TETRACT-HIB

Substanță activa
Haemophilus influenzae type b polysaccharide conjugated with tetanus protein, purified diphtheria toxoid, purified tetanus toxoid, Bordetella pertussis
Clasa ATC
J07AG
Format
vaccin (liofilizat si suspensie pentru suspensie injectabila)
Afecțiuni
infecţii invazive determinate de Haemophilus influenzae tip b (meningită, septicemie, celulită, artrită, epiglotită, etc.) difterie, tetanos, tuse convulsiva
Producător
Aventis Pasteur SA,
Acțiune terapeutică
vaccin bacterian, vaccin Haemophilus influenzae tip b

Ce este TETRACT-HIB?

Grupa farmacoterapeutică: vaccinuri bacteriene, vaccinuri Haemophilus influenzae tip b.
Indicaţii terapeutice
Acest produs medicamentos este un VACCIN.
Acest vaccin combinat este indicat în prevenirea infecţiilor invazive determinate de Haemophilus influenzae tip b (meningită, septicemie, celulită, artrită, epiglotită, etc.) difteriei, tetanosului, tusei convulsive.
TetrAct-Hib nu oferă protecţie faţă de infecţiile invazive produse de alte tipuri de Haemophilus influenzae şi nici împotriva meningitelor de altă origine

Contraindicatii

Contraindicatii
Acest produs medicamentos NU TREBUIE UTILIZAT in urm.toarele cazuri:
– Hipersensibilitate la oricare dintre componentele vaccinului
– Reac.ii de hipersensibilitate imediat. dup. o administrare anterioar. de vaccin (urticarie generalizat., edem Quincke, .oc anafilactic).
-Encefalopatii evolutive cu sau far. convulsii (boal. neurologic.).
-Reac.ie sever. survenit. in primele 48 ore dup. administrarea anterioar. a unei doze de vaccin:
– febr. . 400 C
– sindrom de plans persistent
– convulsii febrile sau non-febrile
-episoade de hipotonie- hiporeactivitate; in aceste cazuri, vaccinarea trebuie completat. cu un vaccin care nu con.ine componenta pertussis.
Dac. ave.i nel.muriri sau intreb.ri suplimentare, adresa.i-v. medicului dumneavoastr. sau farmacistului.

Precauţii
Informaţi medicul dumneavoastră dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi alergii cunoscute sau aţi avut reacţii neobişnuite ca urmare a unei vaccinări anterioare.
Vaccinul nu trebuie injectat intravascular. Sunt necesare măsuri de precauţie ca acul să nu pătrundă într-un vas de sânge.
Dacă există incertitudini, nu ezitaţi să cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Interacţiuni
Nu există contraindicaţie cunoscută la administrarea simultană a acestui vaccin cu alte vaccinuri standard în timpul aceleiaşi şedinţe de vaccinare, cu condiţia de a se utiliza seringi diferite, respectiv ace diferite şi locuri anatomice diferite pentru injectare.
Pentru a evita posibilele interacţiuni cu alte medicamente, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului, despre orice alte medicamente utilizate concomitent, chiar dacă le-aţi obţinut fără prescripţie medicală.

Atenţionări speciale

Vaccinarea trebuie amânată în caz de febră, boală acută, în special infecţioasă sau boală cronică în fază evolutivă.
Antecedentele de convulsii febrile necorelate cu administrarea anterioară a unui vaccin, nu constituie prin ele însele o contraindicaţie la vaccinare.
La aceşti pacienţi, este importantă monitorizarea temperaturii în primele 48 de ore după vaccinare şi administrarea preventivă regulată a medicaţiei antipiretice timp de 48 de ore.
Antecedentele de convulsii afebrile care nu se corelează cu administrarea anterioară a vaccinului, trebuie evaluate de un medic specialist înainte de a se decide efectuarea vaccinării.
La copiii cu imunodeficienţă congenitală sau dobândită, vaccinarea poate fi efectuată, ţinând cont de faptul că răspunsul imun poate fi mai redus, în funcţie de starea sistemului imunitar. La copiii aflaţi în tratament cu imunosupresoare (glucocorticoizi, chimioterapie antimitotică, etc) se recomandă amânarea vaccinării până la sfârşitul tratamentului.
În eventualitatea apariţiei reacţiilor edematoase la nivelul membrelor inferioare după administrarea de vaccin conţinând componenta Haemophilus influenzae tip b, vaccinul diftero-tetano-pertussis şi Haemophilus influenzae tip b conjugat trebuie administrate în locuri separate şi în zile diferite.
Un tratament imunosupresor sau o imunodeficienţă pot induce un răspuns imun diminuat la vaccin.
Dacă există incertitudini, nu ezitaţi să cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sarcina şi alăptarea
Acest vaccin este exclusiv pentru uz pediatric.
Ca o regula generală, în timpul sarcinii şi alăptării cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de utilizarea oricărui medicament.
Excipienţi cu efect cunoscut
Acest produs conţine tiomersal, săruri de sodiu şi potasiu.

Doze şi mod de administrare

Se recomandă administrarea a 3 doze de vaccin (0,5 ml) la un interval de 1 – 2 luni, începând cu vârsta de 2 luni, conform programului oficial de vaccinare, urmată de o doză de rapel la un an după vaccinarea primară.

Mod de administrare
Vaccinul trebuie administrat intramuscular.
A nu se injecta intravascular.
Vaccinul trebuie administrat după reconstituirea liofilizatului din flacon utilizând suspensia injectabilă conţinută în seringa preumplută.
A se agita până la dizolvarea completă a liofilizatului. Aspectul alb tulbure al suspensiei după reconstituire este normal.

Reacţii adverse

Ca la orice vaccinare, acest vaccin poate induce la anumite persoane reacţii adverse mai mult sau mai putin severe:

Reacţii la locul de administrare: durere, eritem, induraţie, edem, pot să apară în primele 48 ore după vaccinare şi pot persista câteva zile. Formarea unui nodul subcutanat care persistă câteva săptămâni, poate însoţi aceste reacţii. Au fost raportate rare cazuri de abces amicrobian.

Reacţii sistemice:
-Febră mai mare de 38°C, plâns neobişnuit în interval de 24-48 de ore după vaccinare.
-Reacţii de hipersensibilitate: rash, urticarie şi, în cazuri excepţionale, şoc anafilactic sau edem Quincke.
-Foarte rar, episoade de hipotonie-hiporeactivitate, sindrom de plâns persistent, convulsii cu sau fără febră.
-Excepţional, encefalopatie acută.
-Tulburările neurologice ca urmare a vaccinării tind sa fie atribuite componentei pertussis.

După administrarea vaccinului conţinând componenta Haemophilus influenzae tip b, au fost raportate reacţii edematoase ale membrele inferioare. Acestea constau în edeme însoţite de cianoză sau purpură tranzitorie afectând tot membrul inferior unde s-a administrat vaccinul şi, uneori, membrul inferior contralateral cu apariţie în primele ore de la vaccinare, posibil cu durată de câteva ore şi remitere spontană fără sechele.
Se asociază uneori cu stare febrilă, plâns, durere la locul de administrare.
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului despre orice reacţie adversă care ar putea să nu fie menţionată în acest prospect.

Supradozaj
Nu este cazul.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi cuprinse intre 2°C – 8°C (la frigider), în ambalajul original.
A nu se congela.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Ambalaj
Cutie cu un flacon din sticlă cu liofilizat şi o seringă preumplută cu 0,5 ml suspensie injectabilă.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being