SEPTOLETE APPLE

Substanță activa
clorura de cetilpiridiniu
Clasa ATC
R02AA
Format
pastile
Afecțiuni
infecţiilor uşoare ale cavitaţii bucale si ale gâtului (faringite, laringite, debutul anginei); inflamaţii gingivale si ale mucoasei bucale (stomatite, gingivite); în răceală si gripă, pentru simptome ca usturime, uscăciune si iritaţie in gât; pentru răguşeală şi respiraţie neplăcută
Producător
KRKA d. d. NOVO MESTO
Acțiune terapeutică
acţiune antimicrobiană locală; ameliorează inflamaţia de la nivelul cavitaţii bucale şi faringelui şi previne evoluţia unor infecţii bacteriene mai severe

Ce este SEPTOLETE APPLE şi pentru ce se utilizează

Fiecare pastilă conţine 1,2 mg de clorura de cetilpiridiniu.

Fiecare cutie conţine 18 pastile in două blistere de cate 9. Pastilele sunt colorate in verde, rotunde si uşor biconvexe.

Pastilele Septolete Apple exercită acţiune antimicrobiană locală. Ele conţin antisepticul clorura de cetilpiridiniu, care distruge bacteriile şi fungii şi, de asemenea, într-o oarecare măsură inhibă dezvoltarea virusurilor.

In acest mod, ameliorează inflamaţia de la nivelul cavitaţii bucale şi faringelui şi, mai ales, previne evoluţia unor infecţii bacteriene mai severe. Deoarece este uşor solubilă si are o tensiune superficială mică, clorura de cetilpiridiniu penetrează uşor şi porţiunile mai puţin accesibile ale mucoasei orale şi faringiene şi inhibă creşterea bacteriană.

Pastilele de Septolete Apple au un gust plăcut si răcoritor, de măr. Ele nu conţin zahăr, de care bacteriile au nevoie pentru a creşte, şi de aceea nu produc carii dentare; efectul antisepticului este mult mai bun intr-o formă fără zahăr.

Pastilele sunt recomandate:

-pentru tratamentul infecţiilor uşoare ale cavitaţii bucale si ale gâtului (faringite, laringite, debutul anginei)

-inflamaţii gingivale si ale mucoasei bucale (stomatite, gingivite)

-în răceală si gripă, pentru simptome ca usturime, uscăciune si iritaţie in gât.

-pentru răguşeală şi respiraţie neplăcută

Înainte să utilizaţi SEPTOLETE APPLE

Nu utilizaţi SEPTOLETE APPLE

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorura de cetilpiridiniu sau la oricare dintre celelalte componente ale

Nu se recomandă administrarea Septolete Apple atunci când există răni deschise pe mucoasa bucală deoarece clorura de cetilpiridiniu încetineşte vindecarea rănilor.

In infecţiile severe însoţite de febră mare, cefalee şi vărsături se recomandă anunţarea medicului, mai ales dacă simptomele nu se ameliorează într+un interval de 3 zile.

Atenţionare pentru pacienţii cu diabet zaharat: un comprimat de Septolete Apple conţine aproximativ 1g maltitol. Datorită hidrolizei şi absorbţiei lente din tractul gastro-intestinal creşterea glicemiei este mică după administrarea maltitolului.

Nu se recomandă administrarea unor doze mai mari decât cele prescrise. Nu se recomandă utilizarea Septolete Apple la copii cu vârsta sub 4 ani

Utilizarea SEPTOLETE APPLE cu alimente şi băuturi

Nu utilizaţi Septolete Apple imediat înainte de masa sau împreună cu lapte.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza orice medicament.

In timpul sarcinii sau alăptării puteţi utiliza Septolete Apple numai la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Septolete Apple nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Informaţii importante privind unele componente ale SEPTOLETE APPLE

Pastilele conţin un colorant natural şi dacă sunt ţinute intr-un loc luminos se pot decolora in timp. Pastilele Septolete Apple conţin polioli (maltitol, manitol), a căror administrare în doze mari poate produce diaree.

Dozele mari de glicerol pot cauza dureri de cap şi tulburări gastrointestinale.

Interacţiuni cu alte medicamente:

Vă rugăm să vă informaţi medicul sau farmacistul daca luaţi, sau aţi luat recent alte medicamente, chiar daca acestea au fost eliberate fără prescripţie medicală.

Cum să utilizaţi SEPTOLETE APPLE

Utilizaţi Septolete Apple după instrucţiunile medicului dumneavoastră. Consultaţi-vă medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza zilnică recomandată pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani este de până la 8 pastile. Se recomandă să dizolvaţi câte un comprimat în gură la intervale de 2-3 ore. Doza zilnică recomandata pentru copii peste 4 ani este de până la 4 pastile pe zi, iar pentru copii cu vârsta cuprinsă între 10 si 12 ani până la 6 pastile pe zi. Se recomandă să dizolvaţi cate un comprimat în gură la intervale de 3-4 ore.

Nu utilizaţi Septolete Apple înainte sau în timpul mesei.

Dacă aveţi impresia ca efectul Septolete Apple este prea puternic sau prea slab, consultaţi medicul sau farmacistul.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din SEPTOLETE APPLE

Datorită concentraţiei scăzute a substanţelor active din fiecare pastilă, posibilitatea supradozajului este minimă. Dacă se utilizează mai multe pastile, pot să apară tulburări ga stro-intestinale: greaţă, vărsături şi diaree. La apariţia acestor reacţii se recomandă întreruperea administrării pastilelor, administrare de apă sau lapte din abundenţă şi anunţarea medicului sau farmacistului.

Dacă uitaţi să utilizaţi SEPTOLETE APPLE

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, SEPTOLETE APPLE poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă Septolete Apple este utilizat conform recomandărilor, reacţiile adverse apar foarte rar. La persoanele sensibile, administrarea unor doze mai mari decât cele recomandate pot determina apariţia tulburărilor gastro-intestinale datorită iritării mucoasei gastro-intestinale.

Pot apărea reacţii alergice la persoane cu hipersensibilitate la oricare din ingredientele medicamentului.

Dacă observaţi apariţia vreunei reacţii adverse, chiar dacă ea nu este amintită în acest prospect, sunteţi rugat să vă informaţi medicul sau farmacistul.

Cum se păstrează SEPTOLETE APPLE

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, ferit de lumină şi umiditate, în ambalajul original.

Informaţii suplimentare

Ce conţine SEPTOLETE APPLE

  • Substanţa activă este clorura de cetilpiridiniu.
  • Celelalte componente sunt: maltitol, manitol, levomentol, ulei de lămâie, aromă de mere, colorant galben (Curcumin 10% L-WS E100), colorant verde (Cupru clorofilin 10% L-WS-E141), glicerol, ulei de ricin virgin, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, dioxid de titan (E 171), povidonă, capol 600 Pharma

Cum arată SEPTOLETE APPLE şi conţinutul ambalajului

Pastile rotunde, biconvexe, de culoare verde.

Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC /Al a câte 9 pastile

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă