Oculotect Fluid, 50 mg/ml, picături oftalmice soluţie, în recipient unidoză

Substanță activa
Povidonă K 25
Clasa ATC
S01XA
Format
picături oftalmice soluţie, în recipient unidoză
Afecțiuni
ochi uscati
Producător
NOVARTIS PHARMA, LABORATOIRES ALCON
Acțiune terapeutică
umectează şi lubrifiază ochiul

Ce este Oculotect Fluid şi pentru ce se utilizează

Acest medicament conţine povidonă K 25 50 mg/ml, acid boric, clorură de sodiu, lactat de sodiu soluţie 50%, clorură de potasiu, clorură de calciu, clorură de magneziu, hidroxid de sodiu 1 M, apă purificată pentru preparate injectabile.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.A. ALCON-COUVREUR N.V. Rijksweg 14, B-2870 Puurs, Belgia

Producători

NOVARTIS PHARMA GmbH Roonstrasse 25

D-90429 Nürnberg, Germania

LABORATOIRES ALCON 21-23 avenue Georges Ferrenbach 68240 Kaysersberg, Franţa

Oculotect Fluid este o soluţie oftalmică apoasă, limpede, aproape incoloră. Oculotect Fluid este utilizat pentru a atenua neplăcerile cauzate de ochii uscaţi.

Înainte să luaţi Oculotect Fluid

Nu utilizaţi Oculotect Fluid dacă sunteţi hipersensibil la povidonă K 25 sau la oricare alt excipient al medicamentului.

Sarcina

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu există experienţă în ceea ce priveşte utilizarea medicamentului în timpul sarcinii. Astfel, informaţi-l întotdeauna pe medicul dumneavoastră înainte de utilizarea Oculotect Fluid dacă sunteţi însărcinată.

Alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu există experienţă în ceea ce priveşte utilizarea medicamentului în timpul alăptării. Astfel, informaţi-l întotdeauna pe medicul dumneavoastră înainte de utilizarea Oculotect Fluid dacă alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă aveţi vedere înceţoşată după ce aţi utilizat Oculotect Fluid picături oftalmice, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje imediat după utilizarea acestora.

Folosirea altor medicamente:

Dacă utilizaţi alte medicamente oftalmice, trebuie să aşteptaţi 5 minute între administrările oricărui medicament iar Oculotect Fluid trebuie utilizat ultimul.

Cum să luaţi Oculotect Fluid

Doza recomandată este de 1 picătură în fiecare ochi de 4 ori pe zi sau de câte ori este necesar. Recipientul unidoză conţine suficientă soluţie pentru o aplicare în ambii ochi.

Instrucţiuni privind utilizarea

Spălaţi-vă pe mâini. Scoateţi un recipient unidoză din dispozitivul pe care sunt prinse. Răsuciţi vârful recipientului. Întotdeauna evitaţi atingerea vârfului recipientului unidoză. Daţi capul pe spate. Trageţi în jos cu un deget pleoapa inferioară şi ţineţi recipientul unidoză în cealaltă mână. Apăsaţi pe recipientul unidoză astfel încât să cadă o picătura în ochi. Apoi, apăsaţi cu un deget colţul interior al ochiului timp de 1-2 minute. Acest lucru împiedică ca picătura să ajungă în gât prin canalul lacrimar. Astfel, o mare cantitate din picătură rămâne în ochi şi poate atenua neplăcerea.

Recipientul unidoză nu este steril, în timp ce conţinutul unui recipient unidoză este steril până când sistemul de închidere original este rupt.

Oculotect fluid picături oftalmice, soluţie în recipient unidoză trebuie utilizat imediat după deschiderea flaconului. După utilizare, recipientul unidoză trebuie aruncat. Nu trebuie păstrat conţinutul unui recipient unidoză deschis.

Reacţii adverse posibile

In timpul utilizării acestor picături oftalmice, ocazional, puteţi observa o uşoară şi temporară usturime sau aderenţă. S-au observat cazuri ocazionale de iritare sau reacţii de hipersensibilitate.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-l informaţi pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

Păstrarea Oculotect Fluid

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se referă la ultima

zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A se păstra în cutia de carton. Sensibil la lumină.

După deschidere, recipientul unidoză nu trebuie păstrat.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor

ajuta la protejarea mediului.

Acest prospect a fost aprobat în

Martie, 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?