Faringosept 10 mg, comprimate de supt

Producător: S.C. Terapia S.A.
Substanță activa
ambazonă monohidrat
Clasa ATC
R02AA
Format
comprimate de supt
Afecțiuni
Faringosept 10 mg se utilizează ca adjuvant în infecţii acute cu poartă de intrare sau localizare la nivelul cavităţii bucale şi faringelui: gingivite, faringite, angine, precum şi după amigdalectomie.
Producător
S.C. Terapia S.A.
Acțiune terapeutică
antiseptic

Ce este Faringosept 10 mg şi pentru ce se utilizează

Faringosept 10 mg, comprimate de supt este un medicament antiseptic şi aparţine grupei de medicamente pentru zona oro-faringiană.

Faringosept 10 mg se utilizează ca adjuvant în infecţii acute cu poartă de intrare sau localizare la nivelul cavităţii bucale şi faringelui: gingivite, faringite, angine, precum şi după amigdalectomie.

Înainte să utilizaţi Faringosept 10 mg

Nu utilizaţi Faringosept 10 mg:

–                     dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ambazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale Faringosept 10 mg;

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu s-au raportat interacţiuni ale Faringosept 10 mg cu alte medicamente.

Utilizarea Faringosept 10 mg cu alimente şi băuturi

Faringosept 10 mg se administrează imediat după mese (la 15-30 minute); se recomandă ca timp de 2­-3 ore după administrare să se evite consumul de alimente sau lichide (vezi pct. „Cum să utilizaţi Faringosept 10 mg”).

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice me­dicament.

Nu utilizaţi Faringosept 10 mg decât dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Faringosept 10 mg nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Faringosept 10 mg

Faringosept 10 mg conţine unele glucide numite lactoză şi zahăr. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Cum să utilizaţi Faringosept 10 mg

Utilizaţi întotdeauna Faringosept 10 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală este de 3 – 5 comprimate Faringosept 10 mg (30 – 50 mg ambazonă) pe zi, timp de 3 – 4 zile.

Comprimatele de Faringosept 10 mg nu se înghit, ci se lasă să se dizolve lent în cavitatea bucală. Faringosept 10 mg se administrează imediat după mese (la 15-30 minute); se recomandă ca timp de 2­3 ore după administrare să se evite consumul de alimente sau lichide. Nu depăşiţi doza recomandată. Dacă simptomele persistă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Faringosept 10 mg

Dacă aţi luat mai multe comprimate decât v-a fost recomandat, adresaţi-vă imediat medicului dumnea­voastră sau farmacistului.

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj cu Faringosept 10 mg.

Nu există antidot pentru ambazonă. In cazul ingerării unei doze foarte mari de Faringosept 10 mg, se recomandă provocarea de vărsături şi/sau lavaj gastric.

Dacă uitaţi să utilizaţi Faringosept 10 mg

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi doza următoare la ora stabilită.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoas­tră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Nu s-au raportat reacţii adverse.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţiona­tă în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Faringosept 10 mg

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Faringosept 10 mg după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi far­macistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Faringosept 10 mg

–                Substanţa activă este ambazonă monohidrat. Fiecare comprimat de supt conţine ambazonă monohidrat 10 mg.

–                Celelalte componente sunt: zahăr, lactoză monohidrat, cacao, povidonă K 30, acid stearic, vanilină.

Cum arată Faringosept 10 mg şi conţinutul ambalajului

Comprimate de supt plate, de formă cilindrică, cu suprafeţe pigmentate, de culoare maro.

Mărimea ambalajului

Cutie cu un blister din Al/PVC-PE-PVDC transparent, incolor cu10 comprimate de supt Cutie cu un blister din Al/PVC-PE-PVDC transparent, maro cu 10 comprimate de supt

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

S.C. Terapia S.A.

Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, România

Acest prospect a fost aprobat în August, 2011

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica