Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament

Alergia la ambrozie este printre cele mai frecvente forme de alergie din lume. Dr. Adriana Cămuescu explică ce trebuie să știe pacienții în privința diagnosticului și tratamentului.

Alergia la ambrozie este printre cele mai frecvente forme de alergie din lume. Astfel, polenul acestei plante este responsabil pentru multe cazuri de reacții alergice puternice sau de rinită alergică. Cazurile de alergie la ambrozie apar de la sfârșitul lui iunie și până în septembrie. Însă sezonalitatea acestei alergii este dictată și de anumite condiții meteo precum vântul, ploaia sau valorile temperaturilor. Ce e de făcut în cazul alergiei la ambrozie aflăm dintr-un interviu realizat cu doctor Adriana Cămuescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, în cadrul SANADOR.

Dr. Adriana Cămuescu menționează că alergia la ambrozie este extrem de deranjantă prin agresivitatea simptomelor. Această alergie afectează nasul și ochii, iar simptomatologia include rinoree abundentă, congestia mucoasei nazale, uneori până la blocaj total, strănuturi în salve, mâncărime de ochi, lăcrimare, crize de astm.

Diagnosticul alergiei la ambrozie se face clinic, pe baza semnelor și a simptomelor pacienților și ținând cont de recurența acestora.Testarea cutanată se realizează în cabinetul de alergologie. În situația în care pacientul urmează tratament antihistaminic, se recoltează sânge pentru analize de laborator.

În momentul în care pacientul se prezintă la medic cu simptome specifice acestea „se tratează în funcție de nevoia pacientului, dar neapărat va fi un antihistaminic pentru că este o afecțiune cu descărcare mare de histamine”, spune Dr. Adriana Cămuescu.

Dacă este nevoie, se fac cure scurte de cortizol pe cale generală. Sunt tratate specific și cazurile de astm bronșic.

Urmărește integral interviul cu Dr. Adriana Cămuescu pentru a afla mai multe detalii despre diagnosticul și tratamentul alergiei la ambrozie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Adriana Cămuescu - Medic primar alergologie și imunologie clinică
Dr. Adriana Camuescu este Medic Primar, Alergologie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR din București. Experiență 2007 - prezent medic primar alergologie și imunologie clinicamedic primar alergologie și imunologie clinică - Centrul Medical Sanador 2007 ...
citește mai mult