PROCTO-GLYVENOL supozitoare / cremă rectală

Substanță activa
tribenozida şi lidocaina
Clasa ATC
C05AD
Format
supozitoare / cremă rectală
Afecțiuni
hemoroizi
Producător
Procto-Glyvenol supozitoare Novartis Pharma S.A.S, Procto-Glyvenol cremă rectală Novartis Consumer Health S.A.
Acțiune terapeutică
calmează rapid mâncărimea, usturimea şi durerea provocată de hemoroizi

Ce este Procto-Glyvenol şi pentru ce se utilizează

Substanţele active din Procto-Glyvenol supozitoare şi Procto-Glyvenol cremă rectală sunt tribenozida şi lidocaina.

Pentru Procto-Glyvenol supozitoare celelalte componente (excipienţii) sunt: gliceride de semisinteză solide nr.1 (Witepsol E85) şi gliceride de semisinteză solide nr.2 (Witepsol W35).

Pentru Procto-Glyvenol cremă rectală celelalte componente (excipienţii) sunt: cetomacrogol 1000, alcool cetilic, palmitat de izopropil, ulei de parafină, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, stearat de sorbitan, sorbitol soluţie, acid stearic, apă purificată.

 

Procto-Glyvenol este utilizat pentru tratamentul local al hemoroizilor externi şi interni. Hemoroizii sunt inflamări ale venelor din zona rectă sau anală care provoacă durere locală, usturime şi mâncărime.

Prima substanţă activă, tribenozida, acţionează local asupra cauzelor inflamaţiei din vasele mici de sânge.

Cea de-a doua substanţă activă, lidocaina, este un anestezic local care calmează rapid mâncărimea, usturimea şi durerea provocată de hemoroizi.

Un supozitor conţine tribenozidă 400 mg şi lidocaină 40 mg.

Un tub a 30 g cremă rectală conţine tribenozidă 1500 mg şi clorhidrat de lidocaină anhidră 600 mg sub formă de clorhidrat de lidocaină.

100 g cremă rectală conţin tribenozidă 5 g şi clorhidrat de lidocaină anhidră 2 g sub formă de clorhidrat de lidocaină.

Înainte să utilizaţi Procto-Glyvenol

Nu utilizaţi Procto-Glyvenol

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la tribenozidă, lidocaină sau la oricare dintre celelalte componente ale Procto-Glyvenol.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Procto-Glyvenol

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Procto- Glyvenol dacă suferiţi de boli de ficat.

Evitaţi contactul Procto-Glyvenol cu ochii.

Procto-Glyvenol nu trebuie utilizat la copii, datorită lipsei de experienţă clinică pentru această grupă de vârstă.

Utilizarea altor medicamente

Nu se cunoaşte nici o problemă în cazul utilizării simultane a Procto-Glyvenol cu alte medicamente. Totuşi, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu trebuie să utilizaţi Procto-Glyvenol pe durata primelor 3 luni de sarcină. Puteţi folosi Procto-Glyvenol începând cu a 4-a lună de sarcină sau atunci când alăptaţi, dar numai la recomandarea medicului; nu depăşiţi doza recomandată.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Procto-Glyvenol nu influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Procto-Glyvenol

Datorită conţinutului în alcool cetilic, Procto-Glyvenol cremă rectală poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact). De asemenea, Procto-Glyvenol cremă rectală poate determina reacţii alergice (chiar întârziate), deoarece conţine p- hidroxibenzoat de metil şi p- hidroxibenzoat de n-propil.

În capătul tubului cu cremă rectală Procto-Glyvenol se află o garnitură din latex. Latexul poate provoca reacţii alergice grave. Manevraţi tubul cu atenţie deosebită dacă ştiţi că sunteţi alergic la latex.

Cum să utilizaţi Procto-Glyvenol

Ca în cazul oricărui alt medicament, urmaţi cu atenţie toate instrucţiunile pentru a vă asigura că Procto-Glyvenol acţionează corespunzător. Trebuie să întrebaţi farmacistul dacă aveţi nelămuriri.

Când simptomele sunt acute

Utilizaţi un supozitor sau aplicaţi local cremă rectală de 2 ori pe zi (o dată dimineaţa şi o dată seara).

Când simptomele s-au redus

Utilizaţi un supozitor sau aplicaţi local cremă rectală o dată pe zi. Nu depăşiţi doza recomandată.

Pentru a administra Procto-Glyvenol cremă rectală utilizaţi aplicatorul din ambalaj.

Cât timp trebuie să utilizaţi Procto-Glyvenol

Trebuie să utilizaţi Procto-Glyvenol până când simptomele dispar.

Dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână, trebuie să vă prezentaţi la medic.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Procto-Glyvenol

Nu se cunosc cazuri de supradozaj cu Procto-Glyvenol. Totuşi, dacă aţi utilizat mai mult Procto-Glyvenol decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul. Dacă înghiţiţi din greşeală Procto-Glyvenol, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Procto-Glyvenol

Dacă uitaţi să utilizaţi Procto-Glyvenol atunci când trebuia, nu vă faceţi griji. Utilizaţi-l ca de obicei la ora la care trebuie să administraţi doza următoare. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Efecte nedorite posibile

Ca toate celelalte medicamente, Procto-Glyvenol poate avea efecte nedorite. Procto-Glyvenol este, în general, bine tolerat. Totuşi, în cazuri rare poate provoca reacţii ale pielii cum sunt arsuri, mâncărimi sau înroşire la nivelul zonelor unde a fost aplicat sau chiar în jurul acelei zone. Anunţaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă aveţi astfel de manifestări.

În cazuri foarte rare poate provoca reacţii alergice grave (reacţii anafilactice), cum sunt inflamarea feţei, buzelor, limbii şi/sau gâtului (cu dificultăţi la înghiţire), respiraţie dificilă, mâncărimi grave ale pielii sau bătăi neregulate ale inimii. Contactaţi imediat medicul şi nu mai utilizaţi medicamentul dacă aveţi oricare dintre aceste manifestări.

Pentru efectele nedorite posibile datorate prezenţei anumitor componente din Procto- Glyvenol cremă rectală, vezi pct. Informaţii importante privind unele componente ale Procto- Glyvenol.

Dacă vreunul dintre efectele nedorite devine grav sau dacă observaţi orice efect nedorit nemenţionat în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstrarea Procto-Glyvenol

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Procto-Glyvenol supozitoare

Cutie cu 2 folii din PE-PP-Al a câte 5 supozitoare.

Procto-Glyvenol cremă rectală

Cutie cu un tub din Al a 30 g cremă rectală şi un aplicator din PE.

Producător

Procto-Glyvenol supozitoare Novartis Pharma S.A.S., Franţa

Procto-Glyvenol cremă rectală Novartis Consumer Health S.A., Elveţia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Novartis Consumer Health S.A.

11 Route de l’Etraz, CH-1260 Nyon, Elveţia

Data ultimei verificări a prospectului

Decembrie 2005

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Medicamente cu aceeași substanță activă
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă