SARIDON

Substanță activa
paracetamol, propifenazonă, cafeină
Clasa ATC
N02BE
Format
comprimate
Afecțiuni
durerii de cap, durerii de dinţi, durerii menstruale, durerii reumatice, durerii apărute în urma intervenţiilor chirurgicale şi al durerii şi febrei din răceală şi gripă
Producător
Laboratoires Roche
Acțiune terapeutică
analgezic, ameliorează durerea şi scade febra

Ce este Saridon şi când este utilizat?

Saridon este un medicament analgezic. El ameliorează durerea şi scade febra. Este folosit în tratamentul durerii de cap, durerii de dinţi, durerii menstruale, durerii reumatice, durerii apărute în urma intervenţiilor chirurgicale şi al durerii şi febrei din răceală şi gripă.

Ce conţine Saridon?

Un comprimat conţine, ca substanţe active, paracetamol 250 mg, propifenazonă 150 mg şi cafeină 50 mg şi excipienţi: celuloză microcristalină, hipromeloză, formaldehid-cazeină, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Ce forme de amblare a Saridon sunt disponibile pe piaţă?

Cutie cu 1 blister din PVC/Al a 10 comprimate.

Când nu trebuie utilizat Saridon?

Nu trebuie să utilizaţi Saridon dacă aveţi hipersensibilitate la propifenazonă, la alte pirazolone sau la paracetamol (acetaminofen).

Nu trebuie să utilizaţi Saridon dacă aveţi o afecţiune hepatică sau renală gravă sau o formă de anemie moştenită (o formă de anemie hemolitică).

Saridon nu trebuie administrat la copiii sub 12 ani.

Când trebuie să aveţi o grijă deosebită atunci când utilizaţi Saridon?

Nu utilizaţi doze de Saridon mai mari decât cele prezentate în acest prospect. Ca şi în cazul tuturor analgezicelor, nu trebuie să utilizaţi Saridon în mod regulat o perioadă îndelungată, doar dacă acest lucru v-a fost recomandat de către medic.

Trebuie să ţineţi minte că dacă utilizaţi fără întrerupere analgezice pentru tratamentul durerii de cap, aceasta se poate croniciza.

Dacă utilizaţi Saridon sau oricare alt analgezic ce conţine paracetamol (acetaminofen) o perioadă îndelungată puteţi să suferiţi leziuni renale şi chiar insuficienţă renală.

Dacă aveţi febră sau durere ce durează de mai mult de 1 săptămână trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă suferiţi de astm bronşic, rinită sau urticarie cronică sau dacă aveţi hipersensibilitate la alte analgezice sau medicamente antireumatice, trebuie să utilizaţi Saridon doar dacă v-a fost prescris de către medicul dumneavoastră. La unii dintre pacienţii care utilizează medicamente ce conţin paracetamol (acetaminofen) sau propifenazonă, mai ales la cei predispuşi, au fost raportate tulburări respiratorii şi circulatorii.

Nu utilizaţi analgezice precum Saridon în cazul în care consumaţi etanol sau dacă suferiţi de orice afecţiune legată de consumul de etanol.

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă suferiţi de vreo boală sau aveţi alergii, sau dacă utilizaţi alte medicamente (chiar dintre cele ce pot fi obţinute fără prescripţie medicală).

Cum trebuie utilizat Saridon?

Pentru adulţi, doza zilnică unică este de 1-2 comprimate; pentru adolescenţi între 12-16 ani aceasta este de 1 comprimat. Dacă este necesar, puteţi să administraţi doza recomandată de maximum 3 ori pe zi.

Administraţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid. Administraţi dozele aşa cum este indicat în acest prospect sau aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră. Dacă vi se pare că efectul acestui medicament este prea slab sau prea intens, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Poate fi utilizat Saridon în perioada de sarcină sau alăptare?

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi nu utilizaţi Saridon decât dacă acest lucru v-a fost recomandat de către medicul dumneavoastră.

Care sunt reacţiile adverse posibile determinate de Saridon?

Ocazional, au apărut reacţii alergice (erupţii cutanate, urticarie) la unii dintre cei care au utilizat Saridon.

Foarte rar, pot să apară tulburări respiratorii sau circulatorii, la pacienţii susceptibili (vezi atenţionările de mai sus). Dacă observaţi apariţia oricărei astfel de reacţie, nu mai utilizaţi Saridon şi adresaţi-vă imediat unui medic.

Ce mai trebuie să ştiţi?

A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Puteţi obţine informaţii suplimentare de la medicul dumneavoastră sau farmacist, care deţin informaţii detaliate despre acest produs.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being