Triderm 0,5 mg + 10 mg + 1 mg / gram, unguent

Producător: MERCK SHARP & DOHME ROMANIA SRL
Substanță activa
betametazonă/ dotrimazol/gentamicină
Clasa ATC
D07CC
Format
unguent
Afecțiuni
dermatoză
Producător
Schering-Plough Farma
Acțiune terapeutică
ameliorarea simptomelor inflamatorii

Ce este Triderm unguent şi pentru ce se utilizează

TRIDERM unguent conţine o combinaţie a trei substanţe active : betametazonă, clotrimazol şi gentamicină indicate pentru ameliorarea simptomelor inflamatorii ale dermatozelor, complicate cu infecţii secundare sau când este suspectată posibilitatea apariţiei unei infecţii.

Înainte să utilizaţi Triderm unguent

Nu uilizaţi TRIDERM unguent

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale TRIDERM unguent.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi TRIDERM unguent

  • dacă dumneavoastră aveti hipersensibilitate la antibiotice deoarece utilizarea îndelungată a acestora poate determina înmulţirea microorganismelor nespecifice.
  • când TRIDERM unguent este utilizat la copii poate determina supresie corticosuprarenaliană, care se manifestă prin întârzieri în creştere, încetinire în creşterea greutăţii şi hipertensiune intracraniană.
  • Trebuie evitata aplicarea gentamicinei pe răni deschise sau pe leziuni cutanate.
  • Nu se recomandă utilizarea gentamicinei timp îndelungat
  • TRIDERM unguent nu este destinat utilizării oftalmice.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea TRIDERM unguent cu alimente şi băuturi

Nu este cazul.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Deoarece nu s-a stabilit siguranţa utilizării topice a glucocorticoizilor la gravide, acest tip de medicamente trebuie utilizate în timpul sarcinii numai dacă beneficiul matern justifică riscul potenţial pentru făt. Medicamentele din această clasă nu trebuie folosite în cantităţi mari sau perioade îndelungate la gravide.

Deoarece nu se cunoaşte dacă administrarea topică a glucocorticoizilor poate avea ca rezultat o absorbţie sistemică suficientă pentru a produce cantităţi detectabile în laptele matern, trebuie luată o decizie în sensul întreruperii alăptării sau a tratamentului, luându-se în considerare importanţa tratamentului pentru mamă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

TRIDERM unguent nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Triderm unguent

Utilizaţi întotdeauna TRIDERM unguent exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Se recomandă aplicarea unei pelicule fine de TRIDERM unguent astfel încât să acopere complet întreaga suprafaţă de tegument afectat şi suprafeţele învecinate, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Pentru ca tratamentul să fie eficace, TRIDERM unguent trebuie aplicat în mod constant. Durata tratamentului variază în funcţie de mărimea şi localizarea afecţiunii şi de răspunsul pacientului la tratament. Cu toate acestea, dacă după trei sau patru săptămâni nu se obţine o ameliorare clinică, diagnosticul trebuie reevaluat.

Experienţa utilizării la copii este limitată.

Dacă aţi utilizat mai mult TRIDERM unguent decât trebuie

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Utilizarea excesivă sau prelungită a medicamentelor care conţin gentamicină poate conduce la suprainfectarea cu microbi rezistenţi. În acest caz se impune întreruperea tratamentului.

Administrarea locală excesivă sau prelungită a glucocorticoizilor poate suprima funcţia hipofizo- corticosuprarenaliană determinând insuficienţă suprarenaliană secundară şi manifestări de hipercorticism, incluzând boala Cushing.

Dacă aţi uitat să utilizaţi TRIDERM unguent

Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă încetaţi să utilizaţi TRIDERM unguent

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, TRIDERM unguent poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

In cazuri rare, când peste TRIDERM unguent s-au aplicat pansamente ocluzive, au apărut următoarele reacţii adverse locale: arsuri, iritaţie, senzaţie de uscăciune a pielii, erupţie acneiformă, modificarea culorii pielii, dermatită alergică de contact, infecţii secundare, foliculită (inflamaţia la nivelul rădăcinii firului de păr), hipertricoză (prezenţa de păr excesiv la nivelul întregului corp), dermatită periorală (inflamaţia pielii în jurul gurii), macerarea pielii, atrofia pielii, vergeturi şi miliarie.

Foarte rar s-au raportat reacţii adverse după administrarea TRIDERM unguent şi acestea includ modificări de culoare la nivelul pielii, hipocromie (decolorarea pielii), senzaţie de arsură, eritem (roşeaţă la nivelul pielii), exudat (secreţii la nivelul pielii) şi prurit (mâncărime).

Unele dintre aceste manifestări au fost doar tranzitorii şi nu a fost necesară întreruperea tratamentului. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Triderm unguent

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi TRIDERM unguent după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP: Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi TRIDERM unguent dacă observaţi semne vizibile de deteriorare. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare despre Triderm unguent

Ce conţine TRIDERM unguent

  • Substanţele active sunt: betametazonă, clotrimazol, gentamicină
  • Celelalte componente sunt: Parafină lichidă, vaselină albă.

Cum arată TRIDERM unguent şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un tub de aluminiu cu 15 g unguent.

Unguent omogen, de culoare albă până la uşor gălbuie, fără particule materiale.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

MERCK SHARP & DOHME ROMANIA SRL. Bucharest Business Park, Şos. Bucureşti-Ploieşti Nr.1A

Clădirea C1, Etaj 3, Sector 1, Bucureşti, România

Fabricantul

Schering-Plough Farma, Lda.

Casal Colaride, Agualva 2735 Cacem, Portugalia

Acest prospect a fost aprobat în Noiembrie 2011

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă