QUINAX Picături oftalmice, soluţie, 0,15 mg/ml

Producător: Alcon Laboratorios S.A.
Substanță activa
azapentacen polisulfonat de sodiu
Clasa ATC
S01XA
Format
Picături oftalmice, soluţie
Afecțiuni
Cataractă senilă, cataractă traumatică, cataractă congenitală şi cataractă secundară
Producător
Alcon Laboratorios S.A
Acțiune terapeutică
preparate oftalmologice

Compoziţie şi indicaţii terapeutice

Compoziţie

1 ml picături oftalmice, soluţie conţine 0,15 mg azapentacen polisulfonat de sodiu şi excipienţi: acid boric (E 284), tetraborat de sodiu 10 H2O (E 285), clorură de potasiu (E 508), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E 316), tiomersal, hidroxid de sodiu, acid clorhidric concentrat, apă purificată.

Grupa farmacoterapeutică: alte preparate oftalmologice

Indicaţii terapeutice

Cataractă senilă, cataractă traumatică, cataractă congenitală şi cataractă secundară.

Contraindicaţii şi precauţii

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Cataractă avansată care necesită tratament chirurgical şi alte afecţiuni oculare care nu reprezintă indicaţii terapeutice pentru Quinax (de ex. ulcer cornean).

Precauţii

Pacienţii trebuie sfătuiţi să îndepărteze lentilele de contact înainte de administrarea acestui medicament şi trebuie instruiţi să aştepte 10-15 minute după instilarea Quinax înainte de reaplicarea acestora.

Interacţiuni

Nu au fost semnalate.

Atenţionări speciale

În cazul apariţiei reacţiilor de hipersensibilitate administrarea produsului trebuie întreruptă.

Sarcina şi alăptarea

Administrarea produsului în timpul sarcinii sau a perioadei de alăptare se face numai la recomandarea şi sub supravegherea medicului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Ca şi în cazul administrării altor picături oftalmice, pot să apară înceţoşarea tranzitorie a vederii sau alte tulburări de vedere ce pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă după administrare apare înceţoşarea vederii, pacientul trebuie să aştepte până când vederea revine la normal înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Quinax este o soluţie limpede, de culoare roşie-purpurie. Calea de administrare este oftalmică.

Doza recomandată este de 2 picături Quinax instilată în sacul/sacii conjunctival/conjunctivali al ochiului/ochilor afectat/afectaţi de 3 până la 5 ori pe zi. Se recomandă continuarea tratamentului chiar dacă se constată îmbunătăţirea timpurie a vederii. După administrare, se recomandă închiderea uşoară a pleoapelor.

Dacă se utilizează mai mult de un medicament cu administrare topică oftalmică, celelalte medicamente trebuie administrate separat la interval de 10-15 minute.

Mod de administrare

Pentru a evita contaminarea vârfului picurător şi a soluţiei oftalmice, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe.

Reacţii adverse

Reacţii adverse

Reacţii adverse oculare

Foarte rar au fost semnalate reacţii de iritaţie uşoară la administrarea produsului.

Acest medicament conţine tiomersal (conservant), un compus organomercuric care poate să provoace reacţii de hipersensibilitate. In cazul apariţiei reacţiilor de hipersensibilitate administrarea produsului trebuie întreruptă.

Supradozaj

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Alte informaţii

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Produsul poate fi păstrat cel mult 28 zile după prima deschidere a flaconului.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din polietilenă de joasă densitate prevăzut cu picurător din polietilenă de joasă densitate a 15 ml.

Producător

Alcon Laboratorios S.A., Mexic S.A. Alcon-Couvreur NV, Belgia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă

Alcon Laboratorios S.A. de C.V.

Cerada Popocatepetl Nr. 46

Col. General Anaya, DF 03340, Mexic

Data ultimei verificări a prospectului

Mai, 2005

CSID.ro nu recomanda administrarea de medicamente fara un consult medical si prescriptia medicului. Este foarte periculos sa luati medicamente fara recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informatie orientativa, sunt medicamente care pot fi nocive doar in anumite conditii, ce nu sunt mentionate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel.

Vezi în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Dr. Rareș Nechifor: cum se tratează un fibrom uterin prin embolizare