RANITIDINĂ ARENA 75 mg,/ 300 mg, capsule

Producător: S.C. Arena Group S.A.
Substanță activa
ranitidină
Clasa ATC
A02BA
Format
capsule
Afecțiuni
ulcer gastric sau duodenal, esofagita de reflux
Producător
S.C. Arena Group S.A.
Acțiune terapeutică
reduce cantitatea de acid din stomac

Ce este Ranitidină Arena şi pentru ce se utilizează

Ranitidină Arena conţine ranitidină, o substanţă care reduce cantitatea de acid din stomacul dumneavoastră. Acest lucru permite ca stomacul şi duodenul dumneavoastră să se vindece mai repede iar durerea poate fi înlăturată.

Medicul dumneavoastră a ales acest medicament deoarece este potrivit pentru dumneavoastră şi boala dumneavoastră.

Ranitidină Arena se foloseşte în următoarele cazuri:

-tratamentul ulcerului gastric sau duodenal- în unele cazuri medicul vă poate prescrie Ranitidină Arena în asociere cu antibiotice.

-unele medicamente folosite în tratamentul inflamaţiei pot provoca ulcere, ca reacţie adversă – dacă sunteţi sub un asemenea tratament, medicul dumneavoastră v-ar putea prescrie Ranitidină Arena în scopul prevenirii apariţiei ulcerului.

-ulcerele pot sângera- medicul dumneavoastră v-a prescris Ranitidină Arena în scopul prevenirii hemoragiilor.

-tratamentul manifestărilor provocate de prezenţa acidului în esofag (esofagita de reflux) şi alte probleme ce pot provoca durere sau disconfort, fenomen cunoscut ca „indigestie”, „dispepsie” sau „arsuri la stomac”.

-tratamentul manifestărilor provocate de prezenţa unei cantităţi prea mari de acid în stomac. -înaintea anesteziei pentru prevenirea tulburărilor specifice pe care prezenţa acidului în stomac le poate cauza în timpul operaţiei

Înainte să utilizaţi Ranitidină Arena

Nu utilizaţi Ranitidină Arena

–               dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ranitidină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Ranitidină Arena, capsule nu se administrează la copii cu vârsta sub 6 ani. Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ranitidină Arena

Dacă aţi răspuns afirmativ la oricare dintre întrebările de mai jos, informaţi-l despre aceasta pe medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

–               Aveţi probleme cu rinichii sau vi s-a spus că rinichii dumneavoastră nu funcţionează aşa cum ar trebui?

–               Suferiţi de o afecţiune rară numită porfirie?

–               Sunteţi gravidă sau plănuiţi să rămâneţi gravidă curând?

–               Alăptaţi?

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În general, ranitidina nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje; totuşi, se va ţine cont că, rareori, pot să apară reacţii adverse nervos-centrale.

Informaţii importante privind unele componente ale Ranitidină Arena

Medicamentul conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Deoarece Ranitidină Arena 75 mg conţine galben amurg pot apare reacţii alergice.

Deoarece Ranitidină Arena conţine p-Hidroxibenzoat de metil şi p-Hidroxibenzoat de n-propil pot apare reacţii alergice (chiar întârziate).

Cum să utilizaţi Ranitidină Arena

Utilizaţi întotdeauna Ranitidină Arena exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru tratamentul ulcerului gastric, ulcerului duodenal, arsurilor (aciditate în esofag) sau indigestiilor, doza recomandată este de 150 mg ranitidină dimineaţa şi 150 mg ranitidină seara sau 300 mg ranitidină seara la culcare, timp de patru săptămâni. In anumite cazuri, tratamentul poate necesita doze mai mari, de până la 600 mg ranitidină pe zi şi poate dura până la 12 săptămâni.

În cazul dispepsiei, doza recomandată este de 150 mg ranitidină de două ori pe zi, timp de şase săptămâni.

Afecţiunile în care producţia de acid este excesivă, sunt rare şi acestea sunt de obicei tratate cu o doză de 600 mg până la 900 mg ranitidină pe zi sau chiar mai mari.

Este important să continuaţi administrarea medicamentului până la sfârşitul schemei de tratament.

Chiar dacă vă simţiţi mai bine, medicul dumneavoastră poate decide continuarea tratamentului cu Ranitidină Arena capsule, în scopul prevenirii reapariţiei durerii şi a disconfortului. In funcţie de boala

pentru care sunteţi tratat, doza recomandată poate fi de 150 mg – 300 mg ranitidină, o dată pe zi, după masa de seară sau 150 mg ranitidină de două ori pe zi.

