Typhim Vi, soluţie injectabilă

Substanță activa
vaccin tifoidic polizaharidic
Clasa ATC
J07AP
Format
soluţie injectabilă
Afecțiuni
febra tifoidă
Producător
Sanofi Pasteur S.A.
Acțiune terapeutică
vaccinare

Ce este Typhim Vi şi pentru ce se utilizează

Acest medicament este un vaccin indicat pentru prevenirea febrei tifoide la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 2 ani.

TYPHIM Vi este indicat în special persoanelor care călătoresc în zone endemice, populaţiei care migrează, personalului medical şi personalului militar.

Înainte de a vi se administreze Typhim Vi

Nu utilizaţi TYPHIM Vi

  • dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă sau la oricare dintre componentele TYPHIM Vi
  • dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi o boală febrilă, o boală acută sau o boală cronică în puseu acut (în acest caz, vaccinarea trebuie amânată).

Aveţi grijă deosebită când vi se adminisrează TYPHIM Vi

  • acest vaccin nu trebuie administrat intravascular: medicul sau asistenta medicală care vă administrează vaccinul trebuie să se asigure că acul nu a pătruns într-un vas de sânge;
  • acest vaccin asigură protecţie împotriva bacteriei care determină febra tifoidă (Salmonella typhi) dar nu şi împotriva bacteriei înrudite (Salmonella paratyphi tip A sau B).
  • acest vaccin nu este indicat la copii cu vârsta sub 2 ani, deoarece, la această grupă de vârstă, eficacitatea sa nu este adecvată.

Utilizarea altor medicamente

TYPHIM Vi poate fi administrat simultan cu alte vaccinuri uzuale (vaccin hepatitic A, vaccin pentru febra galbenă, vaccin difteric, vaccin tetanic, vaccin poliomielitic, vaccin antirabic, vaccinuri meningococice A+C şi vaccin hepatitic B), în timpul aceleiaşi sesiuni de vaccinare. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă dumneavoastră sau copilului dumneavoastră luaţi/ia sau aţi/a luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Datorită gravităţii acestei boli şi în caz de risc crescut de expunere la febra tifoidă, sarcina nu reprezintă un motiv pentru a nu efectua vaccinarea.

Acest vaccin trebuie utilizat în timpul sarcinii numai la recomandarea medicului dumneavoastră. Acest vaccin poate fi utilizat în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Vaccinul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cum se administrează Typhim Vi

Doze

ACEST VACCIN ESTE RECOMANDAT STRICT PENTRU ADULŢI, ADOLESCENŢI ŞI COPII CU VÂRSTA PESTE 2 ANI.

Administrarea unei doze unice (0,5 ml) asigură protecţia. Dacă se menţine riscul de expunere la febra tifoidă, trebuie să se efectueze revaccinarea, la interval de 3 ani.

Schema de vaccinare este aceeaşi la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 2 ani.

Mod de administrare

Se administrează intramuscular sau subcutanat.

Dacă vi se administrează mai mult decât trebuie din TYPHIM Vi

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Typhim Vi poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse raportate după vaccinare sunt, de obicei, moderate şi de scurtă durată.

Au fost raportate frecvent reacţii la nivelul locului de administrare: durere, umflătură şi înroşire.

S-au raportat rar reacţii ale întregului organism: febră, oboseală, durere de cap, stare general de rău, dureri la nivelul articulaţiilor şi muşchilor, greaţă şi dureri abdominale.

Foarte rar s-au raportat reacţii alergice: mâncărime, erupţii trecătoare pe piele, urticarie.

S-au raportat cazuri izolate de boala serului şi reacţii alergice grave (reacţii anafilactoide).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Typhim Vi

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la temperaturi cuprinse între 2°C- 8°C (la frigider). A nu se congela. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine TYPHIM Vi

– Substanţa activă:

Fiecare doză 0,5 ml vaccin tifoidic polizaharidic conţine polizaharid capsular purificat de Salmonella Typhi (tulpina Ty2) 0,025 mg. Celelalte componente sunt: fenol şi soluţie tampon care conţine clorură de sodiu, hidrogenofosfat de disodiu dihidrat, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat şi apă pentru preparate injectabile.

Cum arată TYPHIM Vi şi conţinutul ambalajului

Typhim Vi se prezintă sub formă de soluţie injectabilă limpede, incoloră, fără particule vizibile şi este disponibil în următoarele mărimi de ambalaj :

Cutie cu o seringă, din sticlă, preumplută (monodoză) a 0,5 ml soluţie injectabilă, cu ac ataşat Cutie cu 20 seringi, din sticlă, preumplute (monodoză) a câte 0,5 ml soluţie injectabilă, cu ace ataşate

Cutie cu o seringă, din sticlă, preumplută (monodoză) a 0,5 ml soluţie injectabilă, fără ac ataşat

Cutie cu o seringă, din sticlă, preumplută (monodoză) a 0,5 ml soluţie injectabilă, (cu un ac în ambalajul secundar)

Cutie cu o seringă, din sticlă, preumplută (monodoză) a 0,5 ml soluţie injectabilă, (cu 2 ace în ambalajul secundar)

Cutie cu 1 flacon, din sticlă, (multidoză, 10 doze) a 5 ml soluţie injectabilă Cutie cu 1 flacon, din sticlă, (multidoză, 20 doze) a 10 ml soluţie injectabilă

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Sanofi Pasteur S.A.

2, Avenue Pont Pasteur, F-69007 Lyon, Franţa

Producători

Sanofi Pasteur S.A.

2, Avenue Pont Pasteur 69007 Lyon, Franţa Sanofi-Aventis Zrt.

1225 Budapesta, Campona u. 1. (Harbor Park), Ungaria

Acest prospect a fost aprobat în Mai 2012.

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical

  • Similar tuturor vaccinurilor injectabile, întotdeauna trebuie să fie disponibil un tratament medical adecvat şi să existe o supraveghere corespunzătoare pentru a se putea interveni în situaţiile rare de evenimente anafilactice la vaccin.
  • Înainte de utilizare, aduceţi vaccinul la temperatura camerei.
  • Înainte de utilizare, seringa preumplută sau flaconul trebuie să fie agitate.
  • Vaccinul nu trebuie amestecat cu alte medicamente în aceeaşi seringă.

Nu administraţi vaccinul intravascular.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal