Tritace, 2,5 mg / 5 mg / 10 mg, comprimate

Producător: Sanofi-aventis România S.R.L.
Substanță activa
Ramipril
Clasa ATC
C09AA
Format
comprimate
Afecțiuni
hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, afecţiuni de rinichi
Producător
SANOFI AVENTIS S.p.A.
Acțiune terapeutică
inhibitori ai ECA (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei), scade producţia de substanţe care pot creşte tensiunea arterială, relaxarea şi dilatarea vaselor de sânge

Ce este Tritace şi pentru ce se utilizează

TRITACE conţine un medicament numit ramipril. Acesta aparţine unei clase de medicamente numite inhibitori ai ECA (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei).

TRITACE acţionează prin:

 • Scăderea producţiei, în organismul dumneavoastră, de substanţe care pot creşte tensiunea arterială
 • Relaxarea şi dilatarea vaselor dumneavoastră de sânge
 • Uşurarea muncii inimii de a pompa sânge în organismul dumneavoastră.

TRITACE poate fi utilizat:

 • Pentru a trata tensiunea arterială crescută (hipertensiune arterială)
 • Pentru a reduce riscul dumneavoastră de a avea o criză de inimă sau un accident vascular cerebral
 • Pentru a reduce riscul sau a întârzia agravarea afecţiunilor dumneavoastră de rinichi (fie că aveţi sau nu diabet zaharat)
 • Pentru a trata inima dumneavoastră atunci când nu poate pompa suficient sânge în organismul dumneavoastră (insuficienţă cardiacă)

Ca tratament după o criză de inimă (infarct miocardic) complicată cu insuficienţă cardiacă.

Înainte să luaţi Tritace

Nu luaţi TRITACE

 • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ramipril, la oricare alt medicament inhibitor al ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale TRITACE menţionate la pct. 6.

Semnele unei reacţii alergice pot include o erupţie pe piele, probleme de respiraţie sau înghiţire, umflare a buzelor, a feţei, gâtului sau a limbii dumneavoastră.

 • Dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică gravă numită „edem angioneurotic”. Semnele pot include mâncărime, blânde (urticarie), pete roşii pe mâini, picioare şi gât, umflarea gâtului şi a limbii, umflare în jurul ochilor şi buzelor, dificultăţi de respiraţie şi înghiţire.
 • Dacă faceţi dializă sau orice alt tip de filtrare a sângelui. În funcţie de aparatul utilizat, este posibil ca TRITACE să nu fie potrivit pentru dumneavoastră.
 • Dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor în care irigarea cu sânge a rinichilor dumneavoastră este redusă (stenoză de arteră renală)
 • Dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni. De asemenea, este mai bine să evitaţi utilizarea TRITACE în perioada iniţială a sarcinii (vezi pct. „Sarcina şi alăptarea”).
 • Dacă tensiunea dumneavoastră arterială este anormal de mică sau instabilă. Va fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă măsoare tensiunea arterială.

Nu luaţi TRITACE dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua TRITACE.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi TRITACE

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua medicamentul dumneavoastră:

 • Dacă aveţi afecţiuni ale inimii, ficatului sau rinichilor
 • Dacă aţi pierdut multe lichide sau săruri din organism (stare de rău (vărsături), aveţi diaree, transpiraţi mai mult decât de obicei, aveţi o dietă săracă în sare, luaţi diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă) de mult timp sau faceţi dializă)
 • Dacă urmează să fiţi supus unui tratament pentru a reduce reacţia dumneavoastră alergică la înţepăturile de albină sau viespe (desensibilizare)
 • Dacă urmează să vi se administreze un anestezic. Acesta vă poate fi administrat pentru o operaţie sau pentru orice lucrare stomatologică. Este posibil să fie nevoie să întrerupeţi tratamentul cu TRITACE cu o zi înainte de operaţie; cereţi sfatul medicului dumneavoastră.
 • Dacă aveţi o cantitate mare de potasiu în sânge (observată la analize ale sângelui)
 • Dacă aveţi o boală de colagen, cum ar fi sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic.
 • Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. TRITACE nu este recomandat în perioada iniţială a sarcinii şi nu trebuie să fie luat dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece poate determina leziuni grave copilului dumneavoastră dacă este utilizat în această perioadă (vezi pct. „Sarcina şi alăptarea”).

Copii

TRITACE nu este recomandat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani, deoarece siguranţa şi eficacitatea TRITACE la copii şi adolescenţi nu au fost încă stabilite.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus (sau nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua TRITACE.

Folosirea TRITACE cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală (inclusiv medicamente pe bază de plante medicinale). Aceasta deoarece TRITACE poate influenţa modul în care acţionează unele medicamente. De asemenea, unele medicamente pot influenţa modul în care acţionează TRITACE.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Ele pot face ca TRITACE să nu acţioneze suficient de bine:

 • Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea şi inflamaţia (de exemplu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacina şi acidul acetilsalicilic)
 • Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale scăzute, şocului, insuficienţei cardiace, astmului bronşic sau alergiilor, cum sunt efedrina, noradrenalina sau adrenalina. Va fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă verifice tensiunea arterială.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Ele pot creşte riscul de apariţie a reacţiilor adverse dacă le luaţi împreună cu TRITACE:

 • Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea şi inflamaţia (de exemplu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacina şi acidul acetilsalicilic)
 • Medicamente pentru tratamentul cancerului (chimioterapie)
 • Medicamente utilizate pentru a împiedica rejetul de organ după un transplant, cum este ciclosporina
 • Diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă), cum este furosemidul
 • Medicamente care pot creşte concentraţia de potasiu în sânge, cum sunt spironolactona, triamterenul, amiloridul, sărurile de potasiu şi heparina (utilizată pentru subţierea sângelui)
 • Glucocorticoizi utilizaţi pentru a trata inflamaţia, cum este prednisolonul
 • Alopurinol (utilizat pentru a scădea concentraţia de acid uric în sânge)
 • Procainamidă (pentru tulburări de ritm cardiac).

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente. Acţiunea lor poate fi influenţată de TRITACE:

 • Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, cum sunt insulina şi medicamentele administrate pe cale orală pentru a scădea zahărul din sânge. TRITACE poate scădea cantitatea de zahăr din sângele dumneavoastră. Verificaţi atent cantitatea de zahăr din sângele dumneavoastră în timpul tratamentului cu TRITACE.
 • Litiu (pentru afecţiuni psihice). TRITACE poate creşte cantitatea de litiu din sângele dumneavoastră. Va fi necesară verificarea atentă de către medicul dumneavoastră a cantităţii de litiu din sângele dumneavoastră.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus (sau nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua TRITACE.

Folosirea TRITACE cu alimente şi băuturi

 • Consumul de alcool etilic în timpul tratamentului cu TRITACE vă poate face să vă simţiţi ameţit sau buimăcit. Dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu ce cantitate de alcool etilic puteţi consuma în timpul tratamentului cu TRITACE, discutaţi despre acest lucru cu medicul dumneavoastră, deoarece medicamentele utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale şi alcoolul etilic pot avea efecte cumulative.
 • TRITACE poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Sarcină

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea rămâne) gravidă. Medicul dumneavoastră vă v-a sfătui, în mod normal, să nu mai luaţi TRITACE înainte de a rămâne gravidă sau imediat ce ştiţi că sunteţi gravidă şi vă v-a sfătui să luaţi alt medicament în loc de TRITACE. TRITACE nu este recomandat în perioada iniţială a sarcinii şi nu trebuie să fie luat dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece poate determina leziuni grave copilului dumneavoastră dacă este utilizat după trei luni de sarcină.

Alăptarea

Spune-ţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau începeţi să alăptaţi. TRITACE nu este recomandat mamelor care alăptează, iar medicul dumneavoastră poate să aleagă un alt tratament pentru dumneavoastră, dacă doriţi să alăptaţi, în special dacă copilul dumneavoastră este nou-născut sau a fost născut prematur Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului cu TRITACE, vă puteţi simţi ameţit. Acest lucru este mai probabil să se întâmple când începeţi tratamentul cu TRITACE sau când începeţi să luaţi o doză mai mare. Dacă acest lucru se întâmplă, nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi unelte sau utilaje.

Cum să luaţi Tritace

Luaţi întotdeauna TRITACE exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizarea acestui medicament

 • Înghiţiţi acest medicament la aceeaşi oră în fiecare zi.
 • Înghiţiţi comprimatele/capsulele întregi, cu lichid.
 • Nu zdrobiţi sau mestecaţi comprimatele/capsulele.

Cât de mult să luaţi

Tratamentul tensiunii arteriale crescute

 • Doza uzuală de început este de 1,25 mg sau 2,5 mg o dată pe zi.
 • Medicul dumneavoastră va adapta doza pe care o luaţi până când tensiunea dumneavoastră arterială este controlată.
 • Doza maximă este de 10 mg o dată pe zi.
 • Dacă urmaţi deja tratament cu diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apă), medicul dumneavoastră poate reduce sau opri doza de diuretic pe care o luaţi înainte de a începe tratamentul cu TRITACE.

Pentru a reduce riscul dumneavoastră de a avea un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral

 • Doza uzuală de început este de 2,5 mg o dată pe zi.
 • Medicul dumneavoastră poate apoi decide să crească doza pe care o luaţi.
 • Doza uzuală este de 10 mg o dată pe zi.

Tratament pentru a reduce sau a întârzia agravarea problemelor dumneavoastră de rinichi

 • Puteţi începe cu o doză de 1,25 mg sau 2,5 mg o dată pe zi.
 • Medicul dumneavoastră va adapta doza pe care o luaţi.
 • Doza uzuală este de 5 mg sau 10 mg o dată pe zi.

Tratamentul insuficienţei cardiace

 • Doza uzuală de început este de 1,25 mg o dată pe zi.
 • Medicul dumneavoastră va adapta doza pe care o luaţi.
 • Doza maximă este de 10 mg zilnic. Sunt de preferat două administrări pe zi.

Tratament după ce aţi avut un infarct miocardic

 • Doza uzuală de început este de 1,25 mg o dată pe zi până la 2,5 mg de două ori pe zi.
 • Medicul dumneavoastră va adapta doza pe care o luaţi.
 • Doza uzuală este de 10 mg zilnic. Sunt de preferat două administrări pe zi.

Vârstnici

Medicul dumneavoastră va reduce doza iniţială şi va adapta mai lent tratamentul dumneavoastră.

Dacă luaţi TRITACE mai mult decât trebuie

Adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeţi la cel mai apropiat serviciu de urgenţe al unui spital. Nu conduceţi un vehicul până la spital, rugaţi pe altcineva să meargă cu dumneavoastră sau sunaţi pentru o ambulanţă. Luaţi cu dumneavoastră cutia medicamentului. Aceasta ajută medicul să ştie ce aţi luat.

Dacă uitaţi să luaţi TRITACE

 • Dacă omiteţi o doză, luaţi doza următoare ca de obicei.
 • Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat/capsula uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, TRITACE poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Încetaţi să luaţi TRITACE şi contactaţi imediat un medic dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave – este posibil să aveţi nevoie de tratament medical de urgenţă:

 • Umflare a feţei, buzelor sau a gâtului, ceea ce face dificilă respiraţia sau înghiţirea, precum şi mâncărime şi erupţii pe piele. Acesta poate fi semnul unei reacţii alergice grave la TRITACE.
 • Reacţii cutanate grave, inclusiv erupţie pe piele, ulceraţii la nivelul cavităţii bucale, agravarea unei afecţiuni preexistente la nivelul pielii, roşeaţă, vezicule sau descuamare a pielii (cum sunt sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică sau eritemul polimorf).