Dacă Ranitidină Arena a fost prescris pentru un copil cu vârsta peste 6 ani, dozajul depinde de greutatea copilului; asiguraţi-vă că acesta ia capsulele filmate aşa cum a recomandat medicul. Doza zilnică recomandată este cuprinsă între 2 mg/kg şi 4 mg/kg. Doza maximă este de 300 mg pe zi.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din RANITIDINĂ ARENA

Este important să respectaţi indicaţiile din prospectul medicamentului.

Este periculos să luaţi mai multe capsule decât este indicat, mai ales dacă aţi luat mai multe capsule odată. În acest caz, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi RANITIDINĂ ARENA

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ranitidină Arena poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele persoane pot fi alergice la medicamente; dacă apar oricare dintre următoarele reacţii adverse, la scurt timp după ce aţi început să luaţi aceste capsule, opriţi administrarea Ranitidină Arena şi anunţaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră:

–  Respiraţie grea, şuierătoare sau o apăsare în piept.

–  Umflarea pleoapelor, a feţei, a buzelor sau a limbii.

–  Erupţii trecătoare pe piele („urticarie”).

–  Febră de cauză necunoscută.

–  Ameţeli, mai ales când staţi în picioare.

De asemenea, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră cât mai curând dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse:

–  Confuzie.

–  manifestări cum sunt: greaţă (senzaţie de rău), vărsături (stare de rău), pierderea poftei de mâncare, stare generală de rău, febră, icter, colorarea în galben a pielii şi a albului ochilor şi urină închisă la culoare), care pot fi determinate de inflamarea ficatului.

–  Rărirea bătăilor inimii, bătăi neregulate ale inimii, ameţeli, oboseală neobişnuită sau leşin.

–  Vedere în ceaţă.

–  Erupţii cutanate, uneori severe (pete roşii pe piele sau urticarie).

–  Căderea părului (alopecie).

–  Impotenţă.

–  Durere de stomac severă sau schimbarea tipului acesteia.

–  Diaree.

–  Respiraţie îngreunată şi oboseală.

–  Tendinţă la infecţii.

–  Tendinţă la vânătăi.

De asemenea, comunicaţi medicului dumneavoastră la următoarea vizită dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse:

–  Dureri de cap.

–  Dureri musculare sau articulare.

–  Afectare renală (manifestările pot include schimbări în cantitatea de urină eliminată şi culoarea sa, greaţă, vărsături, confuzie, febră sau urticarie).

–  Depresie.

–  Halucinaţii.

–  Mişcări necontrolate sau tremurături.

–  Dacă sunteţi bărbat- sensibilizarea şi/sau mărirea sânilor.

Spuneţi medicului dumneavoastră că luaţi Ranitidină Arena dacă faceţi analize ale sângelui, urinii sau alte teste, cărora Ranitidină Arena le-ar putea afecta rezultatele.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Ranitidină Arena

Nu utilizaţi Ranitidină Arena după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine RANITIDINĂ ARENA

Ranitidină Arena 75 mg

-Substanţa activă este ranitidină 75 mg sub formă de clorhidrat de ranitidină.

-Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei: lactoză monohidrat, povidonă K 30, celuloză microcristalină PH 101, amidon de porumb, stearat de magneziu; capsulă: dioxid de titan (E 171), galben de chinolină, galben amurg, gelatină, p-Hidroxibenzoat de metil p-Hidroxibenzoat de n-propil

Ranitidină Arena 300 mg

-Substanţa activă este ranitidină 300 mg sub formă de clorhidrat de ranitidină. -Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei: lactoză monohidrat, povidonă K 30, celuloză microcristalină PH 101, amidon de porumb, stearat de magneziu; capsulă: dioxid de titan (E 171), albastru strălucitor (E 133), gelatină, p-Hidroxibenzoat de metil, p-Hidroxibenzoat de n-propil

Cum arată RANITIDINĂ ARENA şi conţinutul ambalajului

Ranitidină Arena 75 mg se prezintă sub formă de capsule de formă cilindrică, cu corp şi capac de culoare galbenă, opace, cu capete emisferice, conţinând o pulbere granulară de culoare alb-gălbuie. Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 capsule

Ranitidină Arena 300 mg se prezintă sub formă de capsule de formă cilindrică, cu corp şi capac de culoare albastru opac, opace, cu capete emisferice conţinând o pulbere granulară de culoare alb- gălbuie.

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 5 capsule Cutie cu 100 blistere din PVC/Al a câte 5 capsule

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

S.C. Arena Group S.A.

Str. Ştefan Mihăileanu, nr. 31, sector 2, Bucureşti, România

Acest prospect a fost aprobat în

Februarie 2008

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica