Slideflex 1178 mg comprimate filmate

Producător: BLUE BIO PHARMACEUTICALS LIMITED
Substanță activa
Glucozamină
Clasa ATC
M01AX
Format
comprimat
Afecțiuni
Osteoartrita
Producător
Jemo-pharm A/S, Central-Pharma Limited
Acțiune terapeutică
antireumatic şi antiinflamator

Ce este Slideflex şi pentru ce se utilizează

Slideflex aparţine grupului numit alte medicamente antireumatice şi antiinflamatoare nesteroidiene.
Glucozamina este o substanţă naturală produsă în corpul uman şi este necesară pentru lichidul şi cartilajul articulaţiilor.
Comprimatul Slideflex este un medicament utilizat pentru ameliorarea simptomelor osteoartritei genunchiului, de intensitate uşoară până la moderată.
Osteoartrita este un tip de degenerare a articulaţiei, ale cărei simptome sunt: rigiditate (după somn sau repaus prelungit), durere la mişcare (de exemplu, la urcarea scărilor sau la mersul pe jos pe suprafeţe neregulate), dar care dispare în repaus.

Înainte să luaţi Slideflex

Nu luaţi Slideflex
– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la glucozamină sau la oricare dintre celelalte componente ale Slideflex.
– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la crustacee, deoarece substanţa activă, glucozamina, este extrasă din crustacee.
Slideflex nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 2 ani.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Slideflex
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Slideflex:
 dacă suferiţi de diabet zaharat sau aveţi toleranţă scăzută la glucoză. Se recomandă să vă controlaţi glicemia înainte de începerea tratamentului şi la intervale regulate de timp pe parcursul tratamentului.
 dacă aveţi un factor de risc cunoscut pentru boli cardiovasculare (de exemplu: hipertensiune arterială, diabet zaharat, hipercolesterolemie sau dacă fumaţi). Înainte de începerea tratamentului, se recomandă determinarea concentraţiei de colesterol din sângele dumneavoastră, deoarece la pacienţii trataţi cu glucozamină, în câteva cazuri, a fost observată hipercolesterolemie.
 dacă suferiţi de astm bronşic. Tratamentul cu glucozamină poate agrava simptomele astmului bronşic.
 dacă aveţi o reducere a funcţiilor rinichilor sau ficatului, deoarece la acest grup de pacienţi, nu au fost efectuate studii cu glucozamină.
Folosirea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Este deosebit de important să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:
 tetracicline (antibiotice folosite împotriva infecţiilor)
 warfarină sau medicamente similare (anticoagulante utilizate pentru a preveni coagularea sângelui). Efectul acestor anticoagulante poate fi intensificat în cazul administrării concomitente cu glucozamină. Ca urmare, pacienţii trataţi în acelaşi timp cu astfel de medicamente trebuie supravegheaţi cu foarte multă atenţie, atunci când se începe sau se opreşte tratamentul cu glucozamină.
Folosirea Slideflex cu alimente şi băuturi
Comprimatele trebuie înghiţite cu o cantitate suficientă de lichid şi pot fi administrate cu sau fără alimente.
Sarcina şi alăptarea
Sarcina
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Slideflex nu trebuie utilizat în timpul sarcinii.
Alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Nu se recomandă utilizarea Slideflex în timpul alăptării.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă după ce aţi început să luaţi Slideflex, prezentaţi ameţeli sau somnolenţă, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.
Informaţii importante privind unele componente ale Slideflex
Un comprimat conţine 6,52 mmol (151 mg) sodiu. Vă rugăm să luaţi în considerare acest lucru dacă urmaţi o dietă cu restricţie de sodiu .

Cum să luaţi Slideflex

Luaţi întotdeauna Slideflex exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţi
Doza uzuală pentru adulţi este de 1 comprimat (1178 mg glucozamină) zilnic.
Vârstnici
Nu este necesară modificarea dozelor.
Pacienţi cu insuficienţă renală şi/sau hepatică
Nu pot fi făcute recomandări cu privire la doze, deoarece nu au fost efectuate studii la acest grup de pacienţi.
Copii şi adolescenţi
Slideflex nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.
Glucozamina nu este indicată pentru tratamentul durerii acute. Ameliorarea simptomelor (în special ameliorarea durerii) poate să nu fie resimţită decât după câteva săptămâni de tratament iar, în unele cazuri, chiar la mai mult timp. Dacă nu prezentaţi o ameliorare a simptomelor după 2-3 luni, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului, deoarece, în acest caz, continuarea tratamentului cu Slideflex trebuie re-evaluată.
Pentru administrare orală. Comprimatele trebuie înghiţite cu o cantitate suficientă de apă sau de alt lichid, cu sau fără alimente.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Slideflex
Dacă aţi luat prea multe comprimate de Slideflex, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.
Semnele şi simptomele de supradozaj cu glucozamină pot include durere de cap, ameţeli, confuzie, dureri articulare, greaţă, vărsături, diaree sau constipaţie. Întrerupeţi tratamentul cu glucozamină dacă apar semne de supradozaj.
Dacă uitaţi să luaţi Slideflex
Nu trebuie să luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Slideflex
Simptomele afecţiunii dumneavoastră pot să reapară la întreruperea tratamentului cu Slideflex.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Slideflex poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Trebuie să încetaţi să mai luaţi Slideflex şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi simptome cum sunt: umflarea feţei, limbii şi/sau faringelui şi/sau dificultate la înghiţire sau urticarie însoţită de dificultate la respiraţie (edem angioneurotic).
Au fost raportate următoarele reacţii adverse:
Reacţii adverse frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100): durere de cap, oboseală, greaţă, dureri abdominale, indigestie, diaree, constipaţie.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000): erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi şi înroşirea trecătoare a feţei.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile): vărsături, urticarie, ameţeli, umflare la nivelul picioarelor sau a gleznelor, edem angioneurotic, agravarea astmului bronşic pre-existent şi înrăutăţirea controlului glicemiei la pacienţii cu diabet zaharat.
De asemenea, au fost raportate concentraţii crescute ale colesterolului în sânge. Nu se poate determina dacă aceste evenimente au fost legate direct de administrarea Slideflex.
Slideflex poate determina creşterea valorilor serice ale enzimelor hepatice şi, rareori, icter.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Slideflex

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Slideflex după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare (EXP) se referă la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Slideflex
– Substanţa activă este glucozamina. Un comprimat conţine sulfat de glucozamină complex cu clorură de sodiu 1884,60 mg, echivalentul cu sulfat de glucozamină 1500 mg şi cu glucozamină 1178 mg.
– Celelalte componente sunt:
Nucleu
Povidonă K30
Macrogol 4000
Stearat de magneziu
Film
Hipromeloză
Dioxid de titan (E171)
Talc
Propilenglicol
Polisorbat 80


Cum arată Slideflex şi conţinutul ambalajului
Slideflex se prezintă sub formă de comprimate filmate de formă ovală, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu o linie mediană pe o faţă.
Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale.
Mărimi de ambalaj:
20, 30, 60 sau 90 comprimate filmate într-un flacon din PEÎD (polietilenă de înaltă densitate) prevăzut cu capac din PEÎD, cu filet.
4, 10, 20, 30, 45, 60 sau 90 comprimate filmate în blistere din PVC/PVDC/Al.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica