Lacryvisc, gel oftalmic, 0,3%

Producător: Laboratoires Alcon
Substanță activa
carbomer
Clasa ATC
S01XA
Format
gel
Afecțiuni
uscăciune şi iritaţiei oculare
Producător
S.A. Alcon-Couvreur N.V.
Acțiune terapeutică
alte preparate oftalmologice

Ce este Lacryvisc şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

100 g gel oftalmic conţin carbomer 974 P 0,3 g şi excipienţi: sorbitol, clorură de benzalconiu 0,005%, hidroxid de sodiu, apă purificată.

Grupa farmacoterapeutică: alte preparate oftalmologice.

Indicaţii terapeutice

Ameliorarea simptomelor uscăciunii şi iritaţiei oculare care pot să apară ca urmare a poluării mediului înconjurător sau a unei umidităţi insuficiente a aerului.

Înainte să luaţi Lacryvisc

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la carbomer 974 P sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Precauţii

Lacryvisc conţine conservantul clorură de benzalconiu, care poate fi absorbit în matricea lentilelor de contact moi. De aceea, trebuie să se aştepte 10-15 minute după instilarea Lacryvisc înainte de a reinsera lentilele de contact. Lacryvisc nu trebuie administrat în timpul purtării lentilelor de contact.

Eventuala administrare a unui alt medicament oftalmic se va face după cel puţin 5 minute de la instilarea Lacryvisc.

Dacă apar dureri oculare, modificări ale vederii, roşeaţă sau ititaţie continuă sau dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc, starea clinică a pacientului va fi reevaluată.

Se indică spălarea mâinilor înainte de a deschide tubul. Pentru a evita contaminarea produsului, se va evita atingerea vârfului tubului de ochi, mâini sau alte suprafeţe. Tubul se va poziţiona în poziţie verticală pentru instilare în sacul conjunctival.

Interacţiuni

Nu au fost raportate.

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea

Acest medicament poate fi utilizat în timpul sarcinii sau alăptarii, conform recomandărilor, fără riscul de afectare a fătului sau sugarului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Deoarece, acest medicament se prezintă sub formă de gel, poate produce înceţoşarea vederii. Acest efect dispare rapid după ce

Lacryvisc a fost distribuit uniform pe toată suprafaţa oculară.

Cum să luaţi Lacryvisc

Doze şi mod de administrare

Se administrează, prin instilare, o picătură în sacul conjunctival de 2 – 4 ori pe zi sau ori de câte ori apare senzaţia de discomfort ocular ca urmare a hiposecreţiei lacrimale.

Pentru instilarea în sacul conjunctival, tubul va fi ţinut în poziţie verticală, astfel că gelul va picura în virtutea gravitaţiei. Această tehnică previne apariţia picăturilor mari care depăşesc capacitatea sacului conjunctival şi senzaţia de lipire a genelor.

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

La unii pacienţi, acest medicament poate produce modificări tranzitorii ale vederii până când gelul se distribuie uniform pe suprafaţa oculară.

Supradozaj

Datorită căii de administrare şi compoziţiei acestui medicament, nu este de aşteptat apariţia supradozajului.

Cum se păstrează Lacryvisc

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

A nu se utiliza după 4 săptămâni de la prima deschidere a tubului. Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu cu vârf aplicator a 10 g gel oftalmic.

Producător

S.A. Alcon-Couvreur N.V., Belgia şi
Alcon Cusi S.A., Spania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Laboratoires Alcon
4, Rue Henri Sainte-Claire Deville, 92563 Rueil-Malmaison Cedex, Franţa

Data ultimei verificări a prospectului Aprilie 2005

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă