Zovirax, 50 mg/g, cremă

Producător: The Wellcome Foundation Limited
Substanță activa
Aciclovir
Clasa ATC
D06BB
Format
cremă
Afecțiuni
ulceraţii herpetice, herpesul genital şi alte infecţii ale pielii determinate de virusul herpes simplex
Producător
Glaxo Operations UK Limited
Acțiune terapeutică
antivirale

Ce este Zovirax cremă şi pentru ce se utilizează

Zovirax cremă conţine o substanţă activă numită aciclovir.

Zovirax este este folosit pentru a trata ulceraţiile herpetice, herpesul genital şi alte infecţii ale pielii determinate de virusul herpes simplex. Nu se va administra în ochi, în interiorul gurii sau al vaginului.

Înainte să utilizaţi Zovirax cremă

Nu utilizaţi Zovirax cremă dacă:

– alergic(hipersensibil) la aciclovir, valaciclovir sau la oricare dintre celelalte component ale Zovirax cremă

Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul sau farmacistul înainte să utilizaţi Zovirax.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Zovirax cremă

-dacă sunteţi gravidă, încercaţi să deveniţi gravidă sau alăptaţi?

Dacă răspunsul este da la oricare dintre aceste întrebări (sau nu sunteţi sigură de răspuns), şi nu le-aţi discutat niciodată cu un doctor, informaţi medicul sau farmacistul înainte de a folosi medicamentul. Aveţi afecţiuni care vă pot slăbi sistemul imunitar de exemplu o infecţie cu virusul HIV, un transplant de măduvă osoasă sau urmaţi un tratament pentru cancer? În acest caz, o infecţie a pielii poate fi mai serioasă pentru dumneavoastră decât pentru alte persoane.

Informaţi medicul dumneavoastră de fiecare dată când apar ulceraţii herpetice. Nu vă trataţi singur cu Zovirax, cremă decât dacă medicul vă recomandă aceasta.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, deşi nu au fost identificate interaţiuni clinice semnificative, cu alte medicamente.

Utilizarea ZOVIRAX unguent oftalmic cu alimente şi băuturi

Efectul ZOVIRAX cremă nu este influenţat de aportul de alimente şi băuturi.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există informaţii privind efectul dăunător al dozelor terapeutice de aciclovir asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Zovirax cremă

Utilizaţi întotdeauna Zovirax cremă exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Spălaţi-vă de fiecare dată mâinile înainte şi dupa ce folosiţi crema.

Zovirax cremă acţionează cel mai bine atunci când este folosit de la primele semne ale boli. Dacă aceasta este prima infecţie cu virus herpes simplex, folosiţi imediat crema. Dacă apar umflături herpetice în mod regulat, începeţi să folosiţi crema imediat ce simţiţi apariţia uneia. Acestea se manifestă prin senzaţii de înţepături, mâncărime sau dureri ascuţite.

Aplicaţi un strat subţire de cremă pe aria afectată la fiecare patru ore în timpul zilei. Aceasta înseamnă de aproximativ 5 ori pe zi. Totuşi, folosiţi de fiecare dată crema aşa cum medicul v-a sfătuit să o faceţi. Dacă tot nu sunteţi sigur cum să folosiţi crema, cereţi sfatul medicului sau farmacistului.

Folosiţi Zovirax, cremă pentru o perioadă de 5 zile. Daca ulceraţiile nu s-au vindecat complet după cinci zile, folosiţi cu atenţie crema pentru încă cinci zile. Dacă ulceraţiile nu s-au vindecat după zece zile, opriţi folosirea cremei şi informaţi medicul.

Nu folosiţi Zovirax, cremă în interiorul gurii sau al vaginului. Poate irita aceste zone. Totuşi, Zovirax, cremă nu este toxic dacă este înghiţit.

Nu folosiţi crema pentru administrare la nivel ocular. Daca ajunge totuşi cremă, la nivelul ochilor dumneavoastră spălaţi cu multă apă rece. Dacă apar ulceraţii, informaţi medicul.

Nu amestecati Zovirax, cremă cu alte loţiuni sau creme pentru piele.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Zovirax cremă

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi ZOVIRAX unguent oftalmic

Dacă aţi omis o doză de cremă, aplicaţi imediat ce vă aduceţi aminte. Apoi, continuaţi ca mai înainte.

Dacă încetaţi să utilizaţi Zovirax cremă

Trebuie să utilizaţi Zovirax cremă atâta timpcât v-ă recomandă medicul. Adresaţi-vă mai intai medicului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Zovirax cremă poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele persoane pot fi alergice/sensibile la Zovirax. Au existat cazuri rare de reacţii alergice incluzând umflături în special ale buzelor, feţei şi/sau pleoapelor; înroşirea tegumentelor sau umflături dureroase ale pielii. Dacă aveţi oricare dintre aceste simptome, informaţi imediat medicul dumneavoastră şi nu mai folosiţi crema până când medicul sau farmacistul nu vă spune să o faceţi. Zovirax cremă poate determina înţepături sau senzaţie uşoară de arsuri atunci când îl aplicati pentru prima data. Anumite persoane îsi pot simţi pielea uscată sau prea moale pot avea senzatii de înţepături uşoare sau pot observa înroşirea acesteia. Dacă oricare dintre aceste efecte adverse vă supără, informaţi medical.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Zovirax cremă

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se păstra la frigider.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Zovirax cremă după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Zovirax cremă

-Substanţa activă este aciclovir 50 mg/g.

-Celelalte componente sunt: propilenglicol, vaselină albă, alcool cetostearilic, parafină lichidă, Arlacel 165 (glicerol monostearat şi macrogol stearat), poloxamer 407, dimeticonă 20, laurilsulfat de sodiu, apă purificată

Cum arată Zovirax cremă şi conţinutul ambalajului

Zovirax cremă se prezintă sub forma de cremă de culoare albă până la aproape albă, fină şi omogenă, fără semne de separare a fazelor.

Cutie cu un tub din Al a 5 g cremă Cutie cu un tub din Al a 10 g cremă

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

The Wellcome Foundation Limited, Glaxo Wellcome House, Berkeley Avenue, Greenford, Middlesex UB6 ONN, Marea Britanie

Producătorul

Glaxo Operations UK Limited (Glaxo Wellcome Operations)

Harmire Road, Barnard Castle, County Durham DL12 8DT, Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2012

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica