Vidisic, gel oftalmic, 0,2%

Producător: Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik GmbH
Substanță activa
carbomer
Clasa ATC
S01XA
Format
gel oftalmic
Afecțiuni
tratamentul simptomatic al keratoconjunctivitei uscate (secreţie lacrimală insuficientă), cu rol de substituent al secreţiei lacrimale
Producător
Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik GmbH
Acțiune terapeutică
alte oftalmologice; diverse

Compoziţie

Compoziţie

Un g gel oftalmic conţine carbomer 980 2 mg şi excipienţi: cetrimid, sorbitol, hidroxid de sodiu, apă pentru preparate injectabile.

Grupa farmacoterapeutică: alte oftalmologice; diverse

Indicaţii şi contraindicaţii

Indicaţii terapeutice

Tratamentul simptomatic al keratoconjunctivitei uscate (secreţie lacrimală insuficientă), cu rol de substituent al secreţiei lacrimale.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate cunoscută la carbomer 980, sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

Precauţii

În cazul în care se constată apariţia iritaţiei locale persistente, administrarea gelului oftalmic trebuie întreruptă. In această situaţie se recomandă un examen oftalmologic.

Interacţiuni şi atenţionări speciale

Interacţiuni

Nu se cunosc.

Vidisic poate prelungi timpul de contact al medicamentelor aplicate topic la nivel ocular. Dacă acesta este utilizat alături de alte picături oftalmice, trebuie lăsat un interval de 5 minute între administrări. Dacă Vidisic este utilizat alături de un unguent oftalmic trebuie lăsat un interval de 15 minute între administrări. Vidisic va fi administrat întotdeauna ultimul.

Atenţionări speciale

In timpul tratamentului, purtatorii de lentile de contact le vor înlătura înainte de administrarea Vidisic şi vor aştepta minim 15 minute înainte de reinserare.

Sarcina şi alăptarea

Nu sunt disponibile date clinice referitoare la siguranţa administrarii Vidisic în timpul sarcinii sau alăptării. Datele preclinice sugerează că riscul utilizării Vidisic în timpul sarcinii sau alăptării este foarte scăzut. Ca regulă de bază, acest medicament se va utiliza în timpul sarcinii sau alăptării numai după evaluarea de către medic a raportului beneficiu matern/risc potenţial la făt/sugar.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

După administrarea în sacul conjunctival acest medicament poate produce tulburarea vederii pentru câteva minute. De aceea, pacienţii vor fi sfătuiţi să nu conducă autovehicule sau să folosească utilaje în acest interval de timp.

Doze şi mod de administrare

Tratamentul sindromului de ochi uscat necesită stabilirea dozelor specifice fiecărui pacient. In funcţie de severitatea şi intensitatea simptomelor, se instilează în sacul conjunctival o picătură de 3-5 ori pe zi şi cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare.

Este bine să vă adresaţi unui oftalmolog în timpul utilizării Vidisic, având în vedere că tratamentul cu acest medicament este în mod normal de lungă durată sau permanent.

Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a gelului oftalmic, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe.

Reacţii adverse şi supradozaj

Reacţii adverse

In cazuri rare s-au semnalat reacţii de intoleranţă. Vidisic conţine cetrimid cu rol de conservant, care la utilizare frecventă sau pe o perioadă îndelungată poate cauza iritaţie oculară (arsuri, înroşire, senzaţia de corp străin) şi poate afecta epiteliul corneean. De aceea, pentru tratamentul de lungă durată al keratoconjunctivitei uscate cronice se vor alege produse medicamentoase fără conservanţi.

Supradozaj

Supradozajul ocular sau ingerarea accidentală nu prezintă relevanţă clinică. De aceea, nu sunt necesare măsuri de urgenţă; la nevoie se instituie tratament simptomatic.

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A se utiliza în maxim 6 săptămâni de la prima deschidere a tubului. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu cu vârf aplicator din PEÎD a 10 g gel oftalmic.

Producător

Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik GmbH, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

Dr. Gerhard Mann, Chem.-Pharm. Fabrik GmbH, (subsidiară a companiei Bausch&Lomb), Brunsbutteler Damm 165-173, 13581 Berlin, Germania

Data ultimei verificări a prospectului Ianuarie 2006

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being