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi:

 • Bătăi cardiace rapide, bătăi cardiace puternice sau neregulate (palpitaţii), durere în piept, apăsare în piept sau probleme mai grave, inclusiv un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral
 • Scurtare a respiraţiei sau tuse. Acestea pot fi semnele unor probleme ale plămânilor.
 • Apariţia mai uşoară de vânătăi, sângerare mai îndelungată decât de obicei, orice semn de sângerare (de exemplu sângerare din gingii), erupţie sub formă de pete purpurii pe piele sau dezvoltarea de infecţii mai uşor decât de obicei, durere în gât şi febră, senzaţie de oboseală, leşin, ameţeli sau piele palidă. Acestea pot fi semnele unor probleme ale sângelui sau ale măduvei osoase.
 • Durere violentă de stomac care poate ajunge în spate. Acesta poate fi un semn de pancreatită (inflamaţie a pancreasului).
 • Febră, frisoane, oboseală, pierderea apetitului alimentar, durere de stomac, senzaţie de rău (greaţă), îngălbenire a pielii sau a ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme ale ficatului, cum sunt hepatita (inflamaţie a ficatului) sau afectarea ficatului.

Alte reacţii adverse includ:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

Frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi)

 • Durere de cap sau senzaţie de oboseală.
 • Senzaţie de ameţeală. Aceasta este mai probabil să apară la începutul tratamentului cu TRITACE sau când începeţi să luaţi o doză mai mare.
 • Leşin, hipotensiune arterială (tensiune arterială anormal de mică), în special când staţi în picioare sau când vă ridicaţi repede în picioare.
 • Tuse seacă iritativă, inflamaţie a sinusurilor (sinuzită) sau bronşită, scurtare a respiraţiei
 • Durere de stomac sau intestinală, diaree, indigestie, senzaţie de rău (greaţă) sau stare de rău (vărsături)
 • Erupţii pe piele cu sau fără suprafaţă proeminentă.
 • Durere în piept.
 • Dureri sau crampe musculare.
 • Analize ale sângelui care arată o concentraţie mai mare de potasiu în sânge decât este normal.

Mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 din 100 de pacienţi)

 • Tulburări de echilibru (vertij).
 • Mâncărime şi senzaţii neobişnuite la nivelul pielii, cum sunt amorţeli, furnicături, înţepături, arsură sau senzaţie de fiori la nivelul pielii (parestezii).
 • Pierdere sau modificare a gustului.
 • Tulburări de somn.
 • Senzaţie de deprimare, anxietate, nervozitate mai accentuată decât de obicei sau nelinişte.
 • Nas înfundat, dificultăţi de respiraţie sau agravare a astmului bronşic.
 • Umflare a intestinului numită „edem angioneurotic intestinal”, care se manifestă prin simptome cum sunt durere abdominală, vărsături şi diaree.
 • Arsuri în capul pieptului, constipaţie sau gură uscată.
 • Eliminarea unei cantităţi mai mari decât de obicei de apă (urină) peste zi.
 • Transpiraţii mai abundente decât de obicei.
 • Scădere sau pierdere a apetitului alimentar (anorexie).
 • Bătăi cardiace neregulate sau mai rapide. Mâini şi picioare umflate. Acesta poate fi un semn că organismul dumneavoastră reţine mai multă apă decât de obicei.
 • Înroşirea feţei.
 • Vedere înceţoşată.
 • Durere la nivelul articulaţiilor.
 • Febră.
 • Incapacitate de a avea raporturi sexuale la bărbaţi, scăderea apetitului sexual la bărbaţi sau femei.
 • Un număr crescut al anumitor celule albe sanguine (eozinofilie) observat la analize ale sângelui.
 • Analize ale sângelui care arată modificări ale funcţiei ficatului, pancreasului sau rinichilor.

Rare (apar la mai puţin de 1 din 1000 de pacienţi)

 • Senzaţie de nesiguranţă sau confuzie.
 • Limbă roşie şi umflată.
 • Piele cu aspect sever de solzi sau care se cojeşte, mâncărime, erupţie pe piele cu suprafaţă proeminentă
 • Probleme ale unghiilor (de exemplu căderea sau separarea unghiilor de patul unghial).
 • Erupţii pe piele sau vânătăi.
 • Aspect pătat al pielii şi extremităţi reci.
 • Ochi umezi sau umflaţi, roşii, cu mâncărimi.
 • Tulburări de auz şi zgomote în urechi.
 • Senzaţie de slăbiciune.
 • Analize ale sângelui care arată o scădere a numărului de celule roşii sanguine, celule albe sanguine sau trombocite sau a concentraţiei de hemoglobină.

Foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi)

 • Sensibilitate mai mare decât de obicei la expunerea la soare.

Alte reacţii adverse raportate:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre următoarele reacţii adverse devine gravă sau durează mai mult de câteva zile.

 • Dificultăţi de concentrare.
 • Gură umflată.
 • Analize ale sângelui care arată prea puţine celule în sângele dumneavoastră.
 • Analize ale sângelui care arată mai puţin sodiu decât normal în sângele dumneavoastră.
 • Degete de la mâini sau de la picioare având culoare modificată când vă este frig şi apoi cu furnicături sau dureroase când încep să se încălzească (fenomen Raynaud).
 • Mărirea sânilor la bărbaţi.
 • Reacţii încetinite sau anormale.
 • Senzaţie de arsură.
 • Modificare a mirosului.
 • Căderea părului.

Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Tritace

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi TRITACE după data de expirare înscrisă pe cutie şi blistere. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine TRITACE

Substanţa activă este ramipril.

2,5 mg: Fiecare comprimat conţine ramipril 2,5 mg. 5 mg: Fiecare comprimat conţine ramipril 5 mg. 10 mg: Fiecare comprimat conţine ramipril 10 mg. Celelalte componente din comprimate sunt:

Comprimate 2,5 mg Hipromeloză

Amidon de porumb pregelatinizat Celuloză microcristalină Stearilfumarat de sodiu Oxid galben de fer (E172).

Comprimate 5 mg Hipromeloză

Amidon de porumb pregelatinizat Celuloză microcristalină Stearilfumarat de sodiu Oxid roşu de fer (E172).

Comprimate 10 mg Hipromeloză

Amidon de porumb pregelatinizat Celuloză microcristalină Stearilfumarat de sodiu.

Cum arată TRITACE şi conţinutul ambalajului

Comprimate 2,5 mg

Comprimat oblong, de culoare galben pal până la galben, cu linie mediană, marcat pe partea superioară cu 2.5 şi sigla companiei şi pe partea inferioară cu HMR şi 2.5. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Comprimate 5 mg

Comprimat oblong, de culoare roşu pal, cu linie mediană, marcat pe partea superioară cu 5 şi sigla companiei şi pe partea inferioară cu HMP şi 5. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Comprimate 10 mg
 
Comprimat oblong, de culoare albă până la aproape albă, cu linie mediană, marcat pe partea superioară cu HMO/HMO. Comprimatul poate fi divizat în două părţi egale.

Comprimatele TRITACE 2,5 mg sunt disponibile în cutii cu 7, 10, 14, 15, 18, 20, 28, 30, 45, 50, 60, 90, 98, 99, 100, 300 sau 500 comprimate în blistere din PVC/Al şi în cutii cu 500 comprimate în flacoane din sticlă brună cu capac.

Comprimatele TRITACE 5 mg sunt disponibile în cutii cu 10, 14, 15, 18, 20, 21, 28, 30, 45, 50, 56, 90, 98, 99, 100, 300 sau 500 comprimate în blistere din PVC/Al şi în cutii cu 500 comprimate în flacoane din sticlă brună cu capac.

Comprimatele TRITACE 10 mg sunt disponibile în cutii cu 7, 10, 14, 15, 18, 20, 28, 30, 45, 50, 56, 90, 98, 99, 100, 300 sau 500 comprimate în blistere din PVC/Al şi în cutii cu 28, 56 sau 500 comprimate în flacoane din sticlă brună cu capac.

Pachetul de titrare TRITACE 2,5 mg, 5 mg, 10 mg este disponibil în cutii cu: 14 comprimate a 2,5 mg, 14 comprimate a 5 mg, 2 comprimate a 10 mg, în blistere. 14 comprimate a 2,5 mg, 14 comprimate a 5 mg, 7 comprimate a 10 mg, în blistere. 7 comprimate a 2,5 mg, 21 comprimate a 5 mg, 7 comprimate a 10 mg, în blistere.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

sanofi-aventis România S.R.L. Str. Izvor, nr. 80, etajele 6-11 Sector 5, Bucureşti, România

Fabricanţii

SANOFI AVENTIS S.p.A.

Strada Statale 17, km 22, 67019 Scoppito (AQ), Italia

Sanofi Winthrop Industrie 6, Boulevard de l’Europe 21800 Quetigny, Franţa

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: sanofi-aventis România S.R.L.

Tel: (021) 317 31 36 Fax (021) 317 31 34

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria:

Tritace 1.25 mg Tabletten, Tritace 2.5 mg Tabletten, Tritace 5 mg Tabletten, Tritace 10 mg Tabletten Belgia:

Tritace 1.25 mg tabletten/comprimes/ Tabletten, Tritace 2.5 mg tabletten/comprimes/ Tabletten , Tritace 5 mg tabletten/comprimes/ Tabletten , Tritace 10 mg tabletten/comprimes/ Tabletten ,

Bulgaria:

Tritace 2.5 mg TaöneTKH, Tritace 5 mg TaöneTKH, Tritace 10 mg TaöneTKH Cipru:

Triatec 2.5 mg SioKÎa, Triatec 5 mg SioKÎa, Triatec 10 mg SioKÎa Republica Cehă:

Tritace 1.25 mg tablety, Tritace 2.5 mg tablety, Tritace 5 mg tablety, Tritace 10 mg tablety Danemarca:

Triatec 1.25 mg tabletter, Triatec 2.5 mg tabletter, Triatec 5 mg tabletter, Triatec 10 mg kapsler

Estonia:

Cardace 2.5 mg tabletid, Cardace 5 mg tabletid, Cardace 10 mg tabletid Finlanda:

Cardace 1.25 mg tabletit, Cardace 2.5 mg tabletit, Cardace 5 mg tabletit, Cardace 10 mg tabletit,

Cardace 10 mg kapselit Franţa:

Triatec 1.25 mg comprimé, Triatec 2.5 mg comprimé sécable, Triatec 5 mg comprimé sécable, Triatec 10 mg

comprimé sécable

Triateckit comprimé sécable

Ramikit comprimé sécable

Triatec faible 1.25 mg gélule

Triatec 2.5 mg gélule, Triatec 5 mg gélule

Ramipril Winthrop 1.25 mg comprimés, Ramipril Zentiva 2.5 mg comprimés, Ramipril Zentiva 5 mg comprimés, Ramipril Zentiva 10 mg comprimés

Germania:

Delix 2.5 mg Tabletten, Delix 5 mg Tabletten, Delix 10 mg Tabletten Delix Protect Startset

Ramilich 2.5 mg Tabletten, Ramilich 5 mg Tabletten, Ramilich 10 mg Tabletten Ramilich Startset Delix 1.25 mg Tabletten,

Delix 1.25 mg Kapseln, Delix 2.5 mg Kapseln, Delix 5 mg Kapseln, Delix 10 mg Kapseln Grecia:

Triatec 1,25 mg SioKia, Triatec 2,5 mg SioKia, Triatec 5 mg SioKia Ungaria:

Tritace Mite 1.25 mg tabletta

Tritace 2.5 mg tabletta, Tritace 5 mg tabletta, Tritace 10 mg tabletta

Ramipril – Zentiva 1.25 mg tabletta

Ramipril – Zentiva 2.5 mg tabletta

Ramipril – Zentiva 5 mg tabletta

Ramipril – Zentiva 10 mg tabletta

Tritace Starter 2.5 mg, 5 mg, 10 mg tabletta

Irlanda:

Tritace 1.25 mg tablets, Tritace 2.5 mg tablets, Tritace 5 mg tablets, Tritace 10 mg tablets, Loavel 1.25 mg tablets, Loavel 2.5 mg tablets, Loavel 5 mg tablets, Loavel 10 mg tablets

Italia:

Triatec 1.25 mg compresse, Triatec 2.5 mg compresse, Triatec 5 mg compresse, Triatec 10 mg compresse

Ramipril Zentiva 2.5 mg compresse, Ramipril Zentiva 5 mg compresse, Ramipril Zentiva 10 mg compresse Letonia:

Cardace 2.5 mg tabletes, Cardace 5 mg tabletes, Cardace 10 mg tabletes Lituania:

Cardace 2.5 mg tabletes, Cardace 5 mg tabletes, Cardace 10 mg tabletes Luxemburg:

Tritace 1.25 mg tabletten/comprimés/Tabletten, Tritace 2.5 mg tabletten/comprimés/Tabletten, Tritace 5 mg tabletten/comprimés/Tabletten, Tritace 10 mg tabletten/comprimés/Tabletten

Olanda:

Tritace 1.25 mg tabletten, Tritace 2.5 mg tabletten, Tritace 5 mg tabletten, Tritace 10 mg tabletten, Tritace 1.25 mg capsules, Tritace 2.5 mg capsules, Tritace 5 mg capsules, Tritace 10 mg capsules

Norvegia:

Triatec 1.25 mg tabletter, Triatec 2.5 mg tabletter, Triatec 5 mg tabletter, Triatec 10 mg tabletter

Polonia:

Tritace 2.5 mg tabletki, Tritace 5 mg tabletki, Tritace 10 mg tabletki Portugalia:

Triatec 2.5 mg comprimidos, Triatec 5 mg comprimidos, Triatec 10 mg comprimidos, Triatec 1.25 mg cápsulas, Triatec 2.5 mg cápsulas, Triatec 5 mg cápsulas, Triatec 10 mg cápsulas

România:

Tritace 2,5 mg comprimate, Tritace 5 mg comprimate, Tritace 10 mg comprimate Zenra 2,5 mg comprimate, Zenra 5 mg comprimate, Zenra 10 mg comprimate

Slovacia:

Tritace 1.25 mg tablety, Tritace 2.5 mg tablety, Tritace 5 mg tablety, Tritace 10 mg tablety Slovenia:

Tritace 1.25 mg tablete, Tritace 2.5 mg tablete, Tritace 5 mg tablete, Tritace 10 mg tablete Spania:

Acovil 1.25 mg comprimidos, Acovil 2.5 mg comprimidos, Acovil 5 mg comprimidos, Acovil 10 mg comprimidos

Suedia:

Triatec 1.25 mg tabletter, Triatec 2.5 mg tabletter, Triatec 5 mg tabletter, Triatec 10 mg tabletter, Ramipril Winthrop 1.25 mg tabletter, Ramipril Winthrop 2.5 mg tabletter, Ramipril Winthrop 5 mg tabletter, Ramipril Winthrop 10 mg tabletter

Marea Britanie:

Tritace 1.25 mg tablets, Tritace 2.5 mg tablets, Tritace 5 mg tablets, Tritace 10 mg tablets, Tritace 1.25 mg capsules, Tritace 2.5 mg capsules, Tritace 5 mg capsules, Tritace 10 mg capsules Tritace Titration Pack tablets

Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2012 .

Acest prospect nu conţine toate informaţiile despre medicamentul dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări sau dacă nu sunteţi sigur despre orice lucru, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica