Wartec 1,5 mg/g, cremă

Substanță activa
Podofilotoxină
Clasa ATC
D06BB
Format
cremă
Afecțiuni
condiloame acuminate externe (veruci perianale şi genitale), care afectează penisul la bărbat şi regiunea anogenitală externă la femeie
Producător
STIEFEL LABORATORIES (IRELAND) LIMITED
Acțiune terapeutică
extract vegetal care are proprietăţi antivirale

Ce este Wartec şi pentru ce se utilizează

Wartec 1,5 mg/g, cremă

  • Substanţa activă este podofilotoxina.
  • Celelalte componente sunt acid sorbic, p-hidroxibenzoat de metal, p-hidroxibenzoat de propil, acid fosforic 1M, emulgator E 2155, alcool stearilic, alcool cetilic, miristat de izopropil, parafină lichidă, ulei fracţionat din nucă de cocos, butilhidroxianisol, apă purificată.

Wartec 1,5 mg/g cremă este disponibil în tuburi care conţin 5 g, respectiv 10 g cremă. În ambalaj este furnizată şi o mică oglindă, cu scopul de a ajuta aplicarea.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

GLAXOSMITHKLINE (GSK) SRL.

Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One

Etaj 5 şi 6 (Zona 1), Sector 5, Bucureşti, România

Producător

STIEFEL LABORATORIES (IRELAND) LIMITED, Finisklin Industrial Estate, Sligo, Irlanda

Substanţa activă din Wartec 1,5 mg/g cremă, podofilotoxina, este un extract vegetal care are proprietăţi antivirale. El se foloseşte în tratamentul condiloamelor acuminate externe (veruci perianale şi genitale), care afectează penisul la bărbat şi regiunea anogenitală externă la femeie.

Înainte să utilizaţi Wartec

Nu utilizaţi Wartec:

  • Dacă sunteţi gravidă;
  • Dacă alăptaţi;
  • Dacă aţi folosit un alt preparat pe bază de podofilotoxină şi aţi prezentat reacţii adverse;
  • Dacă folosiţi curent alte preparate pe bază de podofilotoxină.

Se va evita contactul cu ochii sau cu plăgile deschise (de exemplu în urma unei intervenţii chirurgicale).

Sarcina

Wartec este contraindicat în timpul sarcinii. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Alăptarea

Wartec este contraindicat în timpul alăptării. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:

Wartec 1,5 mg/g cremă nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informaţii importante privind unele componente ale Wartec:

Excipienţii alcool stearilic, alcool cetilic, acid sorbic pot provoca reacţii adverse locale pe piele (de exemplu, dermatită de contact).

Excipienţii p-hidroxibenzoat de metil şi p-hidroxibenzoat de propil pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Utilizarea altor medicamente:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Cum să utilizaţi Wartec

Wartec 1,5 mg/g cremă va fi aplicat sub îndrumarea medicului dumneavoastră.

  1. înainte de aplicarea cremei, spălaţi zona afectată cu apă şi săpun, apoi uscaţi-o complet.
  2. Pentru uşurarea aplicării tratamentului, veţi sta în poziţie şezândă, folosind pentru vizualizarea zonei oglinda furnizată în ambalaj (vezi figura).
  3. Folosiţi un deget de mănuşă de cauciuc, aplicând o cantitate de cremă suficientă pentru acoperirea fiecărei veruci. Crema trebuie să pătrundă la acest nivel.

Aveţi grijă să aplicaţi Wartec 1,5 mg/g cremă numai pe verucă, deoarece produsul conţine o substanţă farmaceutică activă care poate fi dăunătoare atunci când ajunge în contact cu pielea sănătoasă. Totuşi, dacă crema a ajuns pe pielea sănătoasă, aceasta va fi îndepărtată prin spălare cu apă şi săpun. Spălaţi bine mâinile după fiecare aplicare.

Wartec 1,5 mg/g cremă se aplică de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de 3 zile, urmând 4 zile fără tratament (aceasta fiind considerată o cură).

Dacă rămân veruci nevindecate după 7 zile de la începerea folosirii cremei, repetaţi cura de tratament în acelaşi mod (de 2 ori pe zi, timp de 3 zile, urmate de 4 zile fără tratament), conform schemei de mai jos.

Ziua

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

0

 

Dimineaţa

w

w

w

 

 

 

 

w

w

w

 

 

 

 

w

w

w

 

 

 

 

Seara

w

w

w

 

 

 

 

w

w

w

 

 

 

 

w

w

w

 

 

 

 

Patru cure constituie un tratament complet.

Dacă rămân veruci după 4 cure de tratament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă zona verucii depăşeşte 4 cm2, se recomandă ca tratamentul să se facă sub supraveghere medicală.

Dacă, accidental, Wartec 1,5 mg/g cremă a ajuns în ochi, clătiţi cu multă apă şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Evitaţi contactul sexual pe durata tratamentului. Dacă nu, trebuie să utilizaţi prezervative.

Dacă aveţi impresia că efectul Wartec este prea puternic sau prea slab, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Wartec

Wartec 1,5 mg/g cremă este doar pentru aplicare externă.

Dacă, accidental, aţi înghiţit puţină cremă, contactaţi medicul dumneavoastră sau mergeţi la spital. Arătaţi tubul şi prospectul doctorului.

Dacă uitaţi să utilizaţi Wartec

Urmaţi întotdeauna recomandările medicului dumneavoastră şi respectaţi schema de tratament.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Wartec poate avea reacţii adverse.

Iritaţia locală, prurit (mâncărime), sensibilitatea şi usturimea pot să apară după 2-3 zile de tratament, atunci când veruca a început să dispară. In cele mai multe cazuri, aceste efecte au fost uşoare şi trecătoare.

Dacă mâncărimea sau roşeaţa persistă şi produc un disconfort sever, opriţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

Păstrarea Wartec

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra în ambalajul original. După folosire, închideţi bine tubul.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Alte informaţii

Acest prospect a fost aprobat în Iulie, 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal