RENNIE SPEARMINT

Producător: F. Hoffmann-La Roche
Substanță activa
carbonat de calciu
Clasa ATC
A02AD
Format
comprimate masticabile
Afecțiuni
hiperaciditate gastrica, cum ar fi pirozisul, refluxul gastro-esofagian, indigestia, indigestia din perioada de sarcină, episoadele de gastralgie, senzaţie de plenitudine gastrică, balonare.
Producător
Laboratoires Roche Nicolas
Acțiune terapeutică
antiacid

Ce este RENNIE şi pentru ce este utilizat?

RENNIE este un antiacid, substanţele active din componenţa sa neutralizând secreţia acidă gastrică. RENNIE ameliorează rapid afecţiunile şi simptomele asociate hiperacidităţii gastrice, cum ar fi pirozisul, refluxul gastro-esofagian, indigestia, indigestia din perioada de sarcină, episoadele de gastralgie, senzaţie de plenitudine gastrică, balonare.

Este RENNIE potrivit pentru dumneavoastră?

Nu utilizaţi RENNIE dacă:

–          sunteti alergic la oricare dintre substanţele active şi excipienţii produsului

–          suferiţi de tulburări renale grave

–         hipercalcemie

Dacă acuzaţi în mod frecvent gastralgii trebuie să cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza RENNIE.

Atenţionare pentru pacienţii cu diabet zaharat: un comprimat masticabil conţine zahăr 475mg. 

Puteţi să utilizaţi RENNIE în timp ce utilizaţi alte medicamente?

Trebuie să cereţi sfatul medicului dumneavoastră dacă utilizaţi concomitent alte medicamente. Acţiunea antibioticelor din grupa tetraciclinelor şi a altor medicamente poate fi afectată atunci când sunt administrate concomitent cu RENNIE. Trebuie păstrat un interval de timp de 2 ore între administrarea RENNIE şi a celorlalte medicamente.

Poate fi utilizat RENNIE în perioada de sarcină sau alăptare?

RENNIE poate fi utilizat în perioada de sarcină şi alăptare.

Cum se utilizează RENNIE?

Adulţi şi copii peste 12 ani:

1-2 comprimate masticabile RENNIE, ce pot fi supte sau mestecate, doza maximă zilnică ce poate fi administrată fiind de 16 comprimate masticabile.

Nu utilizaţi doze mai mari decât cele indicate în prospect sau cele prescrise de către medicul dumneavoastră. În cazul în care consideraţi că efectul comprimatelor masticabile este prea slab sau prea puternic, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Nu utilizaţi RENNIE o perioadă îndelungată doar dacă aceasta vă este indicată de către medicul dumneavoastră.

Ce reacţii adverse poate provoca RENNIE?

Foarte rar au fost raportate fenomene de hipersensibilitate. Simptomele includ prurit, angioedem (ce se manifestă prin umflarea buzelor, limbii şi a epiglotei) şi şocul anafilactic (respiraţie dificilă, puls accelerat, ameţeli, pierderea conştienţei).

Ce se întâmplă în cazul în care utilizaţi prea multe comprimate masticabile RENNIE (supradozaj)?

În special la pacienţii cu funcţie renală afectată, administrarea pe o perioadă îndelungată de doze mari poate avea drept consecinţă hipercalcemie sau hipermagneziemie şi alcaloză, ce se pot asocia cu simptome gastrice (greată şi vărsături) şi slăbiciune musculară neobişnuită. În astfel de cazuri trebuie să întrerupeţi administrarea produsului şi să vă adresaţi imediat unui medic.

Cum se păstrează RENNIE?

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la acest produs vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Alte informaţii

Ce conţine RENNIE?

Substanţe active: Un comprimat masticabil conţine carbonat de calciu 680 mg (echivalent a 272 mg calciu elementar) şi carbonat de magneziu greu 80 mg (echivalent a 20 mg magneziu elementar).

Excipienţi: Un comprimat conţine, de asemenea, zahăr 475 mg, amidon de porumb pregelatinizat, amidon de cartofi, talc, stearat de magneziu, parafină lichidă uşoară, aromă Spearmint, zaharină sodică.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

F. Hoffmann-La Roche

Grenzacherstrasse 124, CH-4070, Basel, Elveţia

Producător:

Laboratoires Roche Nicolas

33, Rue de l’Industrie, 74240 Gaillard, Franţa

Ambalaj

Cutie cu 4 blistere din PVC/Al a câte 6 comprimate masticabile.

Data ultimei verificări a prospectului

Noiembrie 2004

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Medicamente cu aceeași substanță activă