se estimează că datele raportate în momentul de față nu reflectă incidența reală a acestei patologii.

Tromboembolismul venos: ce analize sunt indicate

Există mai multe teste de referință ce se folosesc pentru diagnosticarea corectă a tromboembolismul venos. Acestea includ:

  • diverse teste de laborator pentru depistarea infecțiilor
  • o analiză a gazelor arteriale
  • o electrocardiogramă
  • o radiografie pulmonară

Intră în acest articol semnat de Dr. Ionuț Munteanu, medic primar Chirurgie vasculară și medic specialist chirurgie cardiacă și a vaselor mari la Spitalul Clinic Sanador, pentru a vedea care sunt opțiunile de tratament disponibile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: