SANA-SOL, sirop

Substanță activa
acetat de a-tocoferil
Clasa ATC
A11JA
Format
sirop
Afecțiuni
prevenirea deficienţelor de vitamine în cazurile de carenţe nutriţionale mari, aport nutriţional insuficient sau când dieta nu este suficient de variată pentru a corespunde nevoilor nutriţionale.
Producător
Nycomed Pharma AS
Acțiune terapeutică
combinaţii de vitamine

Ce este Sano-sol şi pentru ce se utilizează?

Sano-sol, sirop: 10 ml sirop conţine:

Substanţele active sunt: acetat de a-tocoferil (vitamina E) 6,0 mg, concentrat de vitamina A sintetică, forma uleioasă (vitamina A) 500 pg, concentrat de colecalciferol, forma uleioasă (vitamina D3) 7,5 pg, nitrat de tiamină (vitamina Bi) 0,9 mg, riboflavină (vitamina B2) 1,0 mg, clorhidrat de piridoxină (vitamina B6) 1,2 mg, nicotinamidă ( vitamina PP) 12 mg, dexpantenol 4,0 mg, acid folic 75 pg, acid ascorbic (vitamina C) 45 mg

Excipienţi : Sorbat de potasiu, sorbitol, agar, amestec de galactomanani, lecitina, trigliceride cu lanţ mediu, acid citric monohidrat, ulei volatil de portocale, apă purificată.

Deţinătorul APP: Nycomed Austria GmbH Lemboeckgasse 49, A-1230, Viena, Austria

Producătorul: Nycomed Pharma AS

Sano-sol conţine acetat de a-tocoferil (vitamina E) 6,0 mg, concentrat de vitamina A sintetică, forma uleioasă (vitamina A) 500 pg, concentrat de colecalciferol, forma uleioasă (vitamina D3) 7,5 pg, nitrat de tiamină (vitamina B1) 0,9 mg, riboflavină (vitamina B2) 1,0 mg, clorhidrat de piridoxină (vitamina B6) 1,2 mg, nicotinamidă ( vitamina PP) 12 mg, dexpantenol 4,0 mg, acid folic 75 pg, acid ascorbic (vitamina C) 45 mg, pentru 10 ml sirop. Sano-sol se prezintă sub formă de sirop

Sano-sol este ambalat în flacon de poli etilenă de culoare neagră cu 250 ml sirop.

Grupă farmacoterapeutică: Alte preparate cu combinaţii de vitamine, combinaţii de vitamine.

Indicaţii terapeutice: Se va administra pentru prevenirea deficienţelor de vitamine în cazurile de carenţe nutriţionale mari, aport nutriţional insuficient sau când dieta nu este suficient de variată pentru a corespunde nevoilor nutriţionale.

Înainte să utilizaţi Sano-sol

Nu luaţi Sano-sol dacă prezentaţi:

-hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului.

-hipervitaminoze cu vitaminele din compoziţia produsului sau prezenţa unor condiţii

favorizante pentru producerea acestor hipervitaminoze.

-hipercalcemie, hipercalciurie, litiază calcică.

-hiperparatiroidism primar.

-afectări ale funcţiei renale

Aveţi grijă deosebită cu Sano-sol

Ce trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua Sano-sol?

Informaţi medicul dumneavoastră în legătură cu orice fel de probleme medicale pe care le aveţi sau pe care le-aţi avut şi despre orice alergie. Dacă sunteţi însărcinată sau dacă alăptaţi.

Ce trebuie să ştiţi înainte de a lua Sano-sol?

A nu se administra odată cu alte preparate care conţin vitaminele din compoziţia produsului decât după stabilirea dozelor recomandate, pentru fiecare din acestea.

Se recomandă prudenţă în cazul afectării funcţiei renale.

În caz de aport de calciu este necesar un control regulat al calciuriei.

Datorită unui efect uşor stimulant al vitaminei C este preferabil ca produsul să nu fie administrat la sfârşitul zilei.

Datorită conţinutului în vitamina C se recomandă prudenţă în cazul administrării produsului la pacienţi cu deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază.

Sana-sol conţine sorbitol. La administrarea conform cu recomandările de dozare fiecare doză (10 ml) conţine 5 g sorbitol. Sorbitolul poate determina disfuncţie gastrică şi diaree iar produsul nu este recomandat în cazul intoleranţei ereditare la fructoză. Sorbatul de potasiu (E 202) poate determina dermatite.

Puteţi să luaţi Sano-sol împreună cu alte medicamente?

Piridoxina poate creşte metabolismul periferic al levodopa şi îi poate reduce eficacitatea la pacienţii cu boală Parkinson.

Sarcina

Produsul poate fi utilizat în timpul sarcinii dacă doza recomandată nu este depăşită. În timpul sarcinii depăşirea dozei recomandate, poate produce reacţii adverse la făt şi respectiv la nou născut.

Alăptarea

Produsul poate fi utilizat în timpul alăptării dacă doza recomandată nu este depăşită. În timpul alăptării depăşirea dozei recomandate, poate produce reacţii adverse la nou născut.

Puteţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje în timp ce luaţi Sano-sol?

Sano-sol nu afectează capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum se utilizează Sano-sol

Pentru copii cu vârsta mai mică de 3 ani, doza recomandată este de 7,5 ml (1,5 linguriţe) zilnic.

Pentru copii cu vârsta mai mare de 3 ani, adulţi şi vârstnici doza recomandată este de 10 ml (2 linguriţe) zilnic.

Flaconul trebuie agitat înainte de utilizare.

Dacă aţi utilizat mai mult Sano-sol decât ar trebui

Majoritatea vitaminelor din complexul B şi vitamina C (vitamine hidrosolubile), nu rămân în organism; se excretă. De obicei ele nu sunt toxice în cantităţi relativ mari.

Vitaminele A, D şi E (vitamine liposolubile), se pot acumula în organism şi pot produce efecte toxice la ingerarea unor cantităţi mari în decursul unor perioade mai îndelungate în special la copii.

Administrarea unui flacon poate determina diaree, eritem cutanat şi oboseală şi ameţeală la copii. În caz de supradozaj, se va întrerupe administrarea produsului.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Sano-sol

Străduiţi-vă să luaţi Sano-sol conform recomandărilor. Totuşi în cazul în care aţi omis o doză nu luaţi o doză în plus; continuaţi administrarea dozei următoare în mod obişnuit.

Reacţii adverse posibile

Nu sunt cunoscute în cazul administrării conform recomandărilor. Orice reacţie adversă apărută în timpul tratamentului, trebuie să ridice suspiciunea unui supradozaj şi este necesară întreruperea administrării acestuia.

Cum puteţi afla mai multe despre Sano-sol

În acest prospect nu este prezentată toată informaţia despre medicament. Dacă după citirea prospectului mai aveţi întrebări sau dacă aveţi nelămuriri întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul care deţin informaţii detaliate despre acest produs.

Cum se păstrează Sano-sol ?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. După deschidere flaconul se va păstra la 2-8°C (în frigider). A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Data ultimei verificări a prospectului

Februarie, 2004Februarie, 2004

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